Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#681 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 994 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 21:29

mpik napsal/a:
Přečti si co jsem psal o nabíjení alkalických o kus vzadu v tomto vlákně. Ten prodavač, co to říkal, se v tom asi vyzná, říká se mu Ampér. V každém případě doporučuji opatrnost. Ona vyteklá baterie dokáže zničit hodně.

JJ, osobne vypotrebovane alkalicke atd putuji do kose na baterky a neozivuji. Na to mam samo nabijeci. Presne jak jinak pises, vytekla baterka to je pekny humus ( rozhodne ne ten co by se dal pouzit u bedy travnicka ;) )
  • 0

Zanikle vesnice/obce
KML soubor pro zobrazeni v maps.google.com nebo Google Earth

http://

#682 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 994 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 21:34

GP2700 - jsem na tom obdobne. Originaly GP ve fotaku jsou na tom nejak blede. Ac vykazuji 2 - 2.5Ah, stejne po chvili je fotak vyhodnoti jako skorovybite. Poputuji do auticka ci vlacku a Eneloopy to poresi. Jeste mozna Varta 56706 ktera vypada take doost dobre.
  • 0

Zanikle vesnice/obce

#683 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 21:40

sobikovi napsal/a:
Kdysi dávno jsem založil tohle vlákno a koukám že se ujalo :) Já sám po čase vsadil na GP2700 a musím říct, že to byla asi chyba. Baterie po pár dnech po nabití v navigaci hned skočí na 3 čárky a po pár minutách používání na 2 čárky, ty vadrží docela dlouho (pár hodin) a pak přijde jedna červená na další hodinku a konec... :( Čekal bych, že baterie si po nabití udrží pár dní svoje 4 čárky a celý den s nima zakešuji :(

Jak to tady tak pročítám a občas sleduji, půjdu asi nakoupit do Oregona Eneloopy...

Predevcirem ten samy poznatek. Mezitim jsem zacal pouzivat ENELOPY a s temi jsem spokojeny.
  • 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#684 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 22:04

jj, při první příležitosti koupím Enelopy a GP2700 půjdou postupně do autíček atp. Čekal jsem od nich tedy víc...
  • 0

#685 geba & marcana

geba & marcana

geba:)

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 22:13

S GP 2700 stejná zkušenost, teď máme ReCyko a nedám na ně dopustit.
  • 0

#686 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 22:14

Ono je skoro důležitější, jestli napětí drží, nebo klesne při zatížení. Takových, které klesnou, mám dost. Všechna elektronická zařízení je vyhodnotí jako vybité po chvilce provozu, takže jejich skutečná kapacita je na nic. Eneloopy zdá se že budou držet. Po několika hodinách v navigaci klesly o jednu čárku a v teple se zase srovnaly na plný ukazatel. A je to dobrá informace, původně jsem chtěl GP2700 koupit.
  • 0

#687 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 994 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 22:32

mpik napsal/a:
Ono je skoro důležitější, jestli napětí drží, nebo klesne při zatížení. Takových, které klesnou, mám dost. Všechna elektronická zařízení je vyhodnotí jako vybité po chvilce provozu, takže jejich skutečná kapacita je na nic. Eneloopy zdá se že budou držet. Po několika hodinách v navigaci klesly o jednu čárku a v teple se zase srovnaly na plný ukazatel. A je to dobrá informace, původně jsem chtěl GP2700 koupit.

Mno, ty GP to delaji po cca 3 letech

Jinak ty co mam, tak v IPC na rezim TEST vykazuji prave 2 - 2.5Ah, ale fotak rika, vyhodit :)
  • 0

Zanikle vesnice/obce

#688 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 22:52

Ty moje jsou starý cca něco přes rok.Nabíječku mám nějakou normální, před nabitím zcela vybít a pak zase nabíjet... S náhradním párem v kapse se dá kešovat celý den, ale čekal bych od nich víc. Zatím to nehoří, ale postupně nakoupím něco jiného a hlavně, jak to čtu od ostatních GP2700 nejsou ta správná volba.
  • 0

#689 Ondrus

Ondrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 22:53

Já mám Varta 2700 a jsem spokojenej...pravda jedná se o nejvyšší řadu..jedna baterka za 100kč...ale vydrží dlouho...a ani v zimě s nimy nejsou velké problémy...
  • 0
Hmmm tady to vypadá na keš.....a měli s tim úspěch..

#690 rocky

rocky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 287 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 22:59

Já mám BC 2600, ty mi i v zimě většinou vydržej celej víkend - cca 24 hodin. Vono když se investuje do dobrejch baterek, tak se asi vyplatí i nabíječka, která umí baterkám obnovovat kapacitu.
  • 0

#691 PeSe

PeSe

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2011 - 23:04

akryx napsal/a:
Mno a co vy na tyto baterie GWL/Power: Baterie LiFeS2 1,5 V AA 2900 mAh (2 ks) - FR6. Vypada to velmi priznive na 1. nakouknuti. Jeste nekde najit grafy a blizsi specifikaci od vyrobce. Asi vezmu 4 do blesku k fotaku.

Prispevek o Li bateriich tu sice zapadl, resp. byl rozcupovan :-) nicmene si dovolim male srovnani:

1. NiMh akumulatory (povetsinou asi pouzivane a velmi v tomto foru vychvalovane) maji podle me jedinou vyhodu - moznost dobijeni - teoreticky mnoho set krat, prakticky tak do 100x. Ostatni vlastnosti jsou nevyhoda - napeti jen 1,2V, samovybijeni, mizerna kapacita (zapomente na cislo napsane na clanku, obvykle se dostanete tak na polovinu), velka hmotnost, v chladu ci mrazu vas rychle nechaji na suchu.

2. Alkalicke baterie - nevyhodou je nemoznost dobijeni, kapacitne jsou na tom tak 2x lepe nez NiMH (berte v potaz i vyssi napeti 1,5V), nemaji samovybijeci efekt, jsou lehci a funguji obstojne i v chladnu. Mam zde na mysli ty kvalitnejsi kolem 25Kc/clanek.

3. Lithium baterie - plati totez co pro alkalicke, maji vsak az 3x vyssi kapacitu a spolehlive funguji i v ukrutnem mrazu. Jsou velmi lehke. Stoji vsak asi 2x tolik, co alkalicke (45Kc/clanek) - zminovane i4wifi.cz je ma predrazene.

Ekonomiku a provoz si kazdy pro sebe spocita sam. V ruznych podminkach mohou byt nejvyhodnejsi 1,2 i 3, samozrejme to jde kombinovat - nejcastejsi varianta asi je: NiMH v pristroji, Alkalicke v kapse anebo na nejblizsi pumpe. Anebo Li v pristroji a clovek se nestaci divit, ze ty nahradni v kapse vubec nepotrebuje. Ja mohu z praxe rict, ze se mi Li clanky opravdu osvedcily. Ekonomicky asi nevychazi tak "levne" lako NiMH ale vezmu-li v potaz nutnost neustaleho dobijeni, nutnost nekolika sad, cenu nabijecky, pak zas tak velky rozdil neshledavam. O komfortu nemluve.

Ja pouzivam prevazne Li clanky protoze:
- funguji za vsech okolnosti vc. mrazu
- snasi i velky odber (dobre funguji v blesku, nabiti kondenzatoru je nekolikrat rychlejsi nez s NiMH)
- maji 1,5V a az 4x vyssi kapacitu nez NiMH
- jsou lehoucke

napr. na horach v mrazu jsem s jednou sadou 2xAA Li v Coloradu s obcasnym podsvecovanim displaye vystacil 4 dny po 5-6ti hodinach, tj. 22h provozu

Jen POZOR - nezapomente v pristroji vzdy nastavit typ pouzivanych clanku, jinak se bude rizene vypinat zbytecne brzo anebo nerizene kdyz to budete nejmin potrebovat.

Petr
  • 0

#692 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2011 - 6:07

PeSe napsal/a:
Ja pouzivam prevazne Li clanky protoze:
Petr

To mne zajímá. Jaké pouzíváš ?
  • 0

#693 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2011 - 10:02

PeSe napsal/a:
Prispevek o Li bateriich tu sice zapadl, resp. byl rozcupovan :-) nicmene si dovolim male srovnani:

Hezky PR clanek. Ale ponekud zavadejici:

Ze NiMH maji polovicni kapacitu nez vyrobci uvadeji, je nesmysl! Respektive, solidni vyrobci to opravdu nedelaji! A co se tyce vlastnosti... NiMH udelal velky pokrok. Nova generace NiMH (Eneloopy a spol.) se chovaji diametralne jinak, nez tvrdis.

Srovnan lithiovek s alkalikami take pokulhava. Lithiovky nejsou zrovna dobre k sehnani, a sehnat je za tebou uvadene ceny neni nic jednoducheho. Co jsem googlil, tak bezna cena je spise k 60Kč.

Alkaliky sezenes na kazdem rohu, a na kazdem druhem rohu sezenes opravdu kvalitni alkaliky (protoze i mezi nima jsou propastne rozdily v kvalite!) za cenu do 20Kč za kus. Takze tebou uvadena vydrz az trikat vice nez alkalika za zhruba trojnasobnou cenu. To cele za cenu pracnejsiho shaneni...

Bacha na srovnani vydrze s alkalikami. Pokud neni uvedeno, pri jakem vybijecim proudu bylo srovnani provedeno, tak srovnavajici podvadi! Kapacita alkalickych baterii je totiz zavisla na velikosti vybijecioho proudu i na rezimu zateze. ;)
  • 0

#694 PeSe

PeSe

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2011 - 13:14

pouzivam ruzne znacky podle toho jake zrovna tam, kde je kupuji maji - Raver, Ansmann, Energizer. Pocitove mi prijdou vsechny se stejnymi vlastnostmi. Kupuji je v kamennych elektro- nebo foto- obchodech. Ve mestech neni problem, u pumpy je, bohuzel, nemaji. Napr. Energizer u Skody ve Vodickove za 45/kus, Raver tady v Plzni u Kuse za stejnou cenu. Zkusil jsem vygooglit nejake e-shopy a ceny jsou +- podobne ci nizsi (nejlevnejsi za 32): http://www.netra.cz/...m-p-116227.html http://www.fotoskoda...-aa-lithium-2ks http://www.fotoskoda...-e2-lithium-2ks http://shop.emos.cz/...aver-r6-lithium http://www.baterie-d...r6-lithium.html http://www.eva.cz/zb...r-lithium-2xaa/ Chce to vic hledat, ceny jsou velmi rozdilne a i hodne predrazene - coz ale muze byt proto, ze u nas je v tomto zbozi maly obrat. V Nemecku jsou ceny rozumnejsi. Jinak, nemam duvod tady cokoliv propagovat. Tohle vlakno nekdo zalozil aby se dozvedel zkusenosti jinych. Moje zkusenost je, ze pro me potreby (GPS, blesk, celovka apod. venku i doma) se nejlepe hodi Li. Pamatuji uz celkem dost vc. ZnC papirovych sovetskych clanku, ktere vytekly driv nez je clovek rozbalil nebo NiCD aku. :-) NiMh nijak nezavrhuji a mam jich doma jeste dost (uz se mi je ale nechce pouzivat). Je ale treba pocitat i s jejich nectnostmi - viz vyse. Petr
  • 0

#695 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2011 - 15:19

No dobre, kdyz to chces takhle hrotit, tak alkalickou baterku sezenes i za deset korun! A kupodivu, dle testu, nejedna se o uplny smejd.

Pochop, ze nikdo nezpochybnuje, ze lithiove tuzkovky ty krasne vlastnosti nemaji. Maji! Jenze to neznamena, ze se vyplati...

Kdyz se koukam treba na testy, tak porovnam ten "Energizer Ultimate Lithium" s obycejnym "Sanyo 2700mAh". Prakticky test, narvali to do LED svitilny. Ty NiMH svitily 1:57, Lithiovky 2:11. Pricemz ty Sanya jeste parkrat v zivote nabijes. :D

Dobre, neni fer porovnavat primarni a nabijeci clanky. Porovame je tedy s temi desetikackovymi alkalikami. Pravda, ty vydrzely jen 46 minut. Jenze za ty penize si jich koupis ctyrikrat tolik! takze pokud ti nevadi menit baterky, dostanes za stejne penize vice vykonu.

To bylo testovani pri velkem odberu 3W. Kdyz totez otestujes na 0.5W, tak je kupodivu zajimavejsi. Lithiovky vydrzely 16:45. Krasa! Ale ta desetikorunova alkalika vydrzela 8:55. Prepocteno na penize je to moc zajimave. ;)

Suma sumarum, lithiovka je diky vyssimu napeti dobra tam, kde uz i maly pokles napeti dela problemy. A tam, kde potrebujeme pracovat ve velkem mrazu. (maly mraz ten obycejnym alkalikam zase vyznamne nevadi.) Na obycejne pouzivani se mi to az tak zajimave nejevi.

P.S. odkaz na zdroj: http://www.ledmania....zkovych-baterii
  • 0

#696 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 15 únor 2011 - 8:02

Já nevim, ať si každej používá co mu vyhovuje. Někdo dá přednost lithiákům, někdo zase hydrydům a jinej plátkům citrónu, proloženejm měděnýma destičkama. Každý má svoje pro i proti.
  • 0
GARMIN GPSmap 62st + Topo Czech PRO Lifetime
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime

Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení

#697 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2011 - 11:40

HaLuMa napsal/a:A tam, kde potrebujeme pracovat ve velkem mrazu

Přesně, jako záloha do situace "umírám, ale chci si ještě zasvítit" mi to přijde ideální.
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#698 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2011 - 17:19

K tématu jedny Testoviny http://www.ceskatele...e=2&clanek=2146
  • 0

#699 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2011 - 10:34

Sobikovi: skoda, ze tam nedali IPC-1, fakt by me zajimalo jeji hodnoceni. Jinak to co tam rikali je v zasade pravda - nejpomalejsi nabijeni je zaroven nejsetrnejsi k clanku.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#700 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2011 - 10:50

S474N napsal/a:
Jinak to co tam rikali je v zasade pravda - nejpomalejsi nabijeni je zaroven nejsetrnejsi k clanku.

No to bych rozhodně netvrdil. Při pomalém nabíjení, malém proudu, je -deltaU menší a stává se (i u IPC-1), že elektronika si poklesu napěti nevšimne a akumulátor přebíjí. To je rozhodně horší, než silný proud v první fázi nabíjení, než začne napětí stoupat.
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama