Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#741 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2011 - 15:50

Trhac: tak kdo ochutna Schwarzwalda, ten uz tu plitkou vodu s kdovicim z Tesco nevezme ani do huby.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#742 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2011 - 16:02

S474N napsal/a:
Tak kdyz uz jsme u toho, tak to neni znacka LIDL, ale TRONIC. Nechci se jich nejak zastavat, neb jsem si je nekoupil, ale na ruznych forech (modelarina, svitilny) maji pomerne pozitivni ohlasy.

Já mám s těmito bateriemi poněkud rozporuplné zkušenosti. V první koupené sadě byla jedna baterka nepoužitelná(malá kapacita, navíc velmi rychlé samo vybíjení. Proto byla dokoupena druhá sada a z obou sestavena čtveřice těch nejlepších. S těmito vybranými ale celkem spokojenost. Kdo nemá pořádnou nabíječku kde si jednotlivé články zkontroluje, může mít trochu problém.
  • 0

#743 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2011 - 18:22

Coyote.cz: Vidíš, tak já chytil asi zrovna dobrou sérii :)
  • 0
eTrex Vista HCx, Honor 6X

Geocaching je pro nás zábava, pěkný cíl výletu, žádná honička za body...

#744 Snow.

Snow.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2011 - 19:08

já mám doma 3 balíky, táta 4 tuším, pak mám ještě pár známejch kteří mají taky nějaké a ani jedna není poškozená :) Asi seš smolař :P
  • 0
| Garmin Dakota 20 + Topo Czech 2010 Pro | Sony Ericsson Xperia X10 mini + c:geo + WhereYouGo |

Snøw

#745 berczo

berczo

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2011 - 16:02

Zdarec lidičky. Můžete mi někdo poradit s výběrem vhodné nabíječky ? Nějak se v těch proudech vůbec nevyznám, abych si neodpálil články :)
Jedná se mi o tyto typy:
http://www.alfacomp.... 1&SearchType=1

Je nějaký markantní rozdíl mezi těmi značkami ?
Jakými proudy pak nabíjet / vybíjet články?
Děkuji za rady a odpovědi ;)
  • 0
Garmin GPSmap 62s + Blackberry 8900

#746 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2011 - 16:12

Mám IPC1, IPC1L má jen nižší maximální nabíjecí proud, ale stejně moc nepoužívám. Brácha má stejnou a maximální spokojenost. Měl jsem už několik nabíječek a tato je bezkonkurenční. Výborná výbava, pěkná konstrukce...nemám co proti. Jinak výrobce je stejný, je fuk jestli vezmeš Voltcraft či FKTechnics - já mám druhou variantu, kupoval jsem levnější bez baterií, těch mám dost, takže zda chceš baterie či ne je tvoje volba. Klidně ti bude stačit varianta L, akumulátorům stejně nesvědčí příliš rychlé nabíjení, tak nabíjím na čtvrtinový až poloviční výkon. Může se to hodit jedině, jestli často potřebuješ velmi rychlé nabití...jinak zničení nehrozí, elektronika si to hlídá.
  • 0

#747 berczo

berczo

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2011 - 16:15

Ok, díky ;)
Jinak co se týče akumulátorů tak jsem se rozhodl testnout tyto Eneloopy
Přemýšlel jsem ještě o těchto GPčkách

Potřebuju to hlavně pro sem-tam focení, mtb cyklistiku, paragliding, tak snad co se týče výdrže jsem udělal dobře ;)
  • 0

#748 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 16 březen 2011 - 20:12

Máte někdo zkušenosti s http://www.abacus.cz...r_Extra_TIP.jpg?
  • 0
GARMIN GPSmap 62st + Topo Czech PRO Lifetime
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime

Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení

#749 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 046 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 21:16

Ostrovaci napsal/a:
Máte někdo zkušenosti s http://www.abacus.cz...r_Extra_TIP.jpg?

Osobní ne, ale nápad se mi ze začátku líbil.
Nicméně přesně tenhle článek mě od toho nakonec odradil.
Kromě GPS mám baterie právě jen v ovladačích a ty stejně regenerovat nejdou.

Do GPS se vyplatí koupit Eneloopy (cenově je 1ks Eneloop jako 2-4 alkalické baterie). Takže ve finále se ta regenerace alkalických baterií nevyplatí ani finančně.

Kapacitu má Eneloop udávanou 2000mAh (reálně naměřeno 2100-2200), na jednu sadu mi Oregon vydrží skoro celý den, takže o výdrži to taky není.

Navíc je ta regenerace dosti pomalá, IPC-1L mi ty Eneloopy nabije za cca 3 hodiny.

Tudíž mi nezbyl žádný argument pro ten regenerátor...
  • 0

#750 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 22:21

Ten regenerátor je hrozná hloupost...nevidím jediný důvod proč do něj investovat raději než do pořádné nabíječky a akumulátorů. Možná to vyjde zezačátku dráž, ale nějaká regenerace (která jak jsem četl ještě nejde u všech baterií) - navíc kolik energie se tak může regenerovat. A člověk nemá jistotu, co vydrží. Rozhodně nedoporučuji. Kup si IPC1 + acu a máš na dloouho vystaráno.
  • 0

#751 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 17 březen 2011 - 8:21

Já dobrou nabíječku mám. jen mě zajímalo, jestli někdo máte praktické zkušenosti
  • 0
GARMIN GPSmap 62st + Topo Czech PRO Lifetime
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime

Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení

#752 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 8:30

Četl jsem podrobnou recenzi. Dokáže to obnovit část kapacity u obyč. baterií, ale ne plnou. Navíc to nefunguje úplně u všech. Povíckrát nabít už moc nejdou, pokaždé asi hůř. Bohužel odkaz na tu recenzi už najít nemohu. Myslím, že moc lidí to nemá, nápad je to sice zajímavý, ale účinek nic moc. Asi do toho nikdo moc nebude chtít investovat.
  • 0

#753 va3

va3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 59 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 10:30

Vetřu se do vlákna s dotazem ... Sešlo se mi doma 12 párů eneloop (pořízeny na základě doporučení zde, zatím naprostá spokojenost; no, a verzi Color prostě nešlo odolat :)). Už jsem si je musel očíslovat, abych jeden pár netočil pořád dokola, zatímco ostatní leží v šuflíku. No a teď tedy k tomu dotazu: Je lepší je skladovat vybité a nabíjet až v případě potřeby, nebo je po vybití nabít hned a uložit? Lepší myslím z pohledu chemie akumulátorů, nikoli z pohledu uživatele ;) Díky za rady ;)
  • 0

#754 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 10:50

Skladovat nabité
  • 0

#755 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 12:38

Zásadně nabité. Dlouhodobější skladování prázdných akumulátorů je dokáže spolehlivě často úplně "zabít", z vlastní zkušenosti - párkrát se mi povedlo nějaký zapomenout v šuplíku a bylo po čtvrt roce po něm. Naopak, je doporučeno delší dobu skladované acu aspoň jednou za měsíc nechat dobít. Teď se to snažím dodržovat a ve foťáku mám skoro tři roky staré a mají z původních psaných 2500mAh teď cca kolem 2200mAh, což je slušné. Pořád krásně drží ;)
  • 0

#756 berczo

berczo

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 19:08

Zdarec lidičky, provedl jsem na UPC-1L test svých starých baterek. TEST - obsahuje plné nabití, následné vybití a znovunabití článků (alespoň dle manuálu) :-) Jsem trošku laik mezi těmi parametry, co se ukazují po testu, tak bych prosil o pomoc s vysvětlením ;) - viz. přiložené obrázky - po druhém nabití a ukončení cyklu TEST - co konkrétně vám tyto parametry říkají ? - tipuju že jedna dvojice z těch 4 kusů je horší, ale dle čeho se mám orientovat ? - na jaký proud vybíjíte / nabíjíte ? Já to nechal defaultně - kterou funkci používat k nabíjení - stačí charge nebo je lepší discharge, která nejdříve články vybije ? Díky za reakce a pomoc s vysvětlením :)

Přiložené miniatury

• prvnipar.jpg

• 0

#757 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 19:14

Na prvním obrázku máš konkrétní kapacitu článků - 2330mAh, 2100mAh atd. Druhý je jen udržovací proud po skončení nabíjení.
  • 0

#758 berczo

berczo

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 19:17

ups, jsem lama, díkes ! :)
  • 0

#759 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 20:38

Tak nevím. Nové Eneloopy mi v novém Oregonu vydržely asi 6 hodin. Má na to vliv FW? Ještě jsem ho neaktualizoval, je tam nějaký 4.10. Liedlovské 2500 po několika dnech od nabití spadly na dvě čárky chvilku po zapnutí, ale tam se držely několik hodin a pak už jsem to vypnul sám. Je to baterkami, Oregánem, nebo nabíječkou (MW1205) ?
  • 0

#760 Snow.

Snow.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2011 - 20:52

berczo: pokud nikam nespěcháš, tak je nabíjej na pomalo, tedy nastav nejmenší nabíjecí proud 200mA a nejdříve akumulátor vybij a pak nabij, používej tedy funkci discharge. Takto ti baterky vydrží nejdéle. (Jinak doporučuji si přečíst manuál, tohle vše je tam napsáno.)
  • 0
| Garmin Dakota 20 + Topo Czech 2010 Pro | Sony Ericsson Xperia X10 mini + c:geo + WhereYouGo |

Snøw

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama