Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#621 focus3ccd

focus3ccd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 20:22

Pouzivam podstatne lacnejsie, ako sanyo eneloop sony CycleEnergy a podla testov drzia uplne rovnako. Dokonca mi ich manzelka nevedomky oprala v pracke, celo baterky uz sice nie je biele, ale tak do hrdzavej farby, ale slapu ako hodinky dalej.
  • 0

#622 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 21:26

Maxinoha napsal/a:
Tak jsem dobíjel různé baterky - tak přikládám obrázek s výsledkem.

2ks VARTA 2100mAh, i-tec 2500mAh, sanyo eneloop 2000mAh

A jakým proudem jsi je dobíjel 200mA? Ono některé baterky při malém proudu špatně detekují delta peak, a tak výsledné hodnoty nemusí být úplně vypovídající.
  • 0

#623 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 22:39

PatPlusMat napsal/a:

Maxinoha napsal/a:
Tak jsem dobíjel různé baterky - tak přikládám obrázek s výsledkem.

2ks VARTA 2100mAh, i-tec 2500mAh, sanyo eneloop 2000mAh

A jakým proudem jsi je dobíjel 200mA? Ono některé baterky při malém proudu špatně detekují delta peak, a tak výsledné hodnoty nemusí být úplně vypovídající.

Nedřív jsem je vybijel 350mAh a pak nabíjel 700mAh - nechtělo se mi dlouho čekat ;)

Teď se v nabíječce vybíjí 4ks fungl nových eneloop XX.
  • 0

#624 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2011 - 0:15

Máte někdo zkušenosti s články eneReady ?
Na fóru FotonMag jsou nějaké pochvalné příspěvky na AAA ale o AA jsem nikde nic nečetl...
http://www.ges.cz/-u...es07603168.html
http://www.tipa.eu/c...tr-4ks/d-84957/
  • 0

#625 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2011 - 12:56

Tak jsem vybil/nabil ty nové články eneloop XX a jsem rozladěn. 2 články se nabily jen na 1700mAh a další 2 na 2800mAh. Zkusím ty dva co se nabily na 1700mAh znovu vybít a nabít.

Přiložené miniatury

• nabijecka2.jpg

• 0

#626 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2011 - 13:02

Maxinoha napsal/a:
Tak jsem vybil/nabil ty nové články eneloop XX a jsem rozladěn.
2 články se nabily jen na 1700mAh a další 2 na 2800mAh.
Zkusím ty dva co se nabily na 1700mAh znovu vybít a nabít.

každopádně je máš po párech :D
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#627 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2011 - 17:04

Maxinoha: divné, jak ty s 1,7 Ah, tak ty "přebité" s 2,8 Ah (když vezmeme v potaz, že nominálka je 2,5 Ah a ze zkušeností s Eneloopama 2000 mám, že to je v zásadě přesné). Takže tu technologii musí Sanyo ještě hoodně doladit (nebo máš vadnou nabíječku). Rozhodně ti barevně jdou k nabíječce... :) Zkus je dát do Refresh režimu (na 700 mA, ať nečekáš týden)
  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#628 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 14:20

Tak jsem ty dvě nové eneloop XX znovu vybil a nabil a pomohlo to (viz. obrázek).

Teď jsem do nabíječky založil nedávno zakoupené sanyo 2700mAh a další dvě varty 2100mAh, tak až budou dám vědět.

Jinak na zadní straně obalu od těch eneloop XX jsem našel info:
Suitable for temperatures as low as -20°C
Tak jsem zvědavý jak se budou chovat na mrazu ;)

Přiložené miniatury

• nabijecka3.jpg

• 0

#629 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 16:57

Smogeo napsal/a:

Maxinoha napsal/a: 2 články se nabily jen na 1700mAh a další 2 na 2800mAh.

No ale to číslo co vyskočí na displej po nabití je snad množství elektriky co do článku nateklo. To přece neznamená kapacitu článku. Když dáš kupříkladu nabít článek se značným vnitřním svodem (tj.samovybíjecí), tak to ukáže dodané množství elektriky třeba 5000mAh ale článek z toho udržel jen třeba 1200mAh. Tak bys měl spíš fotit ty čísla který ti to hodí při vybíjení. Nebo se pletu? Jak to je?

Upřimně tomu zase až tak nerozumím, ale s těmi fotkami začal dříve někdo jiný, jinak pokud fotím tak nabíjení předcházelo vybíjení.
  • 0

#630 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 09 leden 2011 - 17:30

Je to tak jak píšeš - když jsem měl Voltcrafta 2010 tak ten ukazoval při nabíjecím cyklu náboj který článek přijmul a při vybíjení náboj, který je schopen vydat. Zaznamenávalo se i napětí, takže si člověk mohl udělat lehce obrázek o tom, v jaké kondici je ten který článek. Mělo to obrovskou výhodu, že se daly články vzájemně párovat, podle parametrů, což je taky poměrně důležité. Když mají stejné, nebo podobné hodnoty, nedochází mezi nimi k toku vyrovnávacího proudu a to vede k prodloužení činnosti zařízení.
  • 0
GARMIN GPSmap 62st + Topo Czech PRO Lifetime
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime

Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení

#631 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 18:13

Ano. Vypovídající je náboj uvolněný článkem při vybíjení. P.S. Ty oranžový i-Tec mám také, byly k nabíječce a nejsou to "ty pravé" články do nepohody. Mají dost velký vnitřní odpor a tudíž velmi měknou.
  • 0

#632 Paw&lucima

Paw&lucima

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 185 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 9:47

On se naboj pri vybijeni sleduje dost tezko :) - nabijecka zacne hnedka zase nabijet a tezko se vystihne ten spravnej moment prechodu mezi vybijem na nabijenim ;). Taky jsem si poridil Sanyo XX a muzu potvrdit Maxinohovo mereni - pri prvnim vybiti a nabiti se do baterek veslo neco kolem 1700-1800 mAh, pri druhem vybiti a nabiti uz +-2700. Paw
  • 0

#633 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 10 leden 2011 - 11:12

Proč by se špatně vystihoval moment? Nabíječka má několik programů, např: jen vybít, nebo nabít-vybít-nabít, nebo vybít-nabít, popř. nabít-vybít-nabít-vybít-nabít. Takže když při vybíjení nabitýho článku, klesnou hodnoty k minimální hodnotě, ukončí se vybíjení a hodnoty se uloží. Následně si je přečteš na LCD, nebo pokud máš soft, stáhneš komplet data vč. grafů. Není důvod, aby se nevystihnul ten správnej moment, jak píšeš. Všechno je jen matematika a fyzika.
  • 0

#634 Paw&lucima

Paw&lucima

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 185 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 11:24

Zapomel jsem napsat, ze mam nabijecku IPC-1, ta se neda k nicemu pripojit a po vybiti zacne hnedka nabijet. A sedet u toho a koukat na to, kdy se to prepne se mne nechce :) (i kdyz je mne jasny, ze diky matice, by se dal ten cas odhadnout +- na ctvrt hodiny ;)). Paw
  • 0

#635 motty.rt

motty.rt

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 12:57

Tak nevím, ale levnější 1L na konci vybíjení ukáže kapacitu a tu stejnou mi ukazuje i během následného nabíjení. Nějak se mi nezdá, že by to ta dražší měla jinak.
  • 0

#636 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 15:27

Nemá. Důležité je použít režim "Test" - pokud si pamatuju, nejdříve nabije do -dU, pak vybíjí a průběžně zobrazuje vybitý náboj, až do napětí považovaného za vybitou baterii - 0,9V. Poté zas nabíjí (aby uživatel měl jaksi k dispozici použitelný akumulátor), ale naměřená kapacita se už nemění - je to ta naměřená při vybíjení. Lépe to nejde.
  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#637 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 10 leden 2011 - 17:48

Paw&lucima napsal/a:
Zapomel jsem napsat, ze mam nabijecku IPC-1, ta se neda k nicemu pripojit a po vybiti zacne hnedka nabijet. A sedet u toho a koukat na to, kdy se to prepne se mne nechce :) (i kdyz je mne jasny, ze diky matice, by se dal ten cas odhadnout +- na ctvrt hodiny ;)).

Paw

Aha...já psal o tý Voltcraftce 2010 co jsem měl. Plánuju koupit modernější 2020, tak doufám, že mi zase nepo.... :)
  • 0

#638 jira_t

jira_t

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 17:24

ahoj, chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s touto nabíječkou i akumulátory.. snad se mi tam zobrazí i obrázek.. díky předem ;-)
edit: tak nezobrazil, takže se jedná o Sony CycleEnergy a akumulátory CycleEnergy 2000mAh..
http://images.jr.com...QLT=67&CVT=jpeg
  • 0

#639 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 18:18

Slo by to vyfotit? Zejmena detail produkcniho stitku, kde jsou videt A, kterymi to nabiji.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#640 jira_t

jira_t

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 10:06

našel jsem na netu tohle.. osobně ji nemám, ale právě ji mají za slušnou cenu, tak mě zajímá jestli za to stojí. Typ BCG34HLD4K - 360 mA (AA) x 4. - 140 mA (AAA) x 4. Znamená to, že 4ks AA nabije 360 a 2ks snad 720mA?
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama