Výsuvná keš ze země
1)zatáhnutím za lanko
2)výsuvná pomocí pružiny
Přiložený soubor (y)
Tento příspěvek byl upraven od tulakmikess: 21 leden 2016 - 11:35
Publikováno 21 leden 2016 - 11:35
Výsuvná keš ze země
1)zatáhnutím za lanko
2)výsuvná pomocí pružiny
Tento příspěvek byl upraven od tulakmikess: 21 leden 2016 - 11:35
Publikováno 21 leden 2016 - 11:41
Výsuvná keš ze země
1)zatáhnutím za lanko
2)výsuvná pomocí pružiny
18. Zakopané keše
Podle doslovného překladu pravidel Groundspeaku keše nikdy nesní být „pohřbeny“ a to ani částečně. Není dovoleno kopat či jinak vytvořit díru v zemi při ukládání keše, jinými slovy keš se nesmí zakopat ani zasypat.
Výjimka může nastat pokud je schránka uložena do nějaké chráničky z kousku trubky o průměru max 20cm či prkýnek o velikosti max 20x20cm. Chránička však musí být uložena tak, aby její horní okraj byl nad úrovní okolního terénu a místo bylo jasně označené, nebo lehce identifikovatelné, aby při hledání skrýše nedocházelo k ničení okolního terénu nebo aby nedošlo ke zranění lidí či zvěře (při propadnutí).
Je to pěkné, ale nezahrabávat úplně.
Publikováno 21 leden 2016 - 14:02
Ten mechanismus by se dal použít i jinde než v zemi. Třeba v nějaké trubce a lanko by mohlo vést skrytě i dost daleko - pak by to bylo překvapení, kde se co zvedne, když za něco zatáhnu.
OT:
A co se týče zakopaných, chápu to (aby nedocházelo k ničení prostředí, hlavně při hledání, kdy hledač s lopatou a nepřesnou navigací by přeryl půl hektaru), ale ten argument aby nemohlo dojít ke zranění lidí nebo zvěře, ten nechápu.
Máme tu hned u sídliště lesík, kde byli v 50. letech vojáci a dodnes jsou tam třeba zarostlé odkryté šachty asi po kanalizaci. Nikdy se tam nikomu nic nestalo a i kdyby, armáda se k tomu už teď hlásit nebude.
Opakuju, argument chápu, ale je to taková předpos...., kdyby se někomu něco stalo, hlavně aby se to nespojovalo s naší aktivitou. A to neuvažuju, že nory si hrabe i lesní zvěř a krtci a že největší paseku v lese umí udělat studovaný lesník.
Publikováno 21 leden 2016 - 15:08
To: tulakmikes
Teoreticky by to fungovalo pěkně, ale v praxi pod návalem kačerů budeš muset každou chvíli běhat a čistit mechanismus. Protože pokud to bude třeba někde v lese v zemi (trávě aj.) tak se dovnitř časem dostane bordel a bude se to zasekávat.
Pár mechanických keší mám, ale z tohoto způsobu bych asi měl trošičku obavy.
To: bejcci
dle mého výkladu pravidel se v článku o zakopání píše, že samotná krabička nesmí být zakopána, zahrnuta jen hlínou, zamaskovaná drnem, pohozená pod zeminou ...
Ale např. vykopat malou díru, umístit chráničku (plechovku, novodurovou odpadní trubku, ...) a teprve do ní vložit keš s nějakým jasným maskováním (kámen) a dobrý popis hintu není proti pravidlům.
S takovýmto umístěním se setkávám běžně, i sám mám u 2 keší a nebyl sebemenší problém u rewievera
Publikováno 21 leden 2016 - 15:38
Tento příspěvek byl upraven od Zagloba: 21 leden 2016 - 15:39
Publikováno 21 leden 2016 - 17:53
brundi
Publikováno 21 leden 2016 - 19:37
Já myslím, že řídit by se každý měl hlavně zdravým rozumem. Tyto debaty mi přijdou stejně stupidní, jako když se u nás na základě nějakých doporučení z EU, dramaticky řešilo zakřivení okurek, protáhlost paprik, nebo kulatost melounů. Prostě zkuste používat hlavu.
Jsem to stále já.
Publikováno 21 leden 2016 - 22:42
Garmin Dakota 10, Gigabyte akta a4
Publikováno 17 prosinec 2016 - 2:34
Uhádli byste jak to má vevnitř řešený? Z toho co je vidět hádám, že závitová tyč uchycená ve vrtačce jede do matice na vrcholu trubky-sloupku a vytláčí z ní pevnou stacionární tyčku zakotvenou dole v zemi. Jenže to by se po vysunutí zvrtlo (přestože mezi basama je jakási pevná příčka ppd. s vodícím pouzdrem), případně ta stacionární tyčka by se se po obnažení ve vzpěru zbortila,ne? A co když ve vrtačce nemá závitovou tyč, jen dlouhej šroubovák?
Publikováno 18 prosinec 2016 - 21:59
...a nešlo by to třeba takhle???
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 18 prosinec 2016 - 22:11
Uhádli byste jak to má vevnitř řešený?
Jak to má vyřešený nevim, ale každopádně dobrá schovka před manželkou/přítelkyní
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 19 prosinec 2016 - 7:23
To s tím autem je určitě v místech, kde nemrzne. Zamrzlá voda v tom mechanismu by udělala své, stačila by pořádná ledovka nahoře a voda zateklá do spáry. Pravděpodobně by to spodní auto už nahoru nedostali. Jako řešení na keš by to mělo ty samé problémy.
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů