Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#1081 Libco.junior

Libco.junior

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 9:40

Mne sa 9V roztiekla hneď pri prvom nabíjaní v nabíjačke ! Osobne ich už nechcem ani vidieť ... P.S.: Hľadám foto, ak ju nájdem, tak priložím ...
  • 0

Berte to ako hru !

#1082 Cejda

Cejda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 10:24

Keres napsal/a:
Nemá někdo zkušenost s bateriemi Tronic z Lidlu, 2500 mAh, teď jsou v akci za 89 Kč 4 ks. Zdá se mi to nějaké levné. Většinou tolik stávala jedna baterie. Použití předpokládám do Dakoty 20.

Tato akce je již po několikáté a já osobně jsem je koupil před 3 měsíci. Používám GP, Enelopy a teď jen tak pro srandu jsem koupil 2 balíčky těhle. (oni v dálkáči na TV vydržej). Vydržely a vydržely i v 62 celý den. Nevím jakám samovybíjením trpěj, ale po 10 dnech po nabití fachaj ouplně normálně. Jdu si pro další, protože i kdyby měly vydržet rok (GP víc nevydržej) tak za ty peníze je poměr "cena=výkon" super.
  • 0

#1083 Olii05

Olii05

Olii05

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 11:12

mam Sanyo eneloop XX A NiMH 2400 AA a nic lepsiho sem zatim nepotkal
teda jo je tu nova verze Sanyo eneloop XX B NiMH 2450 AA ale ty jeste nemam :/

a v cem jsou lepsi? vydrzi opravdu dlouho a samy se nevybijeji.
  • 0

#1084 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 889 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 19:07

Koupil jsem v Kauflandu v akci 2 akumulátory AA Philips 2100 (Made in China, jak jinak...) a nabíječku Philips SCB1210NB/12 dohromady za (snad) 199 Kč. Tahle nabíječka ovšem umí nabíjet i jednu baterii AA nebo AAA! Pro AA dává 170-200 mA, pro AAA 80-100 mA. K bateriím se zatím nemohu vyjádřit.
Ale už dávno jsem zjistil, že některé baterie AA jsou o 0,5 mm delší než jiné. Ty kratší jdou do Garmina eTrex HCx podstatně snáz založit i vyndat. Přitom délku udávají na cenovce jen (co vím) v K+B Expert a to jen u GP.
  • 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#1085 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 19:16

Já si takhle loni koupila v Kauflandu SonyAA s nabíječkou za podobnou, ne-li ještě nižší cenu a ještě jeden náhradní pár stejných baterií. Drží víc než dobře i po roce, točím je v O450, který když někam jedu běží i skoro celý den a vydrží. Přesné označení už dohromady nedám, jsou bílé se zeleným nápisem. Že nejsou baterie AA stejně dlouhé je pro mě novinka:o, myslela jsem, že rozměry jsou normované....
  • 0

#1086 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 23:05

Tak jako Oliii pouzivam jiz nekolik mesicu k me plne spokojenosti Sanyo Eneloop Black XX 2400mAh a uz bych asi nekoupil jine. Aspon po zkusenostech s temito bateriemi a GPSmap 62 a Oregonem 600 a v porovnani s jinymi bateriemi v totoznych pristrojich.
  • 0

#1087 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 01 srpen 2013 - 8:22

mr3ska napsal/a:
Tak jako Oliii pouzivam jiz nekolik mesicu k me plne spokojenosti Sanyo Eneloop Black XX 2400mAh a uz bych asi nekoupil jine. Aspon po zkusenostech s temito bateriemi a GPSmap 62 a Oregonem 600 a v porovnani s jinymi bateriemi v totoznych pristrojich.

Mám stejnou zkušenost, zatím jsem nic lepšího nepotkal. Oregon 550 vydrží napájet spolehlivě celý den, pokud moc často nečučím do displeje tak i dva dny.
  • 1

#1088 Destr

Destr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2014 - 13:22

Má někdo účet na dTestu?

http://www.dtest.cz/...ch-baterii-2014

• 0

10 SIN

20 GOTO HELL

#1089 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2014 - 14:01

Nemám, ale nejlepší/nejhorší jsou na videu na streamu.

• 0

#1090 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2014 - 14:28

V LIDLu se opět vyskytují jejich akkouše TRONIC. Tak jsem po letech upgradeoval.

• 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#1091 tarmara

tarmara

Air-cooled

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2014 - 14:40

aspon nejaky vycuc http://ekonomika.idn...7_ekonomika_fih

• 0

#1092 radims

radims

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2014 - 14:52

Tady:

Baterie_1.jpg

Baterie_2.jpg

• 0

#1093 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2014 - 15:23

Mě Lidlovky vydržely, rok-dva, už nevím, už jsem je vyhodil, za tu cenu posloužily. Ale v Tescu jsem koupil za 3 stovky nabíječku s nějakými zelenými Greenliving a zatím se zdá, že drží. Po půl roce jsem je vyndal ze záložního foťáku a navigace se na ně rozběhla. Po té, co GP po týdnu od nabití zdechly po 5 minutách (už jsem je taky vyhodil, měly už něco za sebou). A ta nabíječka nabíjí také po jednom článku. Nevím, jak kvalitně, ale rozhodně je to lepší než po páru. Protože nikdy nejsou články stejné a pak se jeden nedobije a druhý přebije, vypadá to stejně jak paměťový efekt, na který se to často svádí.

• 0

#1094 Keres

Keres

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2014 - 20:19

Můžu říct že asi po roce požívání nabíjecích baterií Tronic z Lidlu, 2500 mAh jsem zatím spokojený.

To se nedá říci o - Bateria ACCU 2100 mAh, myslím že jsem je kupoval v podnikové prodejně ve Slaném.

• 0

#1095 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 046 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2014 - 7:57

Ten test mě docela přesvědčil o tom, že nemá cenu kupovat drahé baterie. Jenže neřešil samovybíjení, které je u většiny testovaných obrovské... Nabijete baterky, uložíte je někam do brašničky a za dva měsíce je vyndáte vybité. Díky, nechci. Proto používám Sanyo Eneloop - první sady mám přes 3 roky a pořád drží plnou kapacitu a samovybíjení je téměř neměřitelné.

• 1

#1096 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2014 - 8:27

Také si myslím, že nemá cenu přemýšlet o kdejaké tubičce a prostě --- sakra, zaseklo se mi souvětí --- prostě Eneloopy a dál nevymejšlej.

Je možný, že někde nějaký baterie sloužej podobně spolehlivě. Proč to ale koumat, když vím, že Eneloopy?

• 4

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1097 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2014 - 9:39

Já narazil na Eneloopy v prodejně známého za směšnou cenu něco přes 30Kč. Ale už mám dost jiných, které jsem koupil i s nabíječkou (za cenu samotné nabíječky), zatím jsem je nekupoval. Eneloopy mám taky, ale dal jsem je synovi do foťáku a tam slouží mnohem líp, než GP, se kterými jsem to koupil. Jinak ale souhlasím s tím, že pokud ReCyklo, Greenline apod. mají vlastnosti podobné Eneloopům a zhruba stejnou cenu, nemá smysl kupovat něco jiného než Eneloopy.

• 1

#1098 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2014 - 10:04

Také jsem nevěřil dokud jsem nevyzkoušel. Kamarád dlouhou dobu používal Eneloopy a jak píšete, když je po jaké době vyndal z batohu, nemusel se bát toho, že budou vybité (narozdíl ode mne). Nakonec jsem si pořídil Eneloop black také a jsem spokojen.

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1099 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2014 - 12:21

Nejenom samovybíjení. Výborně slouží i v mrazu.

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1100 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 202 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2014 - 13:18

Jako nechápu, jak je možné, že je tolik výrobců baterií, ale jen jeden výrobce, kterého všichni doporučují :-).

Ovšem já mám zkušenosti naprosto stejné :-). Co jsem pozoroval, tak měl jsem minimálně 5 sad baterií od různých výrobců, jak jsem kupoval různé nabíječky atp. Dnes? Několik sad Enelop baterií. Ty ostatní už jsou dávno v nebezpečném odpadu, ty nejstarší Enelopy slouží min. 3 roky a stále nepozoruji nějaké rozdíly. Mám je označené, abych dvojice používal společně, ale jinak jsem enelopy ještě vůbec žádné nevyhodil, což u ostatních typů baterií po rovnatelné době už stávalo.

• 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama