Publikováno 14 listopad 2011 - 9:42
Publikováno 14 listopad 2011 - 9:45
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 14 listopad 2011 - 16:15
Takže zde je sezpožděním (fakt nestíhám) slíbené. Ostatní nechť tento příspěvek přeskočí - s akumulátory a bateriemi moc společného nemá.PatPlusMat napsal/a:
Ortyna Team napsal/a:
Po mnoha špatných zkušenostech Já i několik mých známých zde již několik let nenakupujeme (i za cenu toho, že třeba jinde připlatíme pár korun navíc...).
Můžeš napsat ty zkušenosti? Mám totiž úplně jiné zkušenosti, tak ať se případně vyvaruji a ostatní také.
Zkušenost 1:
Ještě v éře Heroldu na Dukelské v Brně jsem si jimi nechal udělat setavu PC. Jako koncový zákazník nerozlišuji, jestli ve stejné provozovně to bylo sróčko Heroldu, sróčko T.s. Bohemie, či nověji jejich akciovka - vlastní jej stejné persóny a i ve stejné provozovně se pohybují obchodníci, "pamatující" obě společnosti.
Prvotné nadšení z(v té době)našlapaného PC velmi brzo vyprchalo z důvodu těžké nestability systému a potřeby opakovaných restartů. Nutno podotknout, že to vyjímečně nebyl problém Billa Gatese, ale problém výrobce setavy. Po první reklamaci ´mi byla sestava vrácena s tím. že se závada neprojevila (přitom četnost padání byla taková, že nešlo vypálit ani CD s daty - prostě to zamrzlo). Když už ani opakovaná intervence nebyla k ničemu tak jsem se podíval dovnitř počítadla osobně - a zíral jsem. Case (který jsem při objednání sestavy na rozdíl od ostatních komponent nechal vybrat "výrobcem" sestavy), byl o chlup menší než měl být - tj. procesor s chladičem byl vklíněn mezi matherboard a skříň - prostě prasečina. Když jsem žádal nápravu, tak jsem po krátkém dohadování docílil výměny skříně - a zíral jsem zase - při předání jsem zjistil, že mi zformátovali HDD - přitom na něj vůbec neměli šahat. Do dnes si myslím, že to bylo schválně - a to jsem na ně nebyl vůbec sprostý... Jestli si někdo myslí, že pak obchodník řešil jakoukoliv kompenzaci škody, pak je na velkém omylu. Takže shrnutí: amatérsky vyrobená PC sestava, špatná diagnostika závady, zničení dat HDD, žádná kompenzace...
nu a matherboard jsem expost na vlastní náklady taky obměnil, protože konektory v něm neměly už stabilní kontakt (přdchozím páčením byly vymačkány).
Zkušenost 2 (z rodiny):
To si tak koupíte CD Romy za levný peníz a doma zjistíte, že skoro polovina z nich má nepochopitelnou prasklinu. Jdete do krámu reklamovat, ale obchodník nechce uznat závadu - prý mohla být způsobena po odchodu z prodejny nešetrným zacházením s krabicí - vůbec mu ale nedochází, že obaly CD nebyly poškozeny. Podotýkám, že nejsme takoví prevíti, abychom si sami způsobili závadu a pak šli reklamovat.
Zkušenost 3 (z mého okolí):
Mám 2 známé "ajťáky", kteří zprvu také nakupovali pro svou organizaci na Dukelské - spokojeni, jak levně pořizují. Dnes nakupují jinde po zkušenostech s tím, že museli přílič často řešit reklamace i u věcí, kde by se vady až tak moc neočekávaly. Vzhledem k tomu, že to byly problémy u různých věcí od různých výrobců, dá se zapomenout i na vadnou výrobní sérii. Zkrátka něco špatného bylo ve státě Dánském (teda správněji asi v království) a tak již nakupují jinde, kde si nemusí klást otázku, zda zboží je opravdu I. jakost...
Výše popsané věci se udály v poměrně dávné době. Předpokládám, že kdyby se firma chovala stejně zlatokopecky i dnes, tak by asi nemohla v konkurenci obstát. Nicméně věřte mi, že už řadu let nemám žádnou potřebu testovat kvalitu tohoto obchodu neb v Brně existují Alfové, Alzové Cybexové, s nimiž již spokojen jsem...
Publikováno 14 listopad 2011 - 18:25
Publikováno 14 listopad 2011 - 19:04
Publikováno 14 listopad 2011 - 20:31
Publikováno 14 listopad 2011 - 20:41
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 16 listopad 2011 - 8:48
Publikováno 16 listopad 2011 - 9:01
Publikováno 16 listopad 2011 - 9:05
Publikováno 22 listopad 2011 - 23:39
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 23 listopad 2011 - 8:30
Publikováno 23 listopad 2011 - 8:31
Publikováno 23 listopad 2011 - 8:48
HaLuMa napsal/a:
Ja bych to daval k sobe nejen podle namerene kapacity, ale i podle vnitrniho odporu.
A jak měříš vnitřní odpor ??
Nabíječka to asi neumí, jediné co by se dalo přepočítat si to podle napětí na baterii, v době nabíjení, podle protékajícího proudu a napětí na baterii.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 23 listopad 2011 - 8:49
Publikováno 23 listopad 2011 - 9:11
kolombo napsal/a:
A jak měříš vnitřní odpor ??HaLuMa napsal/a:
Ja bych to daval k sobe nejen podle namerene kapacity, ale i podle vnitrniho odporu.
Pro tohle domaci pouziti staci vzit takovy ten levny digitalni multimetr, co umi merit proud v rozsahu do 20A. A tim multimetrem si na vterinu tuknes rovnou na clanek a zmeris tak jeho zkratovy proud.
Namerena hodnota je u AA clanku v radech amper, a jeji hodnota je primo umerna vnitrnimu odporu, Takze to na roztrideni clanku bohate staci.
Publikováno 23 listopad 2011 - 10:31
HaLuMa napsal/a:
kolombo napsal/a:
A jak měříš vnitřní odpor ??HaLuMa napsal/a:
Pro tohle domaci pouziti staci vzit takovy ten levny digitalni multimetr, co umi merit proud v rozsahu do 20A. A tim multimetrem si na vterinu tuknes rovnou na clanek a zmeris tak jeho zkratovy proud.
Namerena hodnota je u AA clanku v radech amper, a jeji hodnota je primo umerna vnitrnimu odporu, Takze to na roztrideni clanku bohate staci.
To je ale hodně surová metoda :-)
Myslím, že ten propočet z proudu a nabíjecího napětí by taky měl stačit, pro porovnání. A pokud bych multimetru předřadil nějaký malý odpor, tak by se to dalo přepočítávat taky, tvrdý zkrat se mi nelíbí.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 23 listopad 2011 - 10:43
Publikováno 23 listopad 2011 - 10:53
Publikováno 23 listopad 2011 - 10:56
Anebo jednodušeji s jedním odporem:budik napsal/a:
Zkratovat nabitý článek je fakt kruťárna. Nejen pro článek ale i pro měřák. Mám podezření, že HaLuMa se živí opravami odprásklých měřáků.
Trochu lepší postup je článek zatížit odporem (R1), změřit proud (I1) a napětí (U1) na článku, potom zatížit odporem s jinou hodnotou (R2), změřit totéž (I2) a (u2) a vypočíst vnitřní odpor jako Ri = (U1-U2)/(I1-I2).
- změřit napětí naprázdno (Uo)
- zatížit rozumným odporem (třeba kolem 5 Ohmu), změřit Uz a Iz a spočítat Ri=(Uo-Uz)/Iz
- pokud znám velikost odporu, pak se obejdu bez ampérmetru a počítám rovnou Ri=Rz((Uo/Uz)-1)
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení
Geocaching →
Poradna →
Doporučení trasy s keší v Českém RájiZaloženo od lemrousek , 30 bře 2024 doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Oznámení →
Vzpomínka na Vánoce 2023 ANEB vánoční sérieZaloženo od Adamabella , 29 pro 2023 doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Oznámení →
ZOO adamabellaZaloženo od Adamabella , 14 zář 2023 doporučení, gc.cz |
|
|
||
Geocaching →
Cache - obecná diskuze →
Série kolem Jezevčího vrchuZaloženo od Adamabella , 04 srp 2023 doporučení |