Mám nejen pocit, že finálkáři zkouší ještě jeden způsob. Prostě u keše, o kterou mají zájem, projedou podle logů ty, co ji odlovili a napíšou maily.......Přišla mi takhle žádost o souřadnice jedné nočky, která je přece jen trochu náročnější na čas a terén - tedy pro některé. Když ji zvládla taková "teta" jako já, tak by se mladí mohli taky trochu projít. Proto jsem kačerovi, kterého jsem v době dotazu sotva znala podle nicku a nedovedla si ho vybavit, i když jsem ho několikrát někde na eventu potkala, napsala milou odpověď, jak je keš pěkná, zrovna po údržbě a jak mu doporučuji procházku. Víckrát už mi o žádné souřadnice nenapsal. Co si o sobě myslíme navzájem je věc druhá, na eventech se pozdravíme a to je asi tak všechno.
Jo, tohle je zajimavej moment. Me celkem bezne pisou uplne cizi lidi s prosbou o nejakou radu at uz s lustenim nebo z terenu kdyz jim to nejde. Casto proto ze jde o nejakou malo navstevovanou kes kde je ten muj log treba jedinej za dlouhou dobu. Nebo jsem jedinej kdo odlovil po presunu finalky, atd. Samozrejme jim obvykle nejak pomuzu se posunout dal, i tem naprosto cizim. Ale je docela zajimavy kolik lidi si nenapise o radu, ale rovnou o souradnice. Chtel bych odlovit kes XY, koukam zes tam nedavno byl, mohl bys mi poslat finalku? Doslo to tak daleko ze mnozi povazuji za normalni takhle natvrdo si rict cizimu cloveku o souradky. Kdyz se nezinyrujou u ciziho, celkem je asi jasny jak to bude probihat s lidma ktery osobne znaj. Tam to bude asi uplne bez zabran.
Na druhou stranu me prekvapila v posledni dobe jedna hodne tezka kes (nebudu psat ktera), kde je fakt hodne vyzivny lusteni a lidi se k tomu dostavaj hodne ztuha. Malokdo sam vylusti, nekdo s pomoci (ownera, ti co odlovili zrejme asi sami neradej), nekdo BF, nekdo dokonce BF s mirnou pomoci ownera atd. Logy tam pomalinku pribejvaj, ale je videt ze ti kaceri mezi sebou ty informace nenasdilej, i kdyz se evidentne mezi sebou znaji a v podstate to jsou kamosi. Evidenten tu kes berou jako osobni vyzvu a snazi se sni vyporadat jakkoliv, ale ciste. Owner tomu trochu pomaha aby to vubec nekdo odlovil, ale evidentne to zatim ma pod kontrolou. Ale ta kes drzi uz docela dlouho, mam ji na watchlistu a je perfektni cist ty sileny logy o tom jak se k tomu kdo dostal. Na ferovku to tam napisou, da se tomu verit a jsou to logy za ktery se nikdo z nich nemusi stydet. Ale to je v mensi lokalite, kde si lidi asi videj do talire a sami sebe si vazej a funguje to presne jak by melo. Bohuzel treba v Praze je to presne naopak a treba vyse uvedenou Prdlacku jsem musel z watchlistu vyhodit (i kdyz jinak jako betatester bych si ji tam drzel), protoze se to nedalo cist.
No a je otazka jestli by owneri nemeli tech kesi zakladat treba min, ale dat si na nich vic zalezet, snazit se je udrzet v rozumnym stavu a kdyz to nejde, tak je radsi poslat do kytek, nez to nechat vyplenit. A to je v podstate to o cem tu je rec a cim to Lubbez zacal. On evidentne dospel do stadia ze drzet kes vsem pro srandu nehodla a v momente kdy se mu to vymkne, tak ji zahubi. Ja to naprosto chapu a nemam s takovym pristupem problem. Nerikam ze to musej delat vsichni, ale prijde mi to od ownera jako normalni racionalni a korektni postup. Kdyz si moji kese nevazite, budete mit kulovy.