vitablondak napsal/a:
Ahoj, mám problém s článkem 18 650 Soshine Protected Li-ion 2 800 mAh. Ve svítilně nefunguje, ačkoli nabíječka Soshine hlásí, že je nabitý. Při mnohém zkoušení, přendavání atd se občas (ale opravdu zřítka) svítilna rozsvítí. A to naplno, jakože je opravdu nabitý. Po vypnutí už ale opět nejde rozsvítit. Laicky bych řekl, že jakoby byl špatný kontakt. Ale v článku to asi není možné. Je to článek půl roku starý, max tak 2-3x vybitý a nabitý. Testoval jsem ve dvou svítilnách další 4 články (i jiné typy) , ale ty fungují bezvadně jak mají. Takže chyba je jednoznačně v článku.
A dotaz: 1) Lze článek nějak "napravit"? 2) Lze nějak změřit kapacitu při nabíjení článků? Podobně jako tužkovky v nabíječce SPC-1L. Takto vychytanou nabíječku na 18650 jsem nezaregistroval... Díky za radu.
To se mi občas také stává, v mém případě je to špatným kontaktem (ať už mezi akumulátorem a posuvnou "packou" nabíječky) nebo v samotné nabíječce, většinou stačí vypodložit článek "earth" magnetem ze stejného serveru, který prodává Soshine - ostatně tyhle malé magnety v popisu mají, že jsou vhodné pro doplnění velikosti některých 1450 článků do velikosti AA.
Jinak co se týká 18650 článků, problém bude spíš v "protected" elektornice nad článkem, mám totiž dvě světla na kolo, která jsou napájená 4x18650 a jeden battery pack mi umřel asi po 2 měsících, kapacitu má, když odpojím elektroniku nad články, jiskří mezi kontakty, jak baterka z auta, ale samotná světla nesvítí, přestože nabíječka hlásí plné nabití. Jinak ta "vychytaná" nabíječka na 18650 se také prodává, ale stojí něco přes 100 dolarů.