Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#801 Bublina6

Bublina6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 21:31

vitablondak napsal/a:
Což by asi nebyl problém, nebo tam k vám vyrazit na krabky. Ale tak vědecky to řešit nechci. Spíš by mě zajímaly zkušenosti z praxe atak:-) A to zničení článku mě překvapilo. Ostatní držej dobře. Přešel jsem na ně ze svítilny 2xtužkovka. A super. Větší svítivost a výrazně větší výdrž...

Obecně Li-Ion akumulátory po 2 letech začnou ztrácet kapacitu samy o sobě, ať je používáš nebo ne. Jak je to s Li-Pol netuším, ty natom budou asi líp. Ten problém jak popisuješ bude nejspíš opravdu v elektronice co hlídá vlastní článek.
  • 0

#802 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 21:35

humpolik: Magnety používám a kontakty byly to první, po čem jsem šel. To vylučuju. Nedělal by to pořád ten jeden samý článek. A různě jsem s ním vrtěl. Ta ochranná elektronika - to zní rozumně. Měli by být s ochranou. Ale mě nejiskří, nic nedělá:-) Žárovičku takhle na rychlo nemám:-)
  • 0

#803 Bublina6

Bublina6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 22:03

Zkus volmetrem změřit napětí toho článku, měl by mít asi 4-4.2V nabitý a vybitý by neměl mít pod 3V. Pak ho zkusit zatížit tou žárovičkou. Když bude mít mezi 3-4V ale žárovku nerozsvítí, tak bude ten hlídací obvod kaput. Ještě by se taky mohlo stát (pokud nenaměříš nic), že ti upadl jeden z přívodů od článku k tomu obvodu, jestli neni vidět, tak bude schovaný pod tím plastovým obalem.
  • 0

#804 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 22:09

Voltmetr nemám. Obvod je schovaný v plastu. Spíš půjde do koše a hotovo:-) Kdo by mu teď věřil... Vzhledem k výdrži obvykle nenosím rezervní s sebou do terénu:-) Jen, když čekám delší tůru:-)
  • 0

#805 Schrek

Schrek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 22:12

tak koupil jsem novy enelopky XX tak uvidim jak na tom budou
  • 0

#806 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2011 - 9:37

Tak jsem si koupil jedno baleni baterii z LIDL, jsou to ty TRONIC 2500mAh. Prvni vybiti/nabiti byla katastrofa (kapacita kolem 300-500mAh), po treti rozcyklovani jsou uz vsechny 2100-2200 mAh, takze za 89 Kc 4 kusy myslim neni co resit.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#807 trotak

trotak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2011 - 11:26

Tak IPC-1 asi mrtva. Ani neblikne. Pul roku stara ...
  • 0
Půjdeme tudy. Je to sice dál, ale zato horší cesta.

#808 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2011 - 15:51

Zkousel si promerit zdroj? V kazdem pripade je to elektronika jako kazda jina, takze reklamace. Osobne by me spis nastvalo, kdyby takhle vydechla mesic po zaruce (lehce narazim na tento clanek).
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#809 Ortyna Team

Ortyna Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 7:56

vokaty napsal/a:
Tak jsem právě objedna 12 ks AAA baterií EneReady 900mAh za 17 Kč/ks. Používat je hodlám do PMR vysílaček a různých georobotích hraček. Až budu mít nějaké zkušenosti, určitě se podělím.

Taky jsem udělal zběsilý nákup 3 levných sad AAA do PMRek pro změnu WhiteEnergy 1100mAh. Asi jsem chyt ne zrovna podařenou serii - max. z nich dostanu (po 3 refresh cyklech) 769mAh a u jedné to bylo dokonce 280mAh ( proběhla u ní ekologická likvidace). Třeba budeš mít větší kliku.
A tak už obehraná písnička - Eneloopy 800 dají co slibují (+ MNĚ 10% NAVRCH).
  • 0

#810 tomas451

tomas451

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 9:30

Zdarec, potřeboval bych radu ohledně baterií GP2700 a k nim mám nabíječku GP PowerBank H500 Baterie jsou párkrát nabité(ohadem tak 20x) a některé z nich již nejdou nabít. Nabíječka nenabíjí a hlásí problém formou vykřičníku. Díky za případné rady.
  • 0

#811 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 9:41

No jestli nabijis jenom 1-2 kusy naraz, tak to do nich cpe 2x1150mA. Takze podekuj nabijecce, ze ti odrovnala akumulatory. ;)
  • 0

#812 Fukar

Fukar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 9:51

Já mám nabíječku V600D,ale asi to bude stejné.GP2700 mi to zatím neudělaly,ale jiné (SANYO stáří tak 1rok) ano.Je to rychlonabíječka,takže do baterek pere velký nabíjecí proud a to nemusí některá vydržet.Baterky u kterých mi házela GP vykřičníky jsem pak nabíjel v pomalé nabíječce MW6278 a normálně fungovaly dál.Jo a v GP nabíjím i lídlovky a zatím žádný problém.Po asi 3 rychlonabitích všechny strkám do pomalé a nechám je plně vybít a pomalu nabít.Zkus ty vadné prohnat jinou pomalou nabíječkou alespoň 3x .
  • 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.

#813 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 9:55

A docela se vsadim, ze kdyz to nabijes tou nabijeckou, tak jsou akumulatory horky jak prase, ze?
  • 0

#814 tomas451

tomas451

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 10:03

S474N napsal/a:
A docela se vsadim, ze kdyz to nabijes tou nabijeckou, tak jsou akumulatory horky jak prase, ze?

Horky samo jsou, ale že nějak zvlášt bych neřekl. Nabíjím minimálně dvě, ale většinou čtyři.
No zkusím je prohnat klasickou nabíječkou a pak uvidím.
S tím bych se chtěl zeptat, které bateie, když budu kupovat nové vzít. Vím, že je tu spousta rad, ale nevím co vzít k této nabíječce, nebo bych měl koupit radši novou nabíječku?
  • 0

#815 Fukar

Fukar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 10:27

To: S474N Nevsázej se vyhrál bys.Skoro se nedají udržet v ruce.Až je oddělám,jdu s novýma i do nové nabíječky.
  • 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.

#816 parnie

parnie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 10:47

Ahoj. Občas používám baterie AAA 1800mAh a nabíjím je na této nabíječce - která nabíjí AAA proudem 80mA.

Mám tedy tyto baterie nabíjet skutečně přes 33 hodin?

Výpočet

(1800 * 1,5) /80 = 33,75
  • 0

#817 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 16 srpen 2011 - 10:48

IPC-1L + Sanyo Eneloop Tuhle kombinaci používám k max. spokojenosti.
  • 0
GARMIN GPSmap 62st + Topo Czech PRO Lifetime
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime

Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení

#818 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 11:38

tomas451: pokud mas nabijecku naprd, tak ti nepomuze ani svecena voda. Ta teplota znaci jedine - akumulator neni schopen prijimat energii a premenuje ji na teplo. Problem je v tom to, ze to teplo zpusobuje nevratne zmeny na akumulatoru, cimz ho driv nebo pozdeji uplne oddelas. Takze zakladem je mit poradnou nabijecku - coz je kuprikladu zminovana IPC-1.

parnie: abych rekl pravdu, tak AAA clanky (mikrotuzky) jsem videl v kapacitach kolem 900mAh, takze tech 1800mAh mi prijde jako nesmysl. Neprepsal ses spis s AA?

Jinak kdyz se podivas na specifikaci te nabijecky, tak pouziva:

Charging Current: AA/160mA, AAA/80mA, 9V/25mA

To znamena, ze AA clanek nabiji proudem 160mA. pokud mas tedy clanek o kapacite 2500mAh, tak si muzes zpetne krasne vypocitat, jak dlouho to bude trvat, neboli 2500 / 160 = 15,6 hodin.
  • 0

#819 parnie

parnie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 11:50

S4T4N: Nepřepsal jsem se AAA ;) Vycházím z toho co je napsané na té baterii ;) Myslel jsem, že je ještě potřeba započítat ten koeficient 1,5 u Ni-mh baterií ne? Tvoje počítání se mi líbí samozřejmě víc:)
  • 0

#820 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2011 - 12:35

parnie napsal/a:
Myslel jsem, že je ještě potřeba započítat ten koeficient 1,5 u Ni-mh baterií ne?

Ten koeficient 1.2-1.5 samozřejmě platí...;). Akumulace neprobíhá se 100% účinností.
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama