Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#881 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2011 - 11:08

Mám těch původních Lídlů (šedé, černé, zelené) 5 sad po 4 kouscích a musím říct, že se chovají normálně, lze je normálně nabít a vybít, na rozdíl od 2500 mAh Energizerů, GPček a Panasoniců, které mi občas vyhazuje nabíječka jako vadné. A za 89,90 za 4 kousky? Není co řešit! Je to podobné s alkalikami Tesco nebo IKEA, není to právě to nejlepší, ale za ty peníze? Říká se tomu rozumný poměr cena/výkon?
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#882 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2011 - 11:27

Parkis napsal/a:
Ten co prodávají s nabíječkou, nebo i ten co se kupuje zvlášť? Ten můj koupený dodatečně má 0,5mm drát a to je na ty 3A v pohodě.

Netusim, zdali je tam nejaky rozdil, ale zprostredkovane mam informace o tom, ze to pry nestaci. Nicmene fakt nevim, osobne nastesti nemam potrebu dobijet v aute a kdyz jedem na nekam dele, tak dobijim pres noc v hotelu/penzionu.

Trhac napsal/a:
TAK KOLIK?

Vidis, malem bych zapomnel:
Vložený obrázek
Samozrejme dlouhodobejsi zkusenosti tak za pul roku. V kazdem pripade za ty prachy podle me nemaji konkurenci.

Smogeo: protoze me to proste bavi, staci to jako argument? A ve finale tu napisu zkusenosti treba za pul roku rok a lidi zjisti, ze bud muzou vyhodit 380 Kc za 4ks Eneloop XX, nebo si radeji koupit 16 kusu Tronic ECO, protoze jsou naprosto srovnatelne. A vo vo tom to je.

Jinak osobne mam ty sede TRONIC taky (klasicke NiMH, psana kapacita 2500mAh) a chovaji se zatim porad v pohode. A to prubezne rotuji spolecne s ostatnima akumulatorama.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#883 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2011 - 12:57

Smogeo: ne nepletu, vsak jsem jasne ptal "kolik POJMOU" a nikoliv "kolik vydaji". Kolik vydaji tezko zmerim v navigaci. Ze bych treba jeste stopoval, jestli vydrzi v GPS 7:13 hod nebo 6:59 hod? :D:D To klidne prenecham jinemu, treba tobe.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#884 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2011 - 13:26

S474N napsal/a:
Smogeo: ne nepletu, vsak jsem jasne ptal "kolik POJMOU" a nikoliv "kolik vydaji". Kolik vydaji tezko zmerim v navigaci. Ze bych treba jeste stopoval, jestli vydrzi v GPS 7:13 hod nebo 6:59 hod? :D:D

To klidne prenecham jinemu, treba tobe.

Měřit ovšem kolik do článku nacpu náboje je skoro k ničemu...resp. velice velice informativní údaj. Smysl má pouze měření výstupního náboje a to při reálném proudu, tj. přesně jak psal Smogeo.
AA článek můžu nabíjet proudovým zdrojem 100mA třeba celej týden, nic se mu nestane, páč přebytečný náboj se ve formě tepla v pohodě odevzdá do okolí a nacpu do něj 17Ah...ale o čem to vypovídá ?
Pokud na základě takového měření hodnotíš ty Lídl články, tak je to naprosto zcestné.
  • 0

#885 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2011 - 17:36

ssva: tys realne zkousel merit v IPC-1 nejaky clanek tyden a nabijecka ti napsala finalni kapacitu 17Ah?
  • 0

#886 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2011 - 18:58

S474N napsal/a:
ssva: tys realne zkousel merit v IPC-1 nejaky clanek tyden a nabijecka ti napsala finalni kapacitu 17Ah?

IPC-1 nemám. Na měření kapacity používám modelářskou nabíječku od Graupnera u které si můžu nastavit i konečné vybíjecí napětí a při nabíjení hodnotu delta peaku , ale většinou nabíjím přes proudové zdroje (buďto něco samo doma nebo profi laboratorní). Když prostě do toho článku hrnu 100hodin 100mA tak do něj nacpu 10Ah to je jasný ne? Na to nemusím mít hračku s procesorem který mě to ukáže na displeji. Přesněji řečeno "přes" něj proženu 10Ah, pro tože on si naakumuluje jenom část (příklad třeba 2,5Ah), to co jde navíc se přeměňuje v teplo. Pokud je nabíjecí proud malej, teplo v pohodě vyzáří obalem a nevadí mu to.
Takže tím chci říct, že měřit dodaný náboj při nabíjecím cyklu nemá moc smysl. Napěťový zlom na konci nabíjení je pro články různých výrobcu trochu jiný, účinnost nabíjení je pro různé články jiná.
Pro kapacitní test je důležitý měření náboje při vybíjení při reálném proudü a do reálného minimálního napětí při kterém provozované zařízení s tím článkem pak pracuje.
  • 0

#887 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2011 - 19:01

ssva: no prave proto jsem se ptal, jestli ti to zobrazuje primo IPC-1. Ta pokud je mi znamo po dosazeni delta peaku vypne ten ukazatel kapacity, co pojme. Jinak samozrejme vim, ze smerodatne je, kolik z toho clanku vycerpam, ale vzhledem k tomu, ze mi starsi TRONIC vydrzely +- to same, co GP a ostatni, tak s nimi nemam problem. Nehlede na dalsi fakt, ze kazde zarizeni ma jinou charakteristiku vybijeni (neco jineho je odber kuprikladu blesku u fotoaparatu a neco jineho je odber dalkoveho ovladace k televizi). Z tohoto duvodu je nesmyslne neco porovnavat, protoze by se vzdycky museli dodrzet parametry takovych testu.
  • 0

#888 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2011 - 19:46

Myslím si že ohledně článků pro napájení GPS tady v tomhle ohledu vedem zbytečnou debatu, když vemeš že si to bere v ustáleném provozu po startu kolem těch 250mA tak i ty noname články musí být v pohodě. To ale pro napájení výkonné svítilny která si z nich bere trvale přes 2A nebo blesku ve foťáku kterej si krátkodobě bere i víc už stačit nemusí.
  • 0

#889 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2011 - 20:00

ssva: vsak o tom prave mluvim. Navic jsme na foru geocachingu, takze tu pro lidi ve vetsi mire asi bude aktualni ta GPS, nez fotak nebo svitilna. :)
  • 0

#890 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 994 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2011 - 23:25

Ja jsem mensi mira, accu vsude ve vsem co se tak nejak da :D A Gde Proboha Su vidim predci :D
  • 0

Zanikle vesnice/obce
KML soubor pro zobrazeni v maps.google.com nebo Google Earth

http://

#891 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 6:46

Akryz: ja samozrejme taky a prave proto plati co jsem psal vyse. Neni mozne vsechny clanky testovat ve vsem, aby se promevily vsude. Vzdycky nekdo muze orijit a ricl, ale vzdyt si to netestpval v zarizeni xyz, ktere odebira 328mA a test je nevypovidajici. Radji bych alespon nejakym testikem chtel dokazat/vyvratit, ze konkretne TRONIC clanky na tom nebudou az tak spatne. Vzledem k tomu, ze jich clovek muze mit 4x vice (porovnavano vuci cene Eneloop Xx), tak si myslim, ze i uz ted mohu rici, ze urcite nejsou 4x horsi. Nicmene samozrejme planuji ten testik s tracelogem pres noc a taky dliuhodobejsi testovani ubytku (v tomhle me mrzi, ze IPC1 sice zvladne vybiti, dokonce ukaze i udaj, kolik odebrala, ake kdyz se dostane na nulu, tak se automaticky prepne do rezimu nabijeni). Skoda, ze tam nelze zvolit pouze samotne vybijeni.
  • 0

#892 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 994 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 7:08

JJ, ja jsem ted koupil ty AAA, a nevypada to zatim spatne, uvidim casem jak na tom budou, ale zatim cena/vykon gut :)
  • 0

Zanikle vesnice/obce

#893 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 7:15

S474N napsal/a:
(v tomhle me mrzi, ze IPC1 sice zvladne vybiti, dokonce ukaze i udaj, kolik odebrala, ake kdyz se dostane na nulu, tak se automaticky prepne do rezimu nabijeni). Skoda, ze tam nelze zvolit pouze samotne vybijeni.

Na to je tam režim test, ten po opětovném nabití ukáže kapacitu změřenou při vybíjení. Nevím k čemu by bylo jen vybití.
  • 0

#894 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 7:53

Parkis: no kdyz bych tam dal cerstve nabite baterie, tak ti to ukaze taky kapacitu zmerenou pri vybijeni. Jenze nevyhoda toho rezimu je, ze se potom prepne. Ten rezim TEST schvalne proverim, ten nepouzivam, takze nevim co presne dela.
  • 0

#895 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 7:58

S474N napsal/a:
Ten rezim TEST schvalne proverim, ten nepouzivam, takze nevim co presne dela.

Koukni do manuálu. Nejdříve nabije, potom vybíjí a měří kapacitu a nakonec znova nabije. Na konci zobrazí kapacitu změřenou při vybíjení, tedy přesně to co potřebuješ. Při rozumném vybíjecím proudu (250mA) by to mohlo celkem reálně odpovídat vybíjení v GPS.
  • 0

#896 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 8:02

Parkis: to zni zajimave. Do toho by se mohli zapojit i dalsi majitele IPC-1 a nechat takhle projet svoje clanky a napsat vysledky. Tedy co na to ostatni?
  • 0

#897 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 994 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 8:35

Obcas tim proveruji starsi accu a prerazuji z fotaku do hracek a dalkacu a smeti...
  • 0

Zanikle vesnice/obce

#898 packy_gis

packy_gis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 11:54

S474N napsal/a:
Parkis: to zni zajimave. Do toho by se mohli zapojit i dalsi majitele IPC-1 a nechat takhle projet svoje clanky a napsat vysledky. Tedy co na to ostatni?

Ja zrovna od vcera v IPC-1 formatuji nove Sanyo 2700 - tak pak muzu dat vysledek mereni :)
  • 0
Vložený obrázek

#899 humpolik

humpolik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 8:11

S474N napsal/a:

Nové a nikdy nepoužité Tronic ECO vloženy do IPC-1L, zvolen program Test s vybíjecím proudem 350mA.

Toto je výsledek jednotlivých kusů v mAh:
1921, 1927, 1940, 2000
  • 0

#900 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 8:17

Super, jen houst!
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka