Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#581 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2011 - 17:29

Nevím jak je to s rychlonabíjením. Vypadá to, že baterkám nesvědčí. Ale ty inteligentní nabíječky s ním pracují. Jsem přesvědčen, že při pomalém nabíjení by nabíječka nepoznala konec, dU buď vůbec nenastane, nebo značně pomalu. (jedna z teorií je, že pokles napětí na konci nabíjení je vlastně teplotní, způsoben zahřátím nabíjeného článku). Výsledek MÉHO testu je, že použitelné jsou Sanyo Twicell 1700mAh 8 let staré (kapacita je menší, ale použitelná), Duracell 1800mAh 8 let a Opiumex 2700mAh 3 roky staré jsou naprosto na odpis. Kapacitu mají, ale při zátěži jim tak klesne napětí, že navigace po krátké chvíli hlásí vybitou baterii. Takže kupuji nové, a jak se to povede, to nevím. Aby mi v prodejně články otestovali před prodejem, to asi nehrozí. Spíš jsou v blistru a nedá se změřit ani napětí naprázdno.
  • 0

#582 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2011 - 17:44

Modeláři vědí, že nekecám ... Pracuje-li NiMH v provozu s velkými odběry (aku pro motory auta) nabíjí se 1C - ale na inteligentní nabíječce (např Raytronic). Pokud pracují s malými odběry (vysílač RC, přijímač RC ... ale i navigace v našem případu) nabíjíme 0.1C (stačí s časovým spínačem 11h). Proudem 0.1C NiMH akumulátor nelze prakticky přebít. I ta nejblbější nabíječka to zvládne. Chemie v článku si "nějak zvykne" na své provozní režimy a fakt to funguje. Nevím však proč. Problém je spíš v obrovském sortimentu OEM výrobců a v pokoutním prodeji "výmětků" na aukcích a burzách za levný peníz. Bohužel se na to stále slyší a nejen v našich krajích. Značkou SANYO nebo GP se prakticky nic nezkazí. Ovšem nevybíjet do mrtě v baterkách!
  • 0

#583 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2011 - 18:47

Taky zastávám názor, že jaký proud z baterek chci trvale odebírat, takový do něj láduji při nabíjení ;)
  • 0

#584 murar

murar

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2011 - 19:09

Nejlepší Baterie pro geo přístroj jsou rozhodně eneloope akumulátory. prodávám tyto akumulátory již třetím rokem a osobně už žádné jiné nepoužívám. Existuje ještě lithiová baterie nenabíjecí ta je taky prima. Pokud by jste nějaké eneloopy za zajímavé ceny chtěli a jste z Prahy pište na Pavel@murar.org B) Protože se mi množí dotazy a já nestíhám mailovat vřele doporučuji napsat mi na Icq: 275291334 Skype : murarpavel
  • 0

#585 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 01 leden 2011 - 21:39

A musí mít Eneloop spešl nabíječku, nebo postačí běžná, procesorem řízená na Ni-Mh?
  • 0
GARMIN GPSmap 62st + Topo Czech PRO Lifetime
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime

Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení

#586 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2011 - 21:41

Poizova se normalni Ni-mh nabijecka.
  • 0

#587 murar

murar

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2011 - 14:32

Eneloopy se dají rozhodně nabíjet v každé nabíječce jako běžné akumulátory :-)

Ostrovaci napsal/a:
A musí mít Eneloop spešl nabíječku, nebo postačí běžná, procesorem řízená na Ni-Mh?

• 0

#588 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2011 - 14:47

DUsoft napsal/a:
Modeláři vědí, že nekecám ...

Pracuje-li NiMH v provozu s velkými odběry (aku pro motory auta) nabíjí se 1C - ale na inteligentní nabíječce (např Raytronic). Pokud pracují s malými odběry (vysílač RC, přijímač RC ... ale i navigace v našem případu) nabíjíme 0.1C (stačí s časovým spínačem 11h). Proudem 0.1C NiMH akumulátor nelze prakticky přebít. I ta nejblbější nabíječka to zvládne. Chemie v článku si "nějak zvykne" na své provozní režimy a fakt to funguje. Nevím však proč.

Problém je spíš v obrovském sortimentu OEM výrobců a v pokoutním prodeji "výmětků" na aukcích a burzách za levný peníz. Bohužel se na to stále slyší a nejen v našich krajích.
Značkou SANYO nebo GP se prakticky nic nezkazí. Ovšem nevybíjet do mrtě v baterkách!

No pokud jde o SANYO Eneloope tak OK ale pokud jde o SANYO 2700 mAh tak ty teda ani náhodou (těžké sklamání) mám tu čtyři co dosloužily po třech nabitích a nedaří se mi je rozchodit prostě se nabijí a hned vybijí.... podstatně lepší jsou Eneloopy nebo ReCyko+

A s nabíjením souhlasím pro GPS nabíjení rychlonabíječkou není ideální lépe pomalým proudem delší dobu baterie jsou pak stabilnější

taky jsou podstatně lepší baterie s kapacitami kolem 2100 mAh ... ty větší kapacity jsou vyhnaný práškama a zdaleka nevydrží tolik co ty se jmenovanou kapacitou je to zajímavé ale zatím mám tuhle zkušenost...
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#589 Paja.V

Paja.V

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2011 - 15:08

Jen tak okrajově : Nezkoušel jste už někdo ty nové Sanyo Eneloop XX? Kromě toho, že jsou dražší, mají údajně kapacitu 2500 mAh (oproti 2000 mAh u Eneloop). Ovšem pokud jsem pochopil správně, tak nevydrží tolik nabíjecích cyklů jako klasické Eneloop.
  • 0
Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO

Má čeština pro Oregon x50 a aktuální FW 6.40

#590 murar

murar

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2011 - 15:17

Paja.V napsal/a:
Jen tak okrajově : Nezkoušel jste už někdo ty nové Sanyo Eneloop XX? Kromě toho, že jsou dražší, mají údajně kapacitu 2500 mAh (oproti 2000 mAh u Eneloop). Ovšem pokud jsem pochopil správně, tak nevydrží tolik nabíjecích cyklů jako klasické Eneloop.

Enelopee XX jsou zatím vývoj. Když jsme je ve firmě testovali zatím opravdu lépe vychází obyčejné eneloope má mi příští měsíc dojít nějaká várka xx eneloop tak uvidíme
  • 0

#591 koko0925

koko0925

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2011 - 17:25

Omlouvam se jestli uz to tu bylo. Vyborne baterky jsou tyto: http://www.hobbyking...idProduct=10456 Modelari jiste znaji. Prave je zase naskladnili. Pokud vyberete vhodne mnozstvi tak doprava neni moc draha. Ja ted vzal 10xAA a 7x AAA a postovny dela 10 dolacu. Celkem tedy asi 560 czk. Mam je vyzkousene a jsou lepsi nez GP recyko.
  • 0

#592 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2011 - 20:43

koko0925 napsal/a:
Omlouvam se jestli uz to tu bylo. Vyborne baterky jsou tyto: http://www.hobbyking...idProduct=10456
Modelari jiste znaji. Prave je zase naskladnili. Pokud vyberete vhodne mnozstvi tak doprava neni moc draha. Ja ted vzal 10xAA a 7x AAA a postovny dela 10 dolacu. Celkem tedy asi 560 czk. Mam je vyzkousene a jsou lepsi nez GP recyko.

Pokud bude mít někdo zájem ze Zlína a okolí mohu pustit nějaký kousek. Počkám podle zájmu do zítřka a pak udělám objednávku. Tento typ baterek jsem zatím nebral, ale jinak jsem s AKU pro modelařinu z toho shopu spokojen. Více SZ.
  • 0

#593 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 8:29

No me nejak unika vyznam, proc kupovat 2.200, kdyz treba GP ma 2.600-2.700 a realnych.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#594 koko0925

koko0925

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 9:10

O kousek vyse je to vysvetlene. Realna kapacita se casto s temito udaji vubec neshoduje.
  • 0

#595 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 9:16

S474N napsal/a:
No me nejak unika vyznam, proc kupovat 2.200, kdyz treba GP ma 2.600-2.700 a realnych.

Jsou Low Self Discharge (jako Eneloop nebo Recyko), reálná kapacita 2200-2300 a dost tvrdé...na fórech si je dost chválí. Dobrý do přístrojů které se používaj jenom příležitostně (třeba do svítilny), pokud v sezóně nabíjíš aspoň jednou za tejden tak je asi lepší klasický NiMH high capacity...
I když...onehdá jsem testoval nové Sanyo 2700...po několika rozhejbávacích cyklech jsem z nich víc než 2600mAh nevyrazil, a to při menším vybíjecím proudu než je v datasheetu...
  • 0

#596 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 9:37

ssva: ale ja samozrejme vim a znam, co jsou Eneloop, pokud lovim kuprikladu tydne, tak me opravdu nejake samovybijeni v radu mesicu nijak netrapi a spise me trapi realna vydrz pristroje na jedno nabiti. koko0925: tak si jeste jednou poradne precti to, co jsem napsal, protoze ja psal o REALNYCH hodnotach, mnou osobne namerenych - kdyz zalistujes par stran zpatky, tak dokonce objevis tabulku, kde jsem delal srovnavaci testy ruznych vyrobcu, opetovne REALNE!
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#597 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 9:50

Na tom modelářským fóru si ve dvou příspěvcích stěžujou že ty články jsou o 0.3-1mm delší než je AA standard, takže dost vymačkávají kontakty v držácích, pokud tam jdou vůbec narvat...
  • 0

#598 koko0925

koko0925

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 10:49

Vecer je zkusim zmerit suplerou, doufam ze je nezkratuju :)
  • 0

#599 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 10:51

koko0925 napsal/a:

tak si tam dej kousek papíru, na jeden kontakt (pokud nemáš plastovou šupleru) :D
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#600 geomacik

geomacik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 11:08

Ty akumulatory vypadaji fakt zajimave, hlavne za tu cenu. Kdyby se ti povedlo zjistit ty rozmery, bylo by to super.

koko0925 napsal/a:

• 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama