Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#1041 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 13:49

Smogeo napsal/a:
Podle mě se prorazí dřív než vypne tepelná ochrana.

A ma to vubec tepelnou ochranu? Ve specifikaci jsem ji nejak nezahledl.
  • 0

#1042 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 682 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 14:02

Olii05 napsal/a:
takže jaké baterie aby mi vydržely nabité a jakou měřící nabíječku mám shánět?
když si projíždím vlakno od začátku tak se ocitám v roce 2009 což není zrovna aktuální a projíždět to celé je tak časově náročné že se ani neodvažuji.

U baterií do GPS je to celkem jedno a nabíječku třeba tu IPC-1

Každé normální baterie vydrží celý den kešování a pokud je vyndáš z nabíječky a dáš do GPSky, tak můžeš být s typem celkem v klidu.

Teď se chystám zahodit jedny GPčka 2700, nabít jdou, kapacitu mají, ale nevydrží nabité. A to se kvalitou a typy baterií nezatěžuji.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#1043 Olii05

Olii05

Olii05

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 17:35

kolombo napsal/a:

Olii05 napsal/a:
když si projíždím vlakno od začátku tak se ocitám v roce 2009 což není zrovna aktuální a projíždět to celé je tak časově náročné že se ani neodvažuji.

U baterií do GPS je to celkem jedno a nabíječku třeba tu IPC-1

Každé normální baterie vydrží celý den kešování a pokud je vyndáš z nabíječky a dáš do GPSky, tak můžeš být s typem celkem v klidu.

Teď se chystám zahodit jedny GPčka 2700, nabít jdou, kapacitu mají, ale nevydrží nabité. A to se kvalitou a typy baterií nezatěžuji.

ty mám také je fakt že některé už nejdou nabít a že by vydržely tísíce nabíjecích cyklů to ani náhodou.
spíš řádově desítky či stovky.
  • 0

#1044 modry adept & Peggy

modry adept & Peggy

Modry adept & Peggy

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 19:28

Olii05 napsal/a:

díky za pomoc

Já používám baterie BC 3000mA, nabíječka ta nejobyčejnější ( baterie nabije cca za 14 hodin ). V GPS ( Etrex Legend ) vydrží dva dny. Cena za jednu baterii je cca 100 Kč a už mi běží rok + 1 rok ve fotoaparátu
  • 0

#1045 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 19:30

Určitá série těch 2700 se Sanyu dost nepovedla, to je známá věc ;)
  • 0

#1046 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 19:32

Ted se tu ale mluvilo o 2700 od GP, ne? Krom toho, Sanyu se nepovedly hlavne 2500.
  • 0

#1047 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 0:38

A jooo, dobrý :) Jenom jsem zběžně zahlédl "2700" a už se mi rovnou vybavilo Sanyo B) O těch ale 2500 netuším, měl jsem zato, že to byly 2700... Asi se pletu.
  • 0

#1048 Olii05

Olii05

Olii05

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 0:59

modryadept napsal/a:

Olii05 napsal/a:

díky za pomoc

Já používám baterie BC 3000mA, nabíječka ta nejobyčejnější ( baterie nabije cca za 14 hodin ). V GPS ( Etrex Legend ) vydrží dva dny. Cena za jednu baterii je cca 100 Kč a už mi běží rok + 1 rok ve fotoaparátu

nikde nemohu nic najít pod tím označením BC 3000mA
  • 0

#1049 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 1:54

Olii05 napsal/a:
nikde nemohu nic najít pod tím označením BC 3000mA

;) http://zkracene.cz/HHbF
  • 0

#1050 Hickos

Hickos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 13:22

U modelářských baterií značky eneloope se chlubí tím, že po nabití je můžeš dlouhodobě skladovat a samovolné vybíjení je minimální - udávají, že po roce budou na 75% kapacity. Teď jsem si je pořídil, tak jsem zvědav, jak to bude (kešuju tak jednou týdně a pravidelně sebou tahám několik sad baterek, protože při samovolném vybíjení se nemůžu spolehnout na to, že po tom nepoužívání vydrží tak jak čerstvě nabité).
  • 0
Don't panic!

#1051 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 16:56

Hickos napsal/a:
U modelářských baterií značky eneloope se chlubí tím, že po nabití je můžeš dlouhodobě skladovat a samovolné vybíjení je minimální - udávají, že po roce budou na 75% kapacity. Teď jsem si je pořídil, tak jsem zvědav, jak to bude (kešuju tak jednou týdně a pravidelně sebou tahám několik sad baterek, protože při samovolném vybíjení se nemůžu spolehnout na to, že po tom nepoužívání vydrží tak jak čerstvě nabité).

No, já si Eneloopy pořídil na dealextreme, což byl z mého pohledu trochu rizikový obchod. Po více než roce používání jsou to mé nejoblíbenější baterie. Pokud vysloveně nenatrefíš na výrobní zmetek, pak asi budeš spokojený. Nejsem schopný posoudit stav nabití po roce (baterie hodně točím), ale u některých akumulátorů to po týdnu vypadá bledě, Eneloopy mě ani po měsíci nezklamaly.
  • 0

#1052 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 21:00

Z DE jsem koupil na zkoušku fólii na displej a nepřišlo mi nic. A Eneloopy jsem kupoval (bílé, 2100mAh) asi po 60 korunách tady v prodejně, takže to riziko že z Ameriky dostanu šmejd mi nepřipadá vyvážené cenou. Eneloopy používám jako záložní, točím v navigaci Lidlovky, občas ty Eneloopy a nevidím rozdíl, jen v tom, že Lidlovky jsou po dvou týdnech od nabití poloprázdné.
  • 0

#1053 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 21:15

Tak ještě k těm Eneloopům - rozhodně tu nepropaguji nákup na DE. Prostě jsem s nimi spokojený a cena je dnes u nás v porovnání s DE příznivější, než byla dřív. Lidlovky mám taky, ale používám je, pokud jedu někam na 14 dnů a potřebuji mít velkou rezervu - takže lidlovky protočím první nebo druhý den, pak to nemá skoro smysl. B) Ale obdobnou zkušenost jako s Eneloopy mám s GP ReCyko, drží taky skvěle. Teď zkouším Panasonic EVOLTA 2050 a zdá se, že jsou na tom podobně. Na všechny tyto typy baterií vyšla řada recenzí a při troše snahy se dají najít. Dokonce i tady ;)
  • 0

#1054 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 21:48

Jo, Eneloopy, byly první, které měly malé samovybíjenní. Recyklo a další jsou asi dělané stejnou technologií, dokonce jsem viděl někde takovéto Varty. Ty s malým samovybíjením mívají menší kapacitu, asi něco za něco. I když Eneloopy jsou už i s větší kapacitou. Možná výrobci časem přejdou standardně na tuto technologii a naopak ty s větším samovybíjením budou speciality s velkou kapacitou. Uvidíme.
  • 0

#1055 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 22:23

Jo, ty Varty jsem sem kdysi dával já ;)

VARTA Power Accu 2300mAh

A potvrzuji, že se chovají stejně jako Eneloopy/Recyko/..., čili mají nízké samovybíjení.
  • 0

#1056 OKatka

OKatka

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2012 - 14:09

My používáme Enelopy už několik roků společně s foťákem a nemáme problém. Opravdu se málo vybíjejí v nabitém stavu, v GPS vydrží nabitá celý den. Už točíme 10 ks a jsme v pohodě na prodloužený víkend. :P
  • 0

#1057 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 18:26

Já teď nakoupil v akci v Lidlu, mám 8ks 2500mAh AA za 180,-Kč. Podle měření ICP-1 jsou kapacity slušné a odpovídají běžné hodnotě :-)
  • 0
eTrex Vista HCx, Honor 6X

Geocaching je pro nás zábava, pěkný cíl výletu, žádná honička za body...

#1058 olmiq

olmiq

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 19:01

V elektro jsem laik - pokud si pořídím nějaké kvalitnější dobíjecí články AA, můžu je dobíjet i nabíječkou ke Garminu 550 (model PBA03R-026) nebo potřebuju pořídit něco výkonnějšího?
  • 0

#1059 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 19:49

Ano, muzes. Ovsem ta nabijecka neni moc vhodna. Urcite ma smysl investovat do IPC-1.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1060 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 20:59

ajne napsal/a:
Já teď nakoupil v akci v Lidlu, mám 8ks 2500mAh AA za 180,-Kč. Podle měření ICP-1 jsou kapacity slušné a odpovídají běžné hodnotě :-)

Lidl je loterie. Já je mám a jsou dobré, někdo tam koupil šmejdy. Za tu cenu se to vyplatí. Jen počítej, že proti eneloopům, recyklo apod. se ti rychle vybijou samy. Po měsíci od nabití ti nevydrží ani polovinu doby. Dávej je z nabíječky přímo do navigace a bude to v pořádku. Ale to není problém Lidlu, ale technologie, chovají se tak všechny, které nemají zaručené malé samovybíjení.
A jeden názor do pranice - já je před nabitím nevybíjím, jen je tam strčím a dám nabíjet. Paměťový efekt nepozoruju. Ono se za něj spíš schovává, že špatná nabíječka nepozná konec a ničí je přebíjením. Ale to je věc názoru. Nikdo jich nemá tolik, aby mohl statisticky vyhodnotit, jestli jim to škodí nebo prospívá. A běžnému uživateli odejdou samy, časem.
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama