Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#821 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 16:09

parnie: tak to budou urcite kvalitni clanky, kdyz jsou AAA a maji na sobe napsano 1800mAh :D:D Jasne, akumulace neprobiha 100%, ale na druhou stranu urcite ne 1,5x. V kazdem pripade resime pitominy, proste si kup nejakou normalni nabijecku a nemusis se o nic starat.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#822 parnie

parnie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 16:41

Díky za odpovědi. Budu se držet těch 30 hodin;) S4T4N: Na občasné nabití a použití do čelovky jsou ideální;) Už ani nevím jak jsem je získal. Holt určitě nejsou tak suprčupr jako ty tvoje:) Nemusím mít všechno nejvíc nejlepšejší, když to použiju jednou za čas - holt nejsem pán temnot;)
  • 0

#823 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 16:51

parnie: zklamu te, ale ja AAA nikde nepouzivam, takze je nemusim mit suprcupr. Obecne kazdemu radim, at se podiva na kapacity osvedcenych vyrobcu, tzn. treba na Sanyo Eneloop. Kdyz se Eneloopy v AAA delaji v 800mAh, tak by cloveku melo byt uz minimalne divne, proc nejaky noname vyrobce nabizi kapacitu skoro 2,5x vyssi. Holt vic pruhu, vic Adidas tady neplati. :D:D
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#824 parnie

parnie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 18:26

edit: S4T4N: Smazal jsem to...nebudu tě podporovat ve flamewar;)
  • 0

#825 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 18:39

parnie: mozna kdybys reagoval k tematu, tak bys udelal lepe. ;)
  • 0

#826 parnie

parnie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 18:55

Přečti si svoje odpovědi a pak mi řekni kdo odpovídá na položenou otázku a kdo si honí triko:D
  • 0

#827 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2337 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 19:06

Jak chceš... Ale "na občasné použití" jsou nejvhodnější opravdu ty Eneloopy, případně Recyko+ od GP a tomu podobné ekvivalenty dalších známých značek. Mají skoro nulové samovybíjení, takže se nestane, že to necháš polovybité ležet kolik týdnů a když to budeš chtít použít, tak budou jako na potvoru prázdné... To nabíjení 30 hodin má být vtip ? Za prvé máš asi hodně času a plánuješ hodně dopředu, že ? :) Tohle by mne teda štvalo, už více než 3 hodiny je pro mne věčnost... Nehledě k tomu, že každý článek má na sobě uveden proud, kterým se má nabíjet. A 30 hodin jsem u žádného zatím tedy neviděl B) Spíše bych řekl, že to těm článkům už možná škodí než to nazvat "opatrným nabíjením"...
  • 0

#828 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 20:11

Jarous1: radeji mu neodpovidej, at si taky nehonis triko. :D
  • 0

#829 Bublina6

Bublina6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 20:12

Většinou tam je napsané nabíjet proudem rovným desetině kapacity po dobu 16ti hodin
  • 0

#830 seeker87

seeker87

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 20:17

Máte už někdo zkušenost s těmahle? http://www.alfacomp....4007C09000012O8
  • 0

#831 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 20:36

Mam dva asi tri mesice z Kronia, začal jsem je hned používat a po case jsem zjistil, ze se nabijou jen na cca 1600. Tak jsem je dal předevčírem rozcyklovat a dobily se skoro stejně na 2530. Tak jsem zvědavej, jestli se udrží. Ty klasický bílý se mi skoro zdály víc A teď koukám, na sobě maj napsáno 2400 mA :-) Taky hezkej trik
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#832 cufik_team

cufik_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 21:05

seeker87 napsal/a:

Možná tady budou lepší slídiči, ale kdesi jsem četl o nespokojenosti s těmito aku.

Jinak já občas hledám jinou variantu, než všeobecně rozšířenou (eneloop). Momentálně zkouším Ansmann maxE 2500. Zatím pouze krátkodobá zkušenost.
  • 0

#833 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 21:19

seeker87 napsal/a:

Jsem koupil 4 ks. Po prvním vybití a nabití v IPC byly 2 ok - cca 2600 a druhý dva bída - cca 1800:-(( Dal jsem je znovu vybít a nabít a byly všechny ok - cca 2600. A jo, je na nich 2400. Myslel jsem, že jsou 2500:-) V ničem jsem je zatím neměl, tak víc nevím:-)
  • 0

#834 parnie

parnie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 21:21

S4T4N: Myslel sem to tak, že jsem se ptal jak dlouho je nabíjet, neptal jsem se jestli ty baterie stojej za prd nebo ne. Našel jsem je doma, nabiju je, uvidím jak poslouží...k životu je nepotřebuji, vystačíms i s alkalickými. Nejsem blázen, abych si na občasné používání kupoval výbavu za xstovek, když pro ně nenajdu využití - až ji budu potřebovat tak si ji pořídím. Zatím není potřeba, proto ani není potřeba psát honící příspěvky o tom jak jsem suprčup hustej týpek co má nejvíc nejlepší nabíječku a bez té se ani nedá žít, natož snad nabíjet baterie ;)
  • 0

#835 Ortyna Team

Ortyna Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 22:36

Když už se zde probírají různé možné (a mnohdy nemožné) kombinace baterií, tak taky přiložím jedno polínko. Někde jsem nezahlédl informaci ohledně nedobíjecí AA lithiové baterie (1,5v/3000mAh).
např.: http://www.ledshop.c...izer~z3307.html Pro běžné použití v GPS je to drahý špás (proti NiMh), ale může mít své opodstatnění, pokud je vyžadována spolehlivost napájení v mrazech (např. hory v zimě). Krom vysoké odolnosti vůči podchlazení se ještě vyznačují cca poloviční hmotností oproti obdobné kapacitě v NiMh a hlavně minimálním samovybíjením (do1%/rok - výdrž teoreticky až 15let). Jako záložní zdroj naprosto ideální. Zdroj, kterým v zimě v GPS neselže...
  • 0

#836 Ortyna Team

Ortyna Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 16 August 2011 - 23:18

A ještě jedno polínko. Ve vlákně ohledně zvýšení podsvícení Oregonu jsem se postupně propracoval k vcelku jednoduché alternativě externího napájení GPS. Ve výsledku je 2násobné podsvícení displeje bez přecházení do spacího šetřícího režimu - možná zajímavá alternativa pro kačery kolisty... Výrobní náklady minimální (12,50 držák aku, 2,50 kontakt s káblíkem, 30Kč USB kabel, 15min práce - zdarma). Původně jsem zvažoval kombinaci LiOn, či Lipol aku + měnič napětí na USB hladinu. Nicméně účinnost (resp. ztráty) měniče avýrobní náklady potlačily výhody lion a lipol do pozadí, takže mi vyšlo velmi jednoduché řešení 4NiMh v serii napřímo. Chce to jen mít v accupacku všechny články s obdobnou kapacitou, aby se nepodbíjel nejslabší kus...
Jinak jsem si otestoval, že USB vstup mého Oregonu 450 přežije i 4 čerstvé alkaliky (6,4V) bez ztráty kytičky (takže i 4x lithium 1,5V).
A když už budete mít tento accupack sebou někde na tůře, můžete jím dokrmit třeba i vymlácený mobil (pokud jede taky přes USB) - takže např. se 4mi lithiovými AA 1,5V články (viz výše) máte spolehlivou železnou zásobu energie třeba i v nejkrutějších mrazech...
BTW: Ve velikosti velkého monočlániu se dělají i NImH kapacity 11000mAh a 9500mAh (s nízkým samovybíjením), ale z praktického pohledu je to poněkud "těžké řešení" (a ne zrovna levné). Dávám to spíše jako tip pro někoho, kdo potřebuje např. pro kešuli větší kapacity.
http://www.ledshop.c...-mah~z7431.htmlhttp://www.ledshop.c...erex~z3097.htmlJeště nedobíjecí alternativa, která ve 2ks vydá jako 4kusový NiMh accupack 12500mAh :
http://www.ges.cz/cz...ES07603229.html
A ještě jeden výtečník:
http://www.ges.cz/cz...ES07601044.html
  • 0

#837 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 17 August 2011 - 6:34

seeker87 napsal/a:

Koupil jsem 4 v GM a naprostá spokojenost, používám je teď jako primární do GPS (asi dva měsíce) a výdrž je super. Kapacitu jsem měřil jen na nových (všechny kolem 2550), od té doby nebylo potřeba, vydrží pořád stejně.
Takže za mě spokojenost
  • 0

#838 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 17 August 2011 - 9:09

parnie: ja bych rekl, ze si pletes ponekud dojem a prujem. Spousta lidi, mne nevyjimaje, si poridi rychlonabijecku a baterie a potom se divi, ze baterky odchazi jak na bezicim pase. Staci se trosicku o danou problematiku zajimat a clovek zjisti nejake zakonitosti, ktere plati. Mimochodem, kdyz si koupis rychlonabijecku za 600, tak proti IPC-1L nevidim moc velky rozdil (spis zadny) a to nemluve o tom, ze k modelu IPC-1 dostanes 8 akumulatoru, tasku na prenaseni, redukce na C/D atd. Neni to zadne chlubeni nebo honeni si trika, to je proste kontstatovani faktu - neni to zadna vyjimecna nebo draha vec a urcite nejsem jediny clovek, ktery tu nabijecku tady na foru ma. To, co ti mozna prijde jako honeni trika, je pouze vysvetleni toho, CEHO se vyvarovat. Kdyz se z toho nechces poucit ty, tak se z toho mohou poucit jini. Jinak kdyz to jeste shrnu, zajimalo by me docela to tvoje "obcasne" nabijeni. Ja kdyz to vztahnu na sebe, tak AA clanky v pripade geocachingu mam v GPS, celovce, dvou rucnich svitilnach a PMR vysilackach. A nemysli si, taky nenabijim denne. ortyna: presne tak, jako zalozni baterie naprosto super!
  • 0

#839 parnie

parnie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 17 August 2011 - 11:17

S4T4N: Ale já nepotřebuji nabíjet baterie ve velkém, nebo každý týden. Ptal jsem se jak nabiji baterie v nabíječce, kterou mám k dispozici. Mám baterie, mám nabíječku - jak dlouho je budu nabíjet (tečka) To je jako bych se zeptal jak rychle zprovoznit auto, které jsem našel ve stodole, abych se dostal do druhé vesnice a tvoje odpověď zní - s tim tam nedojedeš kup si Jaguára:D Ta nabíječka vypadá dobře. Ale nenajdu ji využití. To je to co ty nechápeš. Já lovím s mobilem (symbian) anebo s PDA. Baterky jsem našel doma a myslel jsem, že je použiju jako náhradu náhrady do čelovky. Ale to ti vlastně může být jedno, protože jsem se ptal - jak dlouho je nabíjet ;) Na tvoje další do(prů)jmy už nebudu reagovat;)
  • 0

#840 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 17 August 2011 - 12:27

parnie: mozna by sis mel precist muj prvni prispevek na tebe (dokonce i druhy, treti i dalsi pote), NIKDE jsem ti tam nic o kupovani nove nabijecky nebo hromadnem nabijeni nepsal. Reagovat klidne muzes, sam bych si rad to rad precetl, kde jsem ti psal o kupovani nove nabijecky.
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama