Ještě před Mikiho příspěvkem jsem si říkal, že taková statistika by byla zajímavá. Podíval jsem se, co poskytuje project-GC za data a trochu to zpracoval.
Vybral jsem jen některé státy - USA, Kanadu, naše bezprostřední sousedy, a pár států Evropy ze všech směrů, aby zastupovaly pokud možno celou Evropu.
Pokud budete mít návrh napište, můžu stát přidat.
První dva sloupečky snad nepotřebují popis, jen je zajímavé, jak velké procento se o své kešky nestará třeba v USA a Velké Británii, kde je vše asi na rychlou spotřebu, takže se keše neudržují a jsou hodně archivovány.
Poměr založených v r. 2014 je poměr založených v tomto roce ku dnes aktivním keším (zajímavé, že ročně se založí cca 1/5 dnes aktivních keší).
Trend zakládaných je poměr založených od začátku letošního roku do dneška ke stejnému období loňského roku dle údajů project-gc. Podle těchto dat klesá počet zakládaných keší - kromě některých států, jako je Polsko (zde se dá vysvětlit specifickým vývojem opencachingu atd., překvapilo mne ale Norsko a Francie)
Změna počtu aktivních kačerů uvádí nárůst / pokles počtu aktivních kačerů za období za období roku do 13.10. za roky 2015 a 2014 jak udává project-gc. Zajímavé je, že celkově narůstá počet aktivních kačerů, ale ubývá počet založených kešek. Tj. klesá podíl autorů keší.
Poměr jednotlivých typů keší je jasný, jen je zde vidět, jak velký podíl je u nás mysterek - nejvyšší ze všech zemí, které jsem vybral pro statistiku. Máme také suverénně nejvíce multin i ostatních typů keší. U těchto ostatních typů keší musí být zastoupeny eventy, CITO, wherigo a earthkeše, protože webkam keší a virtuálek máme poskrovnu.
PS.: Teď mě napadlo ještě pár srovnání, zkusím ještě zítra dodělat další statistiku :-)
PS.2: Do Prčic, vložilo mi to do editoru krásně jako tabulku a po odeslání to rozhodilo do prostého textu, tak vkládám jako obrázek :-(
Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 13 October 2015 - 10:59