Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#701 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2011 - 11:18

No, jak kdy! Treba Sanyo o svych akumulatorech tvrdi, ze snese trvale nabijeni proudem az 'desetiny kapacity'. Takze akumulatorum vetsich nez 2000mAh tezko muzes tim nejpomalejsim rezimem uskodit. Hned dalsi stupen je 500mA nabijeni, a to uz ten pokles zase tak nepatrny neni.

Ostatne, takovy pruzkum, jo? IPC-1 tu ma dost lidi... komu se stalo, ze by pri 200mA nabijeni nabijecka nevypla? Me se to jeste nestalo.
  • 0

#702 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2011 - 12:12

Ja se bohuzel nemohu pridat, neb nabijim vzdycky proudem 500mA.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#703 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2011 - 12:15

HaLuMa napsal/a:
Ostatne, takovy pruzkum, jo? IPC-1 tu ma dost lidi... komu se stalo, ze by pri 200mA nabijeni nabijecka nevypla? Me se to jeste nestalo.

Spíš jde asi o to, kdy ta nabíječka vypne...
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#704 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2011 - 12:43

HaLuMa napsal/a:

Mně.
  • 0

#705 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2011 - 18:29

ProKesTom napsal/a:

HaLuMa napsal/a:

Mně.

Ani dealta peak (pokles napětí na konci nabíjení) není vždycky 100% spolehlivý. Závisí na nabíjecím proudu a taky na teplotě okolí a samozřejmě články od různých výrobců se mohou taky trochu lišit. Ale při nabíjecím proudu C/10 se nedá nic pokazit. Teplo které vzniká při takovém nabíjecím proudu zvládá článek vyzářit bez poškození. Při nabíjení není radno na články sahat a pohybovat s nima v držáku protože může dojít ke změně přechodového odporu mezi článkem a kontakty, procesor to pak může vyhodnotit jako falešný delta peak a vypne předčasně, nebo ke konci nabíjení skutečný pokles "zaspat" a regulérně nevypne.
  • 0

#706 Caster

Caster

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2011 - 22:59

Tak pote, co mi o vikendu za mohutneho lupnuti a nasledneho smradu z trafa odesla nabijecka Ansmannn DigiSpeed 4, jsem konecne mohl ospravedlnit nakup IPC-1 :) Mel bych dva dotazy, na ktere bych asi brzy prisel sam, ale neda mi to: 1) mod refresh jede furt dokola, dokud ho nevypnu, nebo po X cyklech skonci? 2) hodnoty mAh a casu u refreshe ukazuji vzdy jen soucasnou fazi (nabijeni/vybijeni) nebo po prvni zmene faze zacnou ukazovat celkovy cas/kapacitu predchozi skoncene faze? 3) test funguje tak, ze baterku nabije a vybije a necha ji vybitou, a ukaze hodnoty z vybijeci faze? Diky.
  • 0
Garmin Oregon 300 + Topo CZ 3 Pro; Nokia 5800, SmartcomGPS, SmartGPX, Nokia Maps, Google Maps; Gentoo Linux + Wine + GeoGet

#707 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 046 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2011 - 9:30

1) mod refresh jede furt dokola, dokud ho nevypnu, nebo po X cyklech skonci?

Jede dokola, dokud se kapacita mezi jednotlivými cykly zvyšuje alespoň o X% (tuším, že to je 10%), pak se vpyne a nechá baterie nabité na maximální kapacitu.

2) hodnoty mAh a casu u refreshe ukazuji vzdy jen soucasnou fazi (nabijeni/vybijeni) nebo po prvni zmene faze zacnou ukazovat celkovy cas/kapacitu predchozi skoncene faze?

Myslím, že ukazují aktuální, ale moc si to nepamatuju, dělal jsem refresh 2x a v průběhu jsem na to nekoukal.

3) test funguje tak, ze baterku nabije a vybije a necha ji vybitou, a ukaze hodnoty z vybijeci faze?

Baterku nechá nabitou, ale ano, hodnoty ukáže z vybíjecí fáze.

Jinak platí, že po skončení každého programu nechá baterie nabité a nechá jimi protékat malý udržovací proud - tuším, že 25mA.
  • 0

#708 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2011 - 10:39

2)aktuální fázi
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#709 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2011 - 11:26

Hedgehog_Family napsal/a:
Jinak platí, že po skončení každého programu nechá baterie nabité a nechá jimi protékat malý udržovací proud - tuším, že 25mA.

Ten udrzovaci proud je vzdy desetina nastaveneho nabijeciho rpoudu. Takze kdyz jsi nabijek 250mA, bude pak do toho cpat 25mA. Kdyz nabijis 750mA, bude udrzovat 75mA. A je to napsane v manualu. ;)
  • 0

#710 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2011 - 11:35

HaLuMa: no kdyz to vezmeme doslova, tak v manualu je vsechno.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#711 Caster

Caster

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2011 - 13:21

Hedgehog_Family napsal/a:

1) mod refresh jede furt dokola, dokud ho nevypnu, nebo po X cyklech skonci?

Jede dokola, dokud se kapacita mezi jednotlivými cykly zvyšuje alespoň o X% (tuším, že to je 10%), pak se vpyne a nechá baterie nabité na maximální kapacitu.

Aha zajimave, mohli by se to obtezovat napsat do (original anglickeho) manualu.

2) hodnoty mAh a casu u refreshe ukazuji vzdy jen soucasnou fazi (nabijeni/vybijeni) nebo po prvni zmene faze zacnou ukazovat celkovy cas/kapacitu predchozi skoncene faze?

Myslím, že ukazují aktuální, ale moc si to nepamatuju, dělal jsem refresh 2x a v průběhu jsem na to nekoukal.

Tak po prvnim prepnuti z discharge na charge mi prijde, ze mAh zustalo na hodnote z discharge, ale cas bezi pro fazi charge.

3) test funguje tak, ze baterku nabije a vybije a necha ji vybitou, a ukaze hodnoty z vybijeci faze?

Baterku nechá nabitou, ale ano, hodnoty ukáže z vybíjecí fáze.

Super, dik.

Jo a k tomu udajne poddimenzovanemu autoadapteru, ja mel v krabici krome navodu extra papir s varovanim, ze z autoadapteru se nema nabijet vic jak 2000 mAh total (tedy asi proud na baterku krat pocet baterek).
  • 0
Garmin Oregon 300 + Topo CZ 3 Pro; Nokia 5800, SmartcomGPS, SmartGPX, Nokia Maps, Google Maps; Gentoo Linux + Wine + GeoGet

#712 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2011 - 10:16

V práci jsem dostal pro svoji osobní potřebu akumulátory... nic kloudného na netu jsem nenašel, mám je hodit po psovi nebo jsou použitelné? ;)

BRAUN NiMH aku Perfect AA 1,2V/2100mAh

Vložený obrázek
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#713 Kedar®

Kedar®

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 60 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2011 - 10:30

fremen.cz napsal/a:
V práci jsem dostal pro svoji osobní potřebu akumulátory... nic kloudného na netu jsem nenašel, mám je hodit po psovi nebo jsou použitelné? ;)

BRAUN NiMH aku Perfect AA 1,2V/2100mAh

Vložený obrázek

Darovanému koni na zuby nekoukej :).
  • 0

#714 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 994 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2011 - 10:34

A co tyto accu?
http://lidl.cz/cps/r...index_16892.htm
  • 0

Zanikle vesnice/obce
KML soubor pro zobrazeni v maps.google.com nebo Google Earth

http://

#715 Paw&lucima

Paw&lucima

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 185 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2011 - 11:00

Akryx: pouzivam je pres rok, slapou dobre bez ztraty kapacity. Pomer cena/vykon je teda vic nez dobrej :) Paw
  • 0

#716 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 994 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2011 - 11:20

OKe
  • 0

Zanikle vesnice/obce
KML soubor pro zobrazeni v maps.google.com nebo Google Earth

http://

#717 3 plus 1

3 plus 1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2011 - 13:43

Já mám teda s bateriema z Lidlu rozporuplné zkušenosti, v GPS, v baterce fungujou skvěle, ale jak je dám do foťáku taky bych je nejradši vyhodil. Pokud je při používání zima, tak mám okamžitě baterie vybité... asi nemají rádi nárazové vysoké odběry proudu. Podle mě teda záleží, do čeho Ty baterie chceš.....
  • 0

#718 Ondrus

Ondrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2011 - 14:01

Tak to je jasný že ve foťáku nevydržej foťák nemá rovnoměrný odběr proudu takže baterie musí být výkonější a lepší....ale do baterky která je buď zaplá nebo vyplá je to doopravdy jedno. Jinak s akumulátory v zimě je to všelijaké..většinou ale stačí je zahřát v dlani a pak už se chytnou a jedou v pohodě.....
  • 0
Hmmm tady to vypadá na keš.....a měli s tim úspěch..

#719 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2011 - 14:36

To je za 90CZK jako komplet? Mít nabíječku na ty "neobvyklejší" (C, D), tak to asi i otestuju. B)
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#720 Crocky

Crocky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2011 - 15:44

Ondrus napsal/a:
foťák nemá rovnoměrný odběr proudu takže baterie musí být výkonější a lepší....ale do baterky která je buď zaplá nebo vyplá je to doopravdy jedno.

Tomu tedy fakt nerozumím. Skoro mi to přijde jako blábol. Můžeš mi to, prosím tě, nějak fyzikálně vysvětlit?
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka