ahoj, ještě nikdy jsem tady do diskuzí nic nepsala, ani sem moc nechodím. Je to náhoda, že můj geopřítel otevřel zrovna tohle téma, které mi také dost kazí radost z geocachingu. Na rozdíl od něj jsem cacherka jen také 2 roky a díky němu vím všechno od začátku o TB, GC, keších a navigaci. Ze začátku to pro mě byla naprosto neznámá řeč a ani jsem si nebyla jistá, jestli dokážu sama hledat. Teď jsem už založila přes 30 keší tady u nás, protože po vylovení okolí jsem měla pocit, že mi tam ještě hodně krásných míst chybí a že ne vždycky je počasí na výlety. Když si vzpomenu, jak jsem si myslela, že když spustím keš a mám nejmíň den na to, abych donesla krabičku do připraveného úkrytu a ještě budu týden čekat na publikaci, musím se smát. Hned napoprvé se mi stalo, že ji reviewer spustil skoro ihned. Je to zákon schválnosti, jindy čekám i víc než týden. Taková blamáž! Protože jsem nic nevěděla o tom, že to cacherům pípne a oni okamžitě vyráží třebas o půlnoci. Podruhé se mi to stalo omylem, když jsem klikla na cosi, co nevypadalo jednoznačně, že bych jí chtěla poslat. Už si na to dávám pozor.
No a k těm keším, coby ownerka musím říct, že je pěkná dřina všechny ty TB sledovat a kontrolovat a to jen u keší, co nejsou moc daleko. Neustále TB sleduju a když nejsou v krabičce déle jak týden, dopisuju si s cachery, kteří s ním přišli do styku,ale obvykle nikdo nic nemá a neviděl. Jen asi 2x se zadařilo ,že zapomněli a zalogovali.
Když tam visí měsíc, dávám je jako ztracené, což se zase nelíbí jejich majitelům a tak si zase s někým dopisuju, vysvětluju...
Krabičky často objíždím a doplňuju obsah, tužky jsou také pořád pryč. Musím říct, že mi to začíná unavovat.
Zvlášť, když na stránkách místního spolku GC na FB jsem si postěžovala na tyhle nešvary, poslali mě do blázince a to cacheři, kteří nejsou žádní nováčci, prý že si budou logovat a hrát jako oni uznají za vhodné. Pravidla je nezajímají. Tím jsem se dostala konečně k jádru věci, dělají to nejen nováčci,ale i honibodi, kteří toho chtějí moc stihnout a neví, kde si co vzali, hlavně, když to přibývá.
Tak se omlouvám, že jsem si tady ulevila, kdo se mnou nesouhlasí, klidně si může myslet něco jiného...