Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#781 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2011 - 8:02

Orxion napsal/a:
ad eneloop .. poridil sem variantu 1900mAh ale cekal sem asi vic, po tech nadsenych proslovech tady, neprislo me ze by nejak vybocovali z rady toho co sem uz pouzival ..

Osobně s eneloop baterkama jenom kladné zkušenosti....
Teď je prověřil výlet do Českého Ráje
Oregon 550t
GP 2300 sem měnil ve dvou třetinách dne za další (celodenní cyklo výlet GPS furt jela) baterky čerstvě nabyté a relativně nové asi měsíc
Eneloop 2100 nabyté někdy před týdnem a půl roku staré cca vydržely celý den a kus (opět celodenní výlet s pořád zaplou GPS)
eneloopy používám už chvilku a fakt sou dobrý hlavně tím, že se nevybíjí (nebo přesněji zdaleka né tolik jako klasika pokud jsou v nečinosti drží kapacitu velmi slušně)
osobně spokojenost B)
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#782 Don82

Don82

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 425 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2011 - 19:21

Dneska dorazila nabíječka IPC-1L a mám dotaz: Jaký nastavujete nabíjecí proud pro kapacitu akumulátoru 2700mAh?

Co jsem našel, tak platí:

Příklad - mějme článek o jmenovité kapacitě 2000mAh.
- 1/5C odpovídá proud 2000/5 = 400mA
- 1/2C odpovídá proud 2000/2 = 1000mA
Ideální nabíjecí proud by tedy měl být mezi 400mA a 1000mA. Při nabíjení nabíječkou IPC-1L zvolte nabíjecí proud 500mA nebo 750mA.

http://www.rkolbabek...-kratka-recenze

Což je logické, vzhledem k zakončení deltapeakem, ale jak moc je to šetrné k akumulátorům? Díky za odpověď.
  • 0

Keše jako POI pro eTrexy HCx
Čeština do programu GCStatistic
Motto: Body a klid!
Pomozte s výzkumem výskytu Koťátka v Geocachingu.

#783 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2011 - 19:25

Pokud nespecham, tak davam 250mA vybijeni a tzn. 500mA nabijeni. Pokud specham, tak 350mA/700mA.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#784 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2011 - 20:01

Přikláním se k S474N. Pokud nespěcháš, dej menší proud. I u dobré nabíječky může deltapeak selhat a pak to nabíjí a nabíjí dál...Pokud nabíjíš malým proudem (1/10C) tak aku prakticky nezničíš ani kdybys ten proud do něj pral furt...od určitého momentu prostě článek přestane energii akumulovat (i když nabíječka bude inkrementovat údaj o dodaném náboji) a kompletně ji transformovat na teplo, ale při té nízké hodnotě proudu to přes obal bezpečně vyzáří do okolí.
  • 0

#785 Don82

Don82

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 425 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2011 - 20:23

S474N, ssva: Díky oběma.
  • 0

#786 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 969 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2011 - 11:39

http://www.diit.cz/c...o-a-plus/38349/
  • 0

#787 Don82

Don82

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 425 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2011 - 21:47

Tak ještě jeden dotaz: Je nutné u nových baterií provádět oživení (Refresh), jak se píše v návodu?
  • 0

#788 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2011 - 7:47

Ozivis si je pouzivanim, takze to neres. ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#789 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2011 - 9:04

Ty mas v NiMH akumulatoru vodu? Ja tam mam totiz asi hydroxid draselny. ;)
  • 0

#790 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2011 - 9:36

HaLuMa napsal/a:
Ty mas v NiMH akumulatoru vodu? Ja tam mam totiz asi hydroxid draselny. ;)

To asi většina :D
Ale jinak ma smogeo víceméně pravdu s tím vodíkem, záleží na velikosti proudu.
  • 0

#791 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2011 - 10:04

Podle nazvu vlakna jsem myslel, ze je diskuze o bateriich a ono je to zatim o akumulatorech!
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#792 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2011 - 11:51

Jo, jo, zdání klame :D Můžeme to vzít jako diskusi o sadách čili bateriích (nabíjecích článků, primárních článků, houfnic, atd.)
  • 0

#793 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 19:50

Ahoj, mám problém s článkem 18 650 Soshine Protected Li-ion 2 800 mAh. Ve svítilně nefunguje, ačkoli nabíječka Soshine hlásí, že je nabitý. Při mnohém zkoušení, přendavání atd se občas (ale opravdu zřítka) svítilna rozsvítí. A to naplno, jakože je opravdu nabitý. Po vypnutí už ale opět nejde rozsvítit. Laicky bych řekl, že jakoby byl špatný kontakt. Ale v článku to asi není možné. Je to článek půl roku starý, max tak 2-3x vybitý a nabitý. Testoval jsem ve dvou svítilnách další 4 články (i jiné typy) , ale ty fungují bezvadně jak mají. Takže chyba je jednoznačně v článku. A dotaz: 1) Lze článek nějak "napravit"? 2) Lze nějak změřit kapacitu při nabíjení článků? Podobně jako tužkovky v nabíječce SPC-1L. Takto vychytanou nabíječku na 18650 jsem nezaregistroval... Díky za radu.
  • 0

#794 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 19:53

Pokud je nový, tak reklamovat. Jinak koupit nový článek (myslím, že 1500,- Kč nestojí).
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#795 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 20:00

Fremen.cz: Díky za naprosto přesnou a jasnou odpověď na mé 2 otázky:-))))))))))))
  • 0

#796 Bublina6

Bublina6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 20:59

Jestli by jsi je chtěl vážně otestovat, tak mám k dispozici http://www.fulgurbat...alyzer-3253.htm To umí s bateriema snad úplně všechno :-) (baterie mám k dispozici taky, ale pššššt)
  • 0

#797 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 21:13

Tak to si kupovat nebudu:-)) Spíš jsem to myslel preventivně. Zjistil jsem, že tužkovky (všech možných druhů) po cca roce začínají dost odcházet, mají různou kapacitu, některé dost mizernou. Tak se obávám podobného výsledku i u těch 18650... Přeci jen, jsou dražší, než tužkovky:-)
  • 0

#798 Bublina6

Bublina6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 21:15

No musel by si mi je poslat poštou, já bych je proměřil a i s protokolem poslal zpátky....
  • 0

#799 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 21:19

Což by asi nebyl problém, nebo tam k vám vyrazit na krabky. Ale tak vědecky to řešit nechci. Spíš by mě zajímaly zkušenosti z praxe atak:-) A to zničení článku mě překvapilo. Ostatní držej dobře. Přešel jsem na ně ze svítilny 2xtužkovka. A super. Větší svítivost a výrazně větší výdrž...
  • 0

#800 humpolik

humpolik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 21:24

vitablondak napsal/a:
Ahoj, mám problém s článkem 18 650 Soshine Protected Li-ion 2 800 mAh. Ve svítilně nefunguje, ačkoli nabíječka Soshine hlásí, že je nabitý. Při mnohém zkoušení, přendavání atd se občas (ale opravdu zřítka) svítilna rozsvítí. A to naplno, jakože je opravdu nabitý. Po vypnutí už ale opět nejde rozsvítit. Laicky bych řekl, že jakoby byl špatný kontakt. Ale v článku to asi není možné. Je to článek půl roku starý, max tak 2-3x vybitý a nabitý. Testoval jsem ve dvou svítilnách další 4 články (i jiné typy) , ale ty fungují bezvadně jak mají. Takže chyba je jednoznačně v článku.
A dotaz: 1) Lze článek nějak "napravit"? 2) Lze nějak změřit kapacitu při nabíjení článků? Podobně jako tužkovky v nabíječce SPC-1L. Takto vychytanou nabíječku na 18650 jsem nezaregistroval... Díky za radu.

To se mi občas také stává, v mém případě je to špatným kontaktem (ať už mezi akumulátorem a posuvnou "packou" nabíječky) nebo v samotné nabíječce, většinou stačí vypodložit článek "earth" magnetem ze stejného serveru, který prodává Soshine - ostatně tyhle malé magnety v popisu mají, že jsou vhodné pro doplnění velikosti některých 1450 článků do velikosti AA.
Jinak co se týká 18650 článků, problém bude spíš v "protected" elektornice nad článkem, mám totiž dvě světla na kolo, která jsou napájená 4x18650 a jeden battery pack mi umřel asi po 2 měsících, kapacitu má, když odpojím elektroniku nad články, jiskří mezi kontakty, jak baterka z auta, ale samotná světla nesvítí, přestože nabíječka hlásí plné nabití. Jinak ta "vychytaná" nabíječka na 18650 se také prodává, ale stojí něco přes 100 dolarů.
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama