Publikováno 12 October 2011 - 11:08
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 12 October 2011 - 11:27
Netusim, zdali je tam nejaky rozdil, ale zprostredkovane mam informace o tom, ze to pry nestaci. Nicmene fakt nevim, osobne nastesti nemam potrebu dobijet v aute a kdyz jedem na nekam dele, tak dobijim pres noc v hotelu/penzionu.Parkis napsal/a:
Ten co prodávají s nabíječkou, nebo i ten co se kupuje zvlášť? Ten můj koupený dodatečně má 0,5mm drát a to je na ty 3A v pohodě.
Vidis, malem bych zapomnel:Trhac napsal/a:
TAK KOLIK?
Samozrejme dlouhodobejsi zkusenosti tak za pul roku. V kazdem pripade za ty prachy podle me nemaji konkurenci.
Smogeo: protoze me to proste bavi, staci to jako argument? A ve finale tu napisu zkusenosti treba za pul roku rok a lidi zjisti, ze bud muzou vyhodit 380 Kc za 4ks Eneloop XX, nebo si radeji koupit 16 kusu Tronic ECO, protoze jsou naprosto srovnatelne. A vo vo tom to je.
Jinak osobne mam ty sede TRONIC taky (klasicke NiMH, psana kapacita 2500mAh) a chovaji se zatim porad v pohode. A to prubezne rotuji spolecne s ostatnima akumulatorama.
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 12 October 2011 - 12:57
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Publikováno 12 October 2011 - 13:26
Měřit ovšem kolik do článku nacpu náboje je skoro k ničemu...resp. velice velice informativní údaj. Smysl má pouze měření výstupního náboje a to při reálném proudu, tj. přesně jak psal Smogeo.S474N napsal/a:
Smogeo: ne nepletu, vsak jsem jasne ptal "kolik POJMOU" a nikoliv "kolik vydaji". Kolik vydaji tezko zmerim v navigaci. Ze bych treba jeste stopoval, jestli vydrzi v GPS 7:13 hod nebo 6:59 hod? :D
To klidne prenecham jinemu, treba tobe.
AA článek můžu nabíjet proudovým zdrojem 100mA třeba celej týden, nic se mu nestane, páč přebytečný náboj se ve formě tepla v pohodě odevzdá do okolí a nacpu do něj 17Ah...ale o čem to vypovídá ?
Pokud na základě takového měření hodnotíš ty Lídl články, tak je to naprosto zcestné.
Publikováno 12 October 2011 - 17:36
Publikováno 12 October 2011 - 18:58
IPC-1 nemám. Na měření kapacity používám modelářskou nabíječku od Graupnera u které si můžu nastavit i konečné vybíjecí napětí a při nabíjení hodnotu delta peaku , ale většinou nabíjím přes proudové zdroje (buďto něco samo doma nebo profi laboratorní). Když prostě do toho článku hrnu 100hodin 100mA tak do něj nacpu 10Ah to je jasný ne? Na to nemusím mít hračku s procesorem který mě to ukáže na displeji. Přesněji řečeno "přes" něj proženu 10Ah, pro tože on si naakumuluje jenom část (příklad třeba 2,5Ah), to co jde navíc se přeměňuje v teplo. Pokud je nabíjecí proud malej, teplo v pohodě vyzáří obalem a nevadí mu to.S474N napsal/a:
ssva: tys realne zkousel merit v IPC-1 nejaky clanek tyden a nabijecka ti napsala finalni kapacitu 17Ah?
Takže tím chci říct, že měřit dodaný náboj při nabíjecím cyklu nemá moc smysl. Napěťový zlom na konci nabíjení je pro články různých výrobcu trochu jiný, účinnost nabíjení je pro různé články jiná.
Pro kapacitní test je důležitý měření náboje při vybíjení při reálném proudü a do reálného minimálního napětí při kterém provozované zařízení s tím článkem pak pracuje.
Publikováno 12 October 2011 - 19:01
Publikováno 12 October 2011 - 19:46
Publikováno 12 October 2011 - 20:00
Publikováno 12 October 2011 - 23:25
Publikováno 13 October 2011 - 6:46
Publikováno 13 October 2011 - 7:08
Publikováno 13 October 2011 - 7:15
Na to je tam režim test, ten po opětovném nabití ukáže kapacitu změřenou při vybíjení. Nevím k čemu by bylo jen vybití.S474N napsal/a:
(v tomhle me mrzi, ze IPC1 sice zvladne vybiti, dokonce ukaze i udaj, kolik odebrala, ake kdyz se dostane na nulu, tak se automaticky prepne do rezimu nabijeni). Skoda, ze tam nelze zvolit pouze samotne vybijeni.
Publikováno 13 October 2011 - 7:53
Publikováno 13 October 2011 - 7:58
S474N napsal/a:
Ten rezim TEST schvalne proverim, ten nepouzivam, takze nevim co presne dela.
Koukni do manuálu. Nejdříve nabije, potom vybíjí a měří kapacitu a nakonec znova nabije. Na konci zobrazí kapacitu změřenou při vybíjení, tedy přesně to co potřebuješ. Při rozumném vybíjecím proudu (250mA) by to mohlo celkem reálně odpovídat vybíjení v GPS.
Publikováno 13 October 2011 - 8:02
Publikováno 13 October 2011 - 8:35
Publikováno 13 October 2011 - 11:54
Ja zrovna od vcera v IPC-1 formatuji nove Sanyo 2700 - tak pak muzu dat vysledek mereniS474N napsal/a:
Parkis: to zni zajimave. Do toho by se mohli zapojit i dalsi majitele IPC-1 a nechat takhle projet svoje clanky a napsat vysledky. Tedy co na to ostatni?
Publikováno 14 October 2011 - 8:11
S474N napsal/a:
Parkis: to zni zajimave. Do toho by se mohli zapojit i dalsi majitele IPC-1 a nechat takhle projet svoje clanky a napsat vysledky. Tedy co na to ostatni?
Nové a nikdy nepoužité Tronic ECO vloženy do IPC-1L, zvolen program Test s vybíjecím proudem 350mA.
Toto je výsledek jednotlivých kusů v mAh:
1921, 1927, 1940, 2000
Publikováno 14 October 2011 - 8:17
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení
Geocaching →
Poradna →
Doporučení trasy s keší v Českém RájiZaloženo od lemrousek , 30 Mar 2024 doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Oznámení →
Vzpomínka na Vánoce 2023 ANEB vánoční sérieZaloženo od Adamabella , 29 Dec 2023 doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Oznámení →
ZOO adamabellaZaloženo od Adamabella , 14 Sep 2023 doporučení, gc.cz |
|
|
||
Geocaching →
Cache - obecná diskuze →
Série kolem Jezevčího vrchuZaloženo od Adamabella , 04 Aug 2023 doporučení |