Ohledně finálek ještě navážu na svůj předchozí příspěvek. Jeden tábor říká to, že ho zakládání keší musí bavit a když mu chodí finálkáři, tak ho to nebaví, tak je archivuje, a tím by se dalo proti finálkářům bojovat, v případě, že by se zarchivovali všechny mysterky (přeháním). Druhý tábor říká, že archivace je zbytečná, protože stejně to nepomůže a že první tábor nemá brát život tak černě a má se těšit z těch lepších věcí v životě. Tam patřím já. A vlastně je to podobné i s tím ničením keší. Měl jsem 3 keše, které mi po několik let někdo stále ničil. Mizely pravidelně. Jenže jak zjistit, zda to byl kačer nebo mudla? To nezjistím. Chtěl jsem hlavně ukázat místo, a tak jsem je vždy cestou kolem obnovil, aby z nich měli radost další kačeři... Protože zrušením bych leda potěšil toho, kdo ty keše ničil.
Podívej, půjdeš na výlet, bude oblačno, aprílové počasí, zmokneš, přitom uvidíš duhu, zajímavé mraky. Budeš taky celý den nadávat na to, jak jsi zmokl? Není lepší říct, že jsme sice zmokli, ale přitom i to počasí nebylo celý den jen úplně špatné, ale byly tam i pěkné chvíle...
Stejně tak určitě nejsou všechny logy od těch finálkářů, užívej si těch, kterým uděláš radost. A nehledej za každým, který odloví keš třeba ve dvojci, nebo že se s někým sveze hned finálkáře... Jsou i tací, co napíší na earthce log TFTC i když jsem se s nimi osobně na kešce viděl... Kdybych nej neviděl mám je považovat za finálkáře, kteří si někde opatřili odpovědi, protože nenapsali pořádný log?
A v případě, že chci bojovat s finálkáři, tak zvolím jiný způsob, než archivaci keší. Např. to, že přemístím finálku, nebo vkládáním falešných souřadnic atp. Jen mít na to čas místo tlachání na fóru:-(