Jenže s tímhle opatrně. Tohle může vést právě k tomu úpadku - je to vlastně navádění k podvodnému logování... Udělá to jednou, udělá to podruhé a po chvíli to bude dělat stále :-(
Osobně bych povoloval fotolog jen ve výjimečných případech (čerstvě ukradená schránka, kde kačer najde třeba pozůstatky atp., nebo třeba vidí schránku, ale zrovna je tam dočasně vážná překážka). Ne, že nenajde vůbec nic ani nehledá a jen byl na místě... Už jsem viděl takový log na dlouho disablované keši, kde nic nebylo...
Stejně to většinou loguji jako DNF.
Ano, tak jsem to myslel, když bude jak říkáš čerstvě vymudlená, nevěděl to a hnal se pro ní kdovíodkud, nebo prostě tyhle případy. Když mám keš 14 dnů jasně disablovanou (protože tam není), tak to ne-e, to je přesně, jak píšou Gresaci, můžou fotit kdy a co se jim zachce, to by nemohlo fungovat a jak říkáš, vedlo by to k úpadku téměř určitě.
Jo, ale ne u T5 vysoko na stromě. To chceš říct, že kdybys měl svou T5 na stromě, já přišel pod strom, vyfotil krabičku dejme tomu 15 m vysoko a zalogoval FI, nechal bys mi log? Divný ne?
Ne. Leda bych snad viděl, žes k tý keši vylezl a nevím, nešla ti otevřít (i když to ted nevím, z jakého důvodu třeba, to prostě plácám) nebo já ted nevím co. Ale přijít pod strom, vyfotit, zalogovat, to bychom taky asi nebyli kamarádi
A proč by se mělo k T5 přistupovat jinak?
Protože u pozemní keše vidím, poznám z fotky, že kačer došel přesně na místo keše, že u ní, resp. u skrýše byl. U T5, když to vyfotí kačer ze země, tak u keše nebyl, je od ní 10, 15, 20 metrů daleko. Ano, na souřadnicích je, ale u tý keše prostě nebyl, sice vertikálně, ale ta keš je od něj nějakej kus. U pozemní, když je u skrýše, kde by stačilo jen do ní strčit ruku a zalogovat, tak je to rozdíl. To bychom si rovnou mohli posílat pak satelitní snímky Zeměkoule s tím, že "někde tam" to je
Ale ještě jednou, jak píše Roman, ono se taky musí s mírou...
Další level pak je, že kačerovi tu keš (pokud s tím samozřejmě souhlasí!!!) obnovím. A můžu logovat FI.
Tak to mne sa stalo, že mi owner vymazal DNF log. Lúštil som mysterku, šiel na domnelý finál a nenašiel som... Aj to sa stáva. Ale že mi vymaže DNF log s poznámkou, že keška na mieste je a ja som zle počítal... Asi neznáša iné logy ako FI
To mě byl kdysi smazán WA log!! A trumfni to