Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#921 3 plus 1

3 plus 1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2011 - 16:46

Mě taky u starších baterií TRONIC 2500 z Lidlu ukazuje nabíječka u 4 kusů 1100-1300, takže na vyhození. Ale za tu nákupku to byl super kup, točili se několik let.... Prostě za 90Kč 4ks na rok max. 2, pak vyhodit a koupit nové, víc neřeším....
  • 0

#922 Entita

Entita

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2011 - 17:49

3plus1: Pravda, ale oni ty baterky taky pořád nemají, takže nový nákup vyjde bůhví kdy, jestli se tyhle co máme nerozběhnou. Je tu řada hezkých příspěvků k těmto aku, tak mě může akorát mrzet, že moje zkušenost není stejná, no ale není. Máme jen jednu sadu, až je budou zase mít, klidně další za tu cenu koupím, ale pravidelně je kupovat jen na rok, max. dva, to by mi nepřišlo nijak skvělý. Do GPS můžou být podle mě dobrý, GPSky berou nízké proudy, čili proč ne. Do foťáku, kde kleknou po půl hodině, se mi to nelíbí. Nezkoušel už někdo ten navrhovaný test - nechat po nabití týden odležet a potom vyzkoušet, jak dlouho vydrží v GPS?
  • 0

#923 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2011 - 17:51

Entita: jen se zeptam, ty TRONIC byly celou dobu nabijeny cim konkretne?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#924 Entita

Entita

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2011 - 18:08

S474N: Mají za sebou odhadem 35cyklů nabíjené starou nabíječkou zn. Energizer s proudem 180mAh, čili mají stejnou péči jako ostatní moje aku, které jsou ale o hodně starší. Uvidíme, k čemu se je podaří oživit, myslím tím hlavně skutečné fungování. Třeba se ještě na čas chytnou.
  • 0

#925 Chaotic

Chaotic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2011 - 20:42

TO Smogeo: NiCd to nebudou, ty se dělaly jen v mnohem nižších kapacitách.
  • 0

#926 Entita

Entita

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2011 - 21:18

To Smogeo: Neválely se, ale používal je jen manžel do svého foťáku, do kterýho mu nelezu. Až po nákupu IPC-1L jsem shromažďovala všechny aku k testu a vylepšené péči, tak jsem na ně přišla. Manžel točil dva a dva aku, takže se točily. Naše staré aku jsou NiMH, Japonci to uměli už tenkrát, jen jsem halt netušila, že jsou ještě docela slušně naživu. Pomálu skončily ve sběrném kontejneru a mohly dotovat sbírku funkčních aku, o kterých tu výše píše Chaotic. ;)
  • 0

#927 Entita

Entita

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2011 - 23:16

To Smogeo: máš málo info k vyvozování nějakých závěrů. Já tu nic nepíšu o tom, že je NEPOUŽÍVAL, naopak, že je používal a teď, PO DÉLE NEŽ ROCE, je foťák nebere ani plně nabitý. Předtím asi posledního čtvrt roku už zlobily a odcházely po cca půl hodině, podle toho, co foťák dělal. Nechápu, co myslíš přesně slovem podvybitý článek, když je pravidelně dobíjený i používaný, jen se mu zkracuje životnost. Druhá věc, IPC-1L mám dva týdny, před 3 dny jsem POPRVÉ Tronic aku testovala a i tohle jsem tu psala. Tudíž ti vyplynul nesmysl. Předtím se nabíjely v nabíječce s proudem 180mA a to jsem tu taky dneska psala, ostatní mnohem starší aku odvařený nejsou, takže leda že by se odvařily Tronic a ostatní články ne. Jestli mi pořád nerozumíš, i když něco píšu potřetí, asi to už lepší nebude a radši toho necháme, ne. Nějak zapadla ta otázka, jestli někdo ty TRONIC zkoušel testovat po týdenním odležení, kolik mu vydrží...
  • 0

#928 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 6:31

Entita: s fotaky na AA clanky je to docela tezke, osobne bych se takoveho fotaku zbavil, protoze nikdy nedosahne vydrze jako fotoapat na LiIon akumulator. Nehlede na vetsi rozmery a vyssi vahu. Nektere z techto fotoaparatu maji v menu moznost volby nabijecich baterii a potom zmeni pristup k clanku jako takovemu. Je nutno si uvedomit, ze klasicka alkalicka baterie ma nova 1.5V a nabijeci akumulator 1.2V. Fotoaparat ma nastavenou nejakou hranici, pod kterou uz nefunguje a tim padem se realne muze stat, ze s nabijecimi akumulatory ten konec prijde rychleji. Nehlede na dalsi fakt, kterym jsou vysoke narazove proudy (typicky pri nabijeni blesku, apod.).
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#929 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 8:19

Můj poznatek k podvybití tužkovky: Párkrát se mi stalo, že "do mrtě" vybitý článek IPC-1L označila za špatný a ani nezahájila nabíjení. Na chvilku jsem ho dal do jiné - "hloupější" nabíječky - stačí cca 20 min. Ta nabíjet začla, teda asi:-))) Pak dám zpět do IPC-1L. Ta už pak normálně dělá s článkem, co je třeba... To jen pro info, aby někdo článek hned nevyhodil:-))
  • 0

#930 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 8:20

vitablondak: a jak ti takovy clanek drzel potom? Taky jsem to zkousel, ale vzdycky velmi spatne zkusenosti.
  • 0

#931 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 8:24

S474N: Normálně, jako každý jiný. Normálně se nabil a hlásil běžnou kapacitu. Rozhodně nebyl špatný. Zaregistroval jsem to asi 3-4x. Vyložil jsem si to, jako že IPC-1L si neporadí s hodně podvybitým článkem. P.S. Nevím, ale myslím, že to byl pokaždý jiný článek. Mám jich hodně a střídám je:-))
  • 0

#932 devon rex

devon rex

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 9:07

S474N napsal/a:
vitablondak: a jak ti takovy clanek drzel potom? Taky jsem to zkousel, ale vzdycky velmi spatne zkusenosti.

Mám naprosto stejnou zkušenost, jak to IPC "nevezme", tak je to většinou opravdu v... no prostě tam kde verše občas končí :o)
  • 0

#933 Entita

Entita

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 9:53

To S474N: Díky, taky už mě napadlo, že to s tužkovkama není to pravý ořechový, ale rozdíl mezi Tronic a starými Energizer tu pořád je, ty staré, když vložím hned po nabití, mi normálně víkend vydrží a i když to taky není nic moc, proti Tronic je to pořád rozdíl. Proto jsem to sem nakonec připsala, i když tohle není vlákno o foťácích. Od rok a něco starých baterek jsem čekala jiné chování, ale připouštím, že může být chyba v tom očekávání. Teď to beru tak, že když budu shánět aku pro GPS, proč ne Tronic. Jenže GPS mi bez problémů dojede už vyčerpanější starší aku (a zatím jich mám dost), kvůli té nemusím pořizovat nové.
Jen budu muset koupit nějaké teď, aby mi zvládly mráz.

To Smogeo: Já jsem měla celkem pocit, že všechno, na co ses ptal nebo co ses snažil dovodit, jsem tu v posledních příspěvcích už psala. Jediné doplnění bylo právě to, že foťák už pozlobíval, ale to je v tom všem snad nejmíň důležitý detail. Někdy je přes písmenka každému jasné něco jiné, takže jestli byly nedostatky z mé strany, tak pardon.
K podvybití, když jsem baterky poprvé vložila do IPC-1 a zapla funkci test, nejdřív se zahajuje vybíjení. 3 články se vybíjely přes hodinu a poslední někde kolem 30 min, to by mi na podvybití vůbec nesedělo. A jak říkám, nemělo by k němu vůbec jak dojít, když články v šupleti neležely. Můj jediný článek, který IPC nevzala vůbec, byl zřejmě totálně vadný, protože ho nevzala ani stará nabíječka. To ale nebyl Tronic, ale NiMH Energizer 1700 mAh, starý kolem deseti let. Ten už šel mezi kámoše do kontejneru. Všechny ostatní mi IPC přečetla bez problému a všechny byly ze začátku nějakou chvíli vybíjeny.

Proud 700mA jsem zatím vůbec nepoužila, nevidím v tom smysl a aku mám zatím dost, spěchat s nabíjením nemusím, ten mi články fakt nezničil ;) Na druhou stranu aku s kapacitou 2500mAh by měly snést i ten 700 mA proud bez ztráty kytičky, pokud jsou dostatečně kvalitní. Jsou i názory, že u malých proudů tyhle vysokokapacitní články nemají dostatečně čitelný delta peak. To jen mimochodem, já jedu na 200mA a refresh na 500/250.

• 0

#934 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 10:01

vitablondak napsal/a:
… Párkrát se mi stalo, že "do mrtě" vybitý článek IPC-1L označila za špatný a ani nezahájila nabíjení. Na chvilku jsem ho dal do jiné - "hloupější" nabíječky - stačí cca 20 min. Ta nabíjet začla, teda asi:-))) Pak dám zpět do IPC-1L. Ta už pak normálně dělá s článkem, co je třeba…

Taky jsem tímto způsobem oživil pár „mrtvých“ baterií. BTW jak vám jde přepínání funkcí? Já to musím několikrát zmáčknout, než IPC pochopí, co po něm chci.
  • 0

#935 devon rex

devon rex

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 10:27

Medcin napsal/a:
Taky jsem tímto způsobem oživil pár „mrtvých“ baterií. BTW jak vám jde přepínání funkcí? Já to musím několikrát zmáčknout, než IPC pochopí, co po něm chci.

Pokud jde o nastavení proudu, tak tam to skáče hned, pokud chceš změnit fci, tak to musíš poprvé chvíli držet - 2-3 vteřiny, pak to už přepínáš normálně (je to popsané i v manuálu).
  • 0

#936 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 11:21

Ja vzdycky hodim pozadovany pocet akumulatoru do nabijecky a teprve az potom ji zapojuji do zasuvky. Po zapnuti hned drzim MODE, potom to prepnu na DISCHARGE a pres CURRENT nastavim vybijeci proud 250mA. A potom to necham lezet a cekam, nez se objevil FULL.
  • 0

#937 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 12:00

Pokud chceš změnit funkci, tak tam je psáno snad dokonce 7-8 vteřin. Podle mne to ale přepne o něco dříve. Ale i tak mi to už při probíhajícím nabíjení, když se chci podívat na napětí/proud/čas atd., občas tlačítko nezaregistruje, nebo naopak to vezme jako kdybych ho zmáčknul 2x...
  • 0

#938 Entita

Entita

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 12:41

Medcin napsal/a:
BTW jak vám jde přepínání funkcí? Já to musím několikrát zmáčknout, než IPC pochopí, co po něm chci.

Nemám s tím potíže, při změně funkce držím tlačítko MODE několik sekund a potom už vše reaguje rychle a snadno.

Nemáte prosím někdo zkušenost s akumulátory Endurance 2200 ? Měly by taky být s nízkým samovybíjecím efektem a schopností dát vysoký proudový výkon, to by mě pro foťák zajímalo...
  • 0

#939 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 12:51

devon rex napsal/a:

Medcin napsal/a:

Pokud jde o nastavení proudu, tak tam to skáče hned, pokud chceš změnit fci, tak to musíš poprvé chvíli držet - 2-3 vteřiny, pak to už přepínáš normálně (je to popsané i v manuálu).

FUJ - číst manuál - jinak díky za tip ;-))
  • 0

#940 gepees

gepees

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2011 - 13:55

Jarous1 napsal/a:
Pokud chceš změnit funkci, tak tam je psáno snad dokonce 7-8 vteřin. Podle mne to ale přepne o něco dříve.

Podle me tech 7-8 vterin ti dava nabijecka na to, aby sis laskave rozmyslel, co po ni budes chtit ;-). Pak zacne dobijet.

Jednou se mi ale stalo, ze jsem nekam spechal, dal jsem baterky do nabijecky a jedna se tvarila jako NULL, ale nechal jsem ji tam. Po navratu jsem pak zjistil, ze se vsechny baterie nabily (tedy i ta podvybita). Nemel nekdo podobnou zkusenost? Taky to standardne resim pres "hloupou" nabijecku.
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama