Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#1061 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 21:16

mpik: no vetsina lidi (mne nevyjimaje) tam dava vybijeni proto, aby si mohli odecist kapacitu, kterou do clanku nabijecka nacpala :-)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1062 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 21:21

Právě že u Lídláckých přišla změna, ty nové by taky měly mít menší samovybíjecí efekt. Zatím nemůžu říct podrobnější zkušenosti, ale ani nic negativního. Brácha taky kupoval 2x4ks a brzy se chystá na dovolenou, tak je prověří. Jinak mám ještě I-Tec se stejnou nízkovybíjecí technologií jako Eneloop. Taky byly levnější, a ty jsou fakt výborné, drží a mají slušnou kapacitu. Eneloop nechci, slyším na ně chválu, ale už jsem párkrát byl u Sanyo a ty mne zklamaly. Takže jsem se zařekl, že tu firmu už nikdy. :)
  • 0
eTrex Vista HCx, Honor 6X

Geocaching je pro nás zábava, pěkný cíl výletu, žádná honička za body...

#1063 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 21:43

S474N napsal/a:
mpik: no vetsina lidi (mne nevyjimaje) tam dava vybijeni proto, aby si mohli odecist kapacitu, kterou do clanku nabijecka nacpala :-)

Jo, to beru, ale moje MW4798 je bez displeje. A na IPC se teprve chystám. I když nevím, za její cenu mám několik sad baterií. Ale nabíjí po jednom článku, což je jediný rozumný způsob, a jediný způsob, jak nabít tři články AAA do čelovky.
A až budu v Lidlu, podívám se znovu na ty jejich aku. Pokud budou nějaké méně vybíjivé, budu uvažovat. Ale mě vlastně ty 4 sady (4ks Lidl, 4ks Eneloop) stačí. Lidlovky točím kolem dokola a Eneloopy do zásoby. A ve foťáku mám Lion, takže další nepotřebuju. Spíš by se mi hodilo, prohnat nějakou slušnou IPC tu hromadu starých NiMH, jestli je mám rovnou vyhodit, nebo ne.
  • 0

#1064 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2012 - 12:46

Kromě IPC-1 mám ještě MW5798 a ta je dobrá na "prošťouchnutí" opravdu už dosluhujících článků. Protože IPC-1 už některé z nich, po jejich delším nepoužívání, ani nevezme, prostě hlásí "null". Tak je tak na půl hodinky strčím do té 5798 a ony se nějak "proberou" do stavu, kdy je pak akceptuje i IPC ;) Mám doma hromadu hodně starých NiMH AA, které je mi líto vyhodit, tak je používám alespoň do světla na kolo, kde to tu hodinku, max. hodinku a půl ještě nějak funguje.
  • 0

#1065 Killeroz

Killeroz

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2012 - 19:02

Fakt taková nabíječka u nás stojí 790 CZK? To je horor :D http://www.hobbyking...ccessories.html Procesorový nabíječ veškerých typů článků včetně LI-FE, je to na modelařinu ale já s tím nabíjím vše. Navíc člověk vidí kolik má baterka mAh a jestli není třeba mrtvá. 18USD+cca 7USD pošta = 550CZK :)
  • 0

#1066 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2012 - 20:38

Tu MW4798 mám už 10 let, koupil jsem ji s foťákem. To ještě IPC nebyla. Pak jsem několik let akumulátory nepoužíval, protože jsem koupil jiný foťák. A teď do navigace nabíjí slušně, ale akumulátory jsem koupil nové. Nevýhodou je, že nabíji po dvou. Čili když články nejsou stejné, jeden se nedobije a druhý přebíjí. Dělám to tak, že je od začátku provozuju v párech. Ale tři mikrotužky do čelovky se tím opravdu nabít nedají, tam používám levné alkaliky.
  • 0

#1067 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2012 - 11:20

Někteří jsou tady velmi zkušení, proto se optám: mám primitivní nabíječku GP http://www.alza.cz/g...avel-d51073.htm, nicméně již pracuje s nějakým sledováním delta U. Některé mé aku však vyhodnotí jako nefunkční (rozbliká se po jejich vložení), přitom tyto aku jdou normálně nabít v ještě primitivnějším vajíčku od Varty (sleduje pouze čas a za nějakých 15 hodin vypne). Proč?
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#1068 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2012 - 11:29

Primitivni nabijecka proste do clanku cpe nejaky proud, a nezajima se o to, jestli to, co jsi do ni strcil, je vubec akumulator a jestli je v poradku. Chytrejsi nabijecka si zmeri napeti na clanku a usoudi, jestli je akumulator v poradku, a jestli je napeti v rozsahu, ktere odpovida akumulatoru a ne treba normalnimu alkalickemu clanku. Pokud je napeti mimo rozsah, odmitne clanek nabijet. Takze pokud ti to takto odmita nabijet, je to nejcasteji proto, ze je na tom akumulatoru hodne male napeti. Napriklad proto, ze byl hodne moc vybity, coz ten akumulatorum nedela vubec dobre. Pokud i tyto clanky chces nabit, zkus je dat na chvilku do te hloupe nabijecky. Staci treba i jen na pul minuty. Na clanku trochu vzroste napeti a kdyz je pak rychle prendas do te chytrejsi nabijecky, treba se chytne. Ale od takovych clanku uz necekej zadne zazraky, budou velmi pravdepodobne tim podvybitim poskozeny.
  • 0

#1069 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2012 - 11:33

Asi tak, dík. Točím na tom sady z LIDLu a víceméně to funguje. Když aku často zlobí, vyhodím ho, když je akce, koupím další. Osvědčily se mi ty s nižší kapacitou (2100 mAh), ale nižším samovybíjením, ty však měli v nabídce jen jednou.
  • 0

RACCOON TEAM

#1070 Abhoras

Abhoras

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2012 - 11:11

Byl by mi tu někdo schopen vysvětlit rozdíl mezi nabíječkami IPC-1 a IPC-1L?
  • 0

#1071 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2012 - 11:46

http://blog.rypi.cz/...t-ipc-1-ipc-1l/

Dražší verze nabíječky má v balení autoadaptér, se kterým je možno nabíjet baterie i v autě. Dále obsahuje tašku a redukce na monočlánky (slouží k “výrobě” monočlánků z běžných baterií. Nabíječka umí nabíjet vyššími proudy (rychleji) než její odlehčená verze. A to 200, 500, 700, 1000, 1500 a v případě pouze dvou baterií i 1800 mA. Autoadaptér je prý velmi poddimenzovaný a při nabíjení vysokým proudem se silně zahřívá.
Levnější varianta umožňuje nabíjení “pouze” proudem do 700 mA, což je ale naprosto dostačující a baterie se neničí. Je ovšem nutné počítat s delším nabíjením (2700 mA baterie cca 4 hodiny). K nabíječce je jen sítový adaptér.
  • 0

#1072 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 202 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2012 - 17:54

Hmm, akorát mám s touto nabíječkou - Voltcraft IPC 1 negativní zkušenosti... Ne, že by kazila baterky, ale pokazila se mi celá... Na displeji časem začaly vypadávat části čísel, při přepínání režimů musel člověk často laborovat, vypnout ze zásuvky, aby šel režim přepnout atp. A teď mi už odešla úplně. Na displeji problikávají cyklicky části čísel a předpokládám, že se baterie vůbec nenabíjí.... Můžete mi doporučit nějakou jinou?
  • 0

#1073 Fukar

Fukar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2012 - 18:01

http://www.mahaenerg...oad/mhc9000.pdf
Mám ji 1,5 roku a spokojenost.
  • 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.

#1074 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2012 - 19:19

Roman_Jaromer: a reklamace nic?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1075 elmarees

elmarees

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2012 - 18:29

Teď budou mít někde v elektru akci na Panasonic EVOLTA 4ks za asi 250,-. Má je už někdo dýl? Třeba pes13, co? :)
  • 0

MTB + Oregon 450 + Nokia N8 s HandyGC

#1076 siri

siri

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2013 - 18:58

Tohle je docela dlouhé téma, proto se omlouvám, pokud se to tu už odpovídalo. Mám doma dobíjecí Ni-MH baterie všechny od GP, typ AA s kapacitou od 1600 do 2050mAh (ReCyko) a typ AAA 1000mAh. Zatím mám nějakou obyč nabíječku od GP s nabíj. proudem jen 130mAh. Nechce se mi na nabíječce nic nastavovat a nevadí mi nabíjení cca přes noc (+-8hod). Chtěl bych ale vidět, kdy jsou jednotlivé články dobité a abych mohl dobíjet třeba 1 nebo 3 články. Dle diskuse tady bych viděl optimální řešení s dobrým poměrem výkon/cena Voltcraft BC-300 nebo dražší BC-500. Jen nevím, jestli těch 500mAh, kterýma dobijí BC-500 nebude na ty moje AAA 1000mAh až dost, když nejde u těchto nabíječek upravovat nabíjecí proud. Ale na druhou stranu by se možná hodila funkce vybíjení, kterou má ale jen ta BC-500. Prosím zdejší odborníky o radu, jestli na ten můj druh baterek může tu BC-500 bez problémů použít. Díky.
  • 0

#1077 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 8:44

ajne napsal/a:
Já teď nakoupil v akci v Lidlu, mám 8ks 2500mAh AA za 180,-Kč. Podle měření ICP-1 jsou kapacity slušné a odpovídají běžné hodnotě :-)

Poslední série TRONIC v akci (stříbrnočerná) mi připadne subjektivně nejhorší. Neměřil jste je někdo?

Původní šedočerné sloužily roky, ty černé dodnes, zelené nestály za nic. Všechny shodně označené jako 2500 mAh. Jednou tam byly TRONIC ECO ENERGY 2100 (černé se stříbrnou a oranžovou) a ty u mne vedou.
  • 0

RACCOON TEAM

#1078 Keres

Keres

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 21:04

Nemá někdo zkušenost s bateriemi Tronic z Lidlu, 2500 mAh, teď jsou v akci za 89 Kč 4 ks. Zdá se mi to nějaké levné. Většinou tolik stávala jedna baterie. Použití předpokládám do Dakoty 20.
  • 0

#1079 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 183 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 21:28

Keres napsal/a:
Nemá někdo zkušenost s bateriemi Tronic z Lidlu, 2500 mAh, teď jsou v akci za 89 Kč 4 ks. Zdá se mi to nějaké levné. Většinou tolik stávala jedna baterie. Použití předpokládám do Dakoty 20.

Trpí rychlým samovybíjením. Poslouží dobře, pokud je vyndáš z nabíječky, strčíš do GPS a vyrazíš na výlet.
Být tebou, počkal bych si, až budou mít v Lídlu Tronic Energy 2100 eco (poznáš je podle zelených proužků a nápisů "eco". Ty fungují podobně jako Sanyo eneloop. Tedy skoro žádné samovybíjení.
  • 0

#1080 J.S.Jasanek

J.S.Jasanek

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 21:30

Keres napsal/a:

... mám je cca 2 roky (4 ks) a dnes vydží v GPS (O 300) přibližně 4,5 až 5 hodin ... počet cyklů jsem nepočítal, ale za ty prachy (ve srovnání s alkalickýma na 2 roky) ... není co řešit ...

... slouží mi už 2 roky a jsou celkem v poho ..

;)

... pro šťouraly - mám i černé Sanyo Eneloop XX 2500mAh - to je však jiný level ...

;)
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama