Publikováno 19 February 2011 - 11:18
Ostatne, takovy pruzkum, jo? IPC-1 tu ma dost lidi... komu se stalo, ze by pri 200mA nabijeni nabijecka nevypla? Me se to jeste nestalo.
Publikováno 19 February 2011 - 12:12
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 19 February 2011 - 12:15
HaLuMa napsal/a:
Ostatne, takovy pruzkum, jo? IPC-1 tu ma dost lidi... komu se stalo, ze by pri 200mA nabijeni nabijecka nevypla? Me se to jeste nestalo.
Spíš jde asi o to, kdy ta nabíječka vypne...
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 19 February 2011 - 12:43
Mně.HaLuMa napsal/a:
Publikováno 19 February 2011 - 18:29
Ani dealta peak (pokles napětí na konci nabíjení) není vždycky 100% spolehlivý. Závisí na nabíjecím proudu a taky na teplotě okolí a samozřejmě články od různých výrobců se mohou taky trochu lišit. Ale při nabíjecím proudu C/10 se nedá nic pokazit. Teplo které vzniká při takovém nabíjecím proudu zvládá článek vyzářit bez poškození. Při nabíjení není radno na články sahat a pohybovat s nima v držáku protože může dojít ke změně přechodového odporu mezi článkem a kontakty, procesor to pak může vyhodnotit jako falešný delta peak a vypne předčasně, nebo ke konci nabíjení skutečný pokles "zaspat" a regulérně nevypne.ProKesTom napsal/a:
Mně.HaLuMa napsal/a:
Publikováno 21 February 2011 - 22:59
Publikováno 22 February 2011 - 9:30
Jede dokola, dokud se kapacita mezi jednotlivými cykly zvyšuje alespoň o X% (tuším, že to je 10%), pak se vpyne a nechá baterie nabité na maximální kapacitu.1) mod refresh jede furt dokola, dokud ho nevypnu, nebo po X cyklech skonci?
Myslím, že ukazují aktuální, ale moc si to nepamatuju, dělal jsem refresh 2x a v průběhu jsem na to nekoukal.2) hodnoty mAh a casu u refreshe ukazuji vzdy jen soucasnou fazi (nabijeni/vybijeni) nebo po prvni zmene faze zacnou ukazovat celkovy cas/kapacitu predchozi skoncene faze?
Baterku nechá nabitou, ale ano, hodnoty ukáže z vybíjecí fáze.3) test funguje tak, ze baterku nabije a vybije a necha ji vybitou, a ukaze hodnoty z vybijeci faze?
Jinak platí, že po skončení každého programu nechá baterie nabité a nechá jimi protékat malý udržovací proud - tuším, že 25mA.
Publikováno 22 February 2011 - 10:39
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 22 February 2011 - 11:26
Hedgehog_Family napsal/a:
Jinak platí, že po skončení každého programu nechá baterie nabité a nechá jimi protékat malý udržovací proud - tuším, že 25mA.
Ten udrzovaci proud je vzdy desetina nastaveneho nabijeciho rpoudu. Takze kdyz jsi nabijek 250mA, bude pak do toho cpat 25mA. Kdyz nabijis 750mA, bude udrzovat 75mA. A je to napsane v manualu.
Publikováno 22 February 2011 - 11:35
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 22 February 2011 - 13:21
Hedgehog_Family napsal/a:
Jede dokola, dokud se kapacita mezi jednotlivými cykly zvyšuje alespoň o X% (tuším, že to je 10%), pak se vpyne a nechá baterie nabité na maximální kapacitu.1) mod refresh jede furt dokola, dokud ho nevypnu, nebo po X cyklech skonci?
Aha zajimave, mohli by se to obtezovat napsat do (original anglickeho) manualu.
Myslím, že ukazují aktuální, ale moc si to nepamatuju, dělal jsem refresh 2x a v průběhu jsem na to nekoukal.2) hodnoty mAh a casu u refreshe ukazuji vzdy jen soucasnou fazi (nabijeni/vybijeni) nebo po prvni zmene faze zacnou ukazovat celkovy cas/kapacitu predchozi skoncene faze?
Tak po prvnim prepnuti z discharge na charge mi prijde, ze mAh zustalo na hodnote z discharge, ale cas bezi pro fazi charge.
Baterku nechá nabitou, ale ano, hodnoty ukáže z vybíjecí fáze.3) test funguje tak, ze baterku nabije a vybije a necha ji vybitou, a ukaze hodnoty z vybijeci faze?
Super, dik.
Jo a k tomu udajne poddimenzovanemu autoadapteru, ja mel v krabici krome navodu extra papir s varovanim, ze z autoadapteru se nema nabijet vic jak 2000 mAh total (tedy asi proud na baterku krat pocet baterek).
Publikováno 02 March 2011 - 10:16
BRAUN NiMH aku Perfect AA 1,2V/2100mAh
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 02 March 2011 - 10:30
fremen.cz napsal/a:
V práci jsem dostal pro svoji osobní potřebu akumulátory... nic kloudného na netu jsem nenašel, mám je hodit po psovi nebo jsou použitelné?
BRAUN NiMH aku Perfect AA 1,2V/2100mAh
Darovanému koni na zuby nekoukej .
Publikováno 02 March 2011 - 10:34
Publikováno 02 March 2011 - 11:00
Publikováno 02 March 2011 - 11:20
Publikováno 02 March 2011 - 13:43
Publikováno 02 March 2011 - 14:01
Publikováno 02 March 2011 - 14:36
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 02 March 2011 - 15:44
Tomu tedy fakt nerozumím. Skoro mi to přijde jako blábol. Můžeš mi to, prosím tě, nějak fyzikálně vysvětlit?Ondrus napsal/a:
foťák nemá rovnoměrný odběr proudu takže baterie musí být výkonější a lepší....ale do baterky která je buď zaplá nebo vyplá je to doopravdy jedno.
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení
Geocaching →
Poradna →
Doporučení trasy s keší v Českém RájiZaloženo od lemrousek , 30 Mar 2024 doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Oznámení →
Vzpomínka na Vánoce 2023 ANEB vánoční sérieZaloženo od Adamabella , 29 Dec 2023 doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Oznámení →
ZOO adamabellaZaloženo od Adamabella , 14 Sep 2023 doporučení, gc.cz |
|
|
||
Geocaching →
Cache - obecná diskuze →
Série kolem Jezevčího vrchuZaloženo od Adamabella , 04 Aug 2023 doporučení |