Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#841 parnie

parnie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2011 - 12:41

S474N napsal/a: V kazdem pripade resime pitominy, proste si kup nejakou normalni nabijecku a nemusis se o nic starat.

Až to přelouskáš, tak se ozvi.

Popravdě pořád nechápeš moji výtku;) Jde mi jenom o to, že jsem chtěl vědět jak dlouho je nabíjet.

Tvoje odpověď zní - kup si jinou nabíječku:)

Ale nemyslím si, že bys to pochopil;)
  • 0

#842 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2011 - 13:46

Nabíjí se C*1,3/I(nab.). Velmi šetrný I(nab.) je C/10, což by i mohlo odpovídat skutečné kapacitě těch AAA článků, problém je, že skutečnou kapacitu neznáš. To, že mají 2,4Ah, tak tomu u této velikosti nevěř - to je skoro horní hranice článků o třídu větších (AA) od renomovaných výrobců. Osobně bych asi zvažoval koupení nové nabíječky, tak jak píše S474N...
  • 0

#843 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2011 - 13:46

Nikoliv, ma odpoved na tvuj dotaz znela prispevek PRED tim, nez ktery si citoval. A o tom to je. ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#844 Ortyna Team

Ortyna Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2011 - 23:33

http://www.hama.cz/P...avigace/pouzdra

Máte s tím někdo zkušenosti? Tedy, jak je to s čitelností a ovládáním dotykového displeje přes další folii, jak je to s výdrží (4xAA nimh napřímo přes ext. USB v Oregonu450 vydrží až 8hod) a zda je to jednoduchá varianta napájení napřímo, či snějakou stabilizací...
Předpokládám že to do ruky už nebude (velikost, hmotnost), ale na kole by to mohlo být docela zajímavé (vysoká světelnost displeje a nepřecházení do save spacího režimu).
  • 0

#845 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 16:23

Nechci tady dělat raklamní vsuvku, ale v LIDLu mají opět akci na aku, tentokrát 4xAA či AAA za 99 Kč. Akouše jsou deklarovány pouze jako 2100 mAh, ale zase tvrdí, že jsou pomalusamovybíjecí, tzn, že za rok skladování se vybijí na 80%. Osobní zkušenost mám se staršími 2500 mAh a to velmi dobrou.
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#846 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 16:38

Ja mam dlouhodobou zkusenost s temi TRONIC 2500 takovou, ze do nich rvu prubezne 2000-2100 mAh, coz v uvedene cene je naprosto v pohode.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#847 humpolik

humpolik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 17:47

Můžu se zeptak jakým proudem a jak dlouho je nabíjíš? Na obalu je uvedeno 7h/420mA a moje nabíječka umí jen 250, 500 a 700 mA. Většinou je nabíjím (jak ty klasické, tak ty pomaluvybíjející) na 500 mA, když moc spěchám, tak na 700 mA. Při jejich ceně na životnost nehledím, jde mi spíš o to, že plně nabité mi v Oregonu 450 s jasem na maximum a zapnutou mapou s otáčením ve směru jízdy a záznamem trasy vydrží okolo 4 hodin (správný tip baterek mám samozřejmě v Oregonu nastavený). Před nabíjením je vždy v nabíječce nechám "řízeně" vybít. Jinak ty nové pomaluvybíjecí Tronic co tam teď mají už na sobě uvedeno: Quick-charge compatible", takže předpokládám, že je můžu nabíjet na 700 zcela bez problémů. Ty starší červené a původní černo-šedé to na sobě ještě neměly.
  • 0

#848 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 17:55

humpolik napsal/a:
Před nabíjením je vždy v nabíječce nechám "řízeně" vybít.

Pokaždé bych to rozhodně nedělal.
  • 0

#849 humpolik

humpolik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 19:52

bodlak napsal/a:

humpolik napsal/a:
Před nabíjením je vždy v nabíječce nechám "řízeně" vybít.

Pokaždé bych to rozhodně nedělal.

Dobře, nebudu to dělat po každé, jen jednou za čas (nevím ale po kolika použitích?).

U nových akumulátorů se píše, že plné kapacity dosáhnou po pěti cyklech, znamená to, že nové akumulátory můžu plně pětkrát vybít a nabít před použitím nebo ne?

K původnímu dotazu: Jakým proudem nabíjet tyto akumulátory?
  • 0

#850 sewerman cz

sewerman cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 20:05

Podle mě je vybíjení akumulátory před nabíjením zbytečné. Jestli to opravdu nějak těm akumulátorům prodlouží životnost, tak ne o tolik aby to za to stálo.
  • 0
Geo tools = pomůcky pro geocaching

#851 Valicek1

Valicek1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 595 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 20:12

Taky záleží na typu baterek - třeba Li-ionky nemají rády, když jsou delší dobu plně nabitý/vybitý..
  • 0
Abych nebyl kačer teoretik, mám si raděj zajet na nějaký PT??

#852 humpolik

humpolik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 20:27

sewerman cz napsal/a:
Podle mě je vybíjení akumulátory před nabíjením zbytečné. Jestli to opravdu nějak těm akumulátorům prodlouží životnost, tak ne o tolik aby to za to stálo.

A to platí i u úplně nových akumulátorů? Tento dotaz myslím vážně, ne ironicky, jak jsem psal, na obalu výrobce uvádí, že plná kapacita je po pěti cyklech.
Když něco nevím, tak se takhle blbě ptám.
  • 0

#853 humpolik

humpolik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 20:31

Valicek1 napsal/a:
Taky záleží na typu baterek - třeba Li-ionky nemají rády, když jsou delší dobu plně nabitý/vybitý..

V tomto případě se ptám na Ni-MH.

Hlavně mě zajímá osobní zkušenost s nabíjecím proudem u výše zmiňovaných akumulátorů Tronic (jak klasických, tak pomalusamovybíjecím).
  • 0

#854 sewerman cz

sewerman cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 20:36

U nových baterií bych spíše mluvil o sformování. Asi je ideální nové baterie plně nabýt, plně vybít ... U již používaných baterií již to podle mne není potřeba. Nejhorší pro baterie je když nedělají nic (nenabíjí se, nevybíjejí se - jsou v šuplíku :-)
  • 0
Geo tools = pomůcky pro geocaching

#855 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 10:15

Osobne pouzivam obvykle 500/250, kdyz opravdu specham, tak 700/350mA. Jinak automaticky mackam na Discharge, ovsem obvykle hned zacne nabijet, protoze nechavam GPS doslova umrit, nez vymenim akumulatory.
  • 0

#856 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 10:25

S474N napsal/a:
Osobne pouzivam obvykle 500/250, kdyz opravdu specham, tak 700/350mA. Jinak automaticky mackam na Discharge, ovsem obvykle hned zacne nabijet, protoze nechavam GPS doslova umrit, nez vymenim akumulatory.

Nechce se mi to cele procitat, tohle je fakt dlouhe i na me. Jakou ze to prosim pouzivas (doporucujes) nabijecku a baterky ?
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#857 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 10:27

kapsa: nabijecka IPC-1 (kdo chce moci mermo setrit kazdou korunu, tak IPC-1L, ale rozdil v cene je par stovek a v moznostech a hlavne pridanem prislusenstvi dost velky) a baterie klidne ty TRONIC z LIDL, kdy 4 clanky TRONIC 2500 stoji celkem nejakych 89 Kc. Samozrejme si muzes koupit Eneloopy apod, ale ja si radeji koupim vic sad TRONICu :-)
  • 0

#858 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 10:40

S474N napsal/a:
kapsa: nabijecka IPC-1 (kdo chce moci mermo setrit kazdou korunu, tak IPC-1L, ale rozdil v cene je par stovek a v moznostech a hlavne pridanem prislusenstvi dost velky) a baterie klidne ty TRONIC z LIDL, kdy 4 clanky TRONIC 2500 stoji celkem nejakych 89 Kc. Samozrejme si muzes koupit Eneloopy apod, ale ja si radeji koupim vic sad TRONICu :-)

Ty brdo, to je docela ranec za tu nabijecku ....
Ja koukal jeste po tomhle :
http://www.lidl.cz/c...index_20774.htm
  • 0

#859 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 10:41

kapsa: nabijecka kolem tisicovky:
http://www.alfacomp.... 4x AAA 1000mAh

Na druhou stranu to nejlepsi, co muzes pro akumulatory udelat.

Na tu nabijecku z LIDL se jenom divej, ale ani o ni neuvazuj :-)
  • 0

#860 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 10:48

S474N napsal/a:
Na druhou stranu to nejlepsi, co muzes pro akumulatory udelat.
Na tu nabijecku z LIDL se jenom divej, ale ani o ni neuvazuj :-)

OK - moc diky za info, to teda asi zkusim !
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama