Publikováno 31 July 2013 - 9:40
Berte to ako hru !
Publikováno 31 July 2013 - 10:24
Tato akce je již po několikáté a já osobně jsem je koupil před 3 měsíci. Používám GP, Enelopy a teď jen tak pro srandu jsem koupil 2 balíčky těhle. (oni v dálkáči na TV vydržej). Vydržely a vydržely i v 62 celý den. Nevím jakám samovybíjením trpěj, ale po 10 dnech po nabití fachaj ouplně normálně. Jdu si pro další, protože i kdyby měly vydržet rok (GP víc nevydržej) tak za ty peníze je poměr "cena=výkon" super.Keres napsal/a:
Nemá někdo zkušenost s bateriemi Tronic z Lidlu, 2500 mAh, teď jsou v akci za 89 Kč 4 ks. Zdá se mi to nějaké levné. Většinou tolik stávala jedna baterie. Použití předpokládám do Dakoty 20.
Publikováno 31 July 2013 - 11:12
teda jo je tu nova verze Sanyo eneloop XX B NiMH 2450 AA ale ty jeste nemam :/
a v cem jsou lepsi? vydrzi opravdu dlouho a samy se nevybijeji.
Publikováno 31 July 2013 - 19:07
Ale už dávno jsem zjistil, že některé baterie AA jsou o 0,5 mm delší než jiné. Ty kratší jdou do Garmina eTrex HCx podstatně snáz založit i vyndat. Přitom délku udávají na cenovce jen (co vím) v K+B Expert a to jen u GP.
Publikováno 31 July 2013 - 19:16
Publikováno 31 July 2013 - 23:05
Publikováno 01 August 2013 - 8:22
Mám stejnou zkušenost, zatím jsem nic lepšího nepotkal. Oregon 550 vydrží napájet spolehlivě celý den, pokud moc často nečučím do displeje tak i dva dny.mr3ska napsal/a:
Tak jako Oliii pouzivam jiz nekolik mesicu k me plne spokojenosti Sanyo Eneloop Black XX 2400mAh a uz bych asi nekoupil jine. Aspon po zkusenostech s temito bateriemi a GPSmap 62 a Oregonem 600 a v porovnani s jinymi bateriemi v totoznych pristrojich.
Publikováno 10 June 2014 - 13:22
10 SIN
20 GOTO HELL
Publikováno 10 June 2014 - 14:28
V LIDLu se opět vyskytují jejich akkouše TRONIC. Tak jsem po letech upgradeoval.
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 10 June 2014 - 14:40
aspon nejaky vycuc http://ekonomika.idn...7_ekonomika_fih
Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget
Publikováno 10 June 2014 - 15:23
Mě Lidlovky vydržely, rok-dva, už nevím, už jsem je vyhodil, za tu cenu posloužily. Ale v Tescu jsem koupil za 3 stovky nabíječku s nějakými zelenými Greenliving a zatím se zdá, že drží. Po půl roce jsem je vyndal ze záložního foťáku a navigace se na ně rozběhla. Po té, co GP po týdnu od nabití zdechly po 5 minutách (už jsem je taky vyhodil, měly už něco za sebou). A ta nabíječka nabíjí také po jednom článku. Nevím, jak kvalitně, ale rozhodně je to lepší než po páru. Protože nikdy nejsou články stejné a pak se jeden nedobije a druhý přebije, vypadá to stejně jak paměťový efekt, na který se to často svádí.
Publikováno 10 June 2014 - 20:19
Můžu říct že asi po roce požívání nabíjecích baterií Tronic z Lidlu, 2500 mAh jsem zatím spokojený.
To se nedá říci o - Bateria ACCU 2100 mAh, myslím že jsem je kupoval v podnikové prodejně ve Slaném.
Publikováno 11 June 2014 - 7:57
Ten test mě docela přesvědčil o tom, že nemá cenu kupovat drahé baterie. Jenže neřešil samovybíjení, které je u většiny testovaných obrovské... Nabijete baterky, uložíte je někam do brašničky a za dva měsíce je vyndáte vybité. Díky, nechci. Proto používám Sanyo Eneloop - první sady mám přes 3 roky a pořád drží plnou kapacitu a samovybíjení je téměř neměřitelné.
Publikováno 11 June 2014 - 8:27
Také si myslím, že nemá cenu přemýšlet o kdejaké tubičce a prostě --- sakra, zaseklo se mi souvětí --- prostě Eneloopy a dál nevymejšlej.
Je možný, že někde nějaký baterie sloužej podobně spolehlivě. Proč to ale koumat, když vím, že Eneloopy?
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 11 June 2014 - 9:39
Já narazil na Eneloopy v prodejně známého za směšnou cenu něco přes 30Kč. Ale už mám dost jiných, které jsem koupil i s nabíječkou (za cenu samotné nabíječky), zatím jsem je nekupoval. Eneloopy mám taky, ale dal jsem je synovi do foťáku a tam slouží mnohem líp, než GP, se kterými jsem to koupil. Jinak ale souhlasím s tím, že pokud ReCyklo, Greenline apod. mají vlastnosti podobné Eneloopům a zhruba stejnou cenu, nemá smysl kupovat něco jiného než Eneloopy.
Publikováno 11 June 2014 - 10:04
Také jsem nevěřil dokud jsem nevyzkoušel. Kamarád dlouhou dobu používal Eneloopy a jak píšete, když je po jaké době vyndal z batohu, nemusel se bát toho, že budou vybité (narozdíl ode mne). Nakonec jsem si pořídil Eneloop black také a jsem spokojen.
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 11 June 2014 - 12:21
Nejenom samovybíjení. Výborně slouží i v mrazu.
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 11 June 2014 - 13:18
Jako nechápu, jak je možné, že je tolik výrobců baterií, ale jen jeden výrobce, kterého všichni doporučují :-).
Ovšem já mám zkušenosti naprosto stejné :-). Co jsem pozoroval, tak měl jsem minimálně 5 sad baterií od různých výrobců, jak jsem kupoval různé nabíječky atp. Dnes? Několik sad Enelop baterií. Ty ostatní už jsou dávno v nebezpečném odpadu, ty nejstarší Enelopy slouží min. 3 roky a stále nepozoruji nějaké rozdíly. Mám je označené, abych dvojice používal společně, ale jinak jsem enelopy ještě vůbec žádné nevyhodil, což u ostatních typů baterií po rovnatelné době už stávalo.
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení
Geocaching →
Poradna →
Doporučení trasy s keší v Českém RájiZaloženo od lemrousek , 30 Mar 2024 doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Oznámení →
Vzpomínka na Vánoce 2023 ANEB vánoční sérieZaloženo od Adamabella , 29 Dec 2023 doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Oznámení →
ZOO adamabellaZaloženo od Adamabella , 14 Sep 2023 doporučení, gc.cz |
|
|
||
Geocaching →
Cache - obecná diskuze →
Série kolem Jezevčího vrchuZaloženo od Adamabella , 04 Aug 2023 doporučení |