Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1412 odpovědí na toto téma

#1181 panMuf

panMuf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 17:26

malou perličku: kolegovi z práce jsem asi před 3 roky koupil nabíječky sanyo, na nabíječce zformátoval a dal mu je.Teď mi je přinesl na kontrolu,strčil jsem je na nabíječku a program oživení,kdy jsou nabíjeny a vybíjeny.Průběžně jsem je kontroloval,napětí,kapacitu,časy a potěšilo mě,že v podstatě chodily úplně stejně.Po 3 dnech programu se i časově (plus mínus minuty) stejně dobily na maximum a ukončily program oživení.Jsem zvědav,jak dlouho vydrží,kolega dostal pokyn,že ty baterky nesmí vyhodit,ale že mi je přinese na kontrolu.

• 0

#1182 panMuf

panMuf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 17:29

Jo a k tomu teplu v autě: protože často jezdíme ven stanovat a vozíme sebou malý plyn.vařič,tak plyn.kartuši vozím v kufru na dně a přes to další věci.Je tam nejchladněji.Takže baterky ne v kabině,ale v kufru.

• 0

#1183 MiTi1

MiTi1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2015 - 18:20

Bile Sanyo Eneloop jsem pouzival v Oregonu asi 4 roky. Oregon se v aute nenabiji, takze vetsinou plne cykly nabit/vybit. Ted mam Montanu, kam si je davam obcas jako nahradni, protoze LiPolka sla rychle do haje. Taky je mam v baterkach Fenix. Mam jich asi 6-8 ruzneho stari. Nabijim v blbe nabijecce z Tchiba, ktera nabiji kazdy clanek zvlast a vypina na delta peak. Casto nemam prehled, jak jsou nabite, tak je tam vrazim preventivne, nez se rozne zelena. Nikdy jsem neresil teplotu v aute.

A po tech letech nepozoruji, ze by nektera zlobila nebo umirala. Byly to stovky cyklu.

Vzhledem k tomu, ze se daji koupit i pod 70 Kc, tak dokud budu pouzivat NiMH, budou to Eneloopy.

• 0

#1184 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2015 - 10:31

Tak jsem koukal, že poté co Panasonic spolknul Sanyo a chtěli zrušit Eneloop black (četl jsem na netu na několika serverech), že Eneloop black byly nahrazeny sérií Eneloop Pro se shodnýma parametrama. Třeba se to někomu bude hodit. ;)

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 13 srpen 2015 - 10:31

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1185 karelbela

karelbela

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2015 - 14:14

Hodně jsem používal Eneloopy XX (2500mAh). Výborné baterie se skvělou výdrží a malým vybíjením. Bohužel nejsou nejlevnější a po dvou-třech letech se jim začne zvyšovat vnitřní odpor, což vede k tomu že s některými už navigace nechce naběhnout (nicméně pro zařízení s nižším odběrem jsou pořád v pohodě).

Když už se zmínila IPC-1....nesetkal se někdo s tím že jeden slot se začal tvářit jako by v něm trvale byla vložena baterie? Dokonce se to tváří jako že se tahle "neviditelná" baterie normálně nabíjí a dokonce i vybíjí :)

Podařilo se ti ten slot rozchodit? Jsem po letech spokojenosti ve stejné situaci ...

• 0
když vidím díru, musím do ni.

#1186 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2015 - 16:44

Mne ta IPC-1 umrela cela, nabehne a kdyz ma po chvili pustit do baterek proud, tak se zresetuje. Tak jsem koupil podobnou nabijecku od i-tec, je skoro identicka, jen je na 12V a ne na 3V a ma navic vystup 5V 2,1A na USB konektor. Takze slouzi jeste jako nabijecka, pro mobil, fotak a vsechny ty nesmysly na lithiove baterie, ktere se nabijeji pres USB.

• 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#1187 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2015 - 16:51

Podařilo se ti ten slot rozchodit? Jsem po letech spokojenosti ve stejné situaci ...

Zatím ne, dobral jsem se k pravděpodobně odpálenému výstupnímu mosfetu, ale ještě jsem se nedokopal k tomu koupit jiný a vyměnit ho. Zatím nabíjím zbývajícími sloty :)

• 0

#1188 karelbela

karelbela

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2015 - 8:23

Zatím ne, dobral jsem se k pravděpodobně odpálenému výstupnímu mosfetu, ale ještě jsem se nedokopal k tomu koupit jiný a vyměnit ho. Zatím nabíjím zbývajícími sloty :)

Hmm, tak druhý slot je v křemíkovém nebi. Výměna SMD mi nic neříká tak asi půjde do závalu. Přemýšlel jsem nad tou MAHA 9000,

ale 1400 je čtrnáctset.

• 0
když vidím díru, musím do ni.

#1189 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 809 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2015 - 8:52

Já Maha 9000 mám jako druhou nabíječku neboť ta první (C2020) má hlučný ventilátor a nejčastěji nabíjím AA a AAA a na to ta Maha stačí a mám k ní několik výhrad:
1. musí se pro každý slot nastavovat způsob nabíjení/vybíjení (ta C2020 bere defaultně nastavení podle prvního slotu, takže stačí nastavit první baterku) - což třeba u cyklického testu nabíjení/vybíjení pro AAA je dost otravné.
2. má první formování aku, které se provádí z vybitého stavu nabíjením malým proudem po dobu 16h, ale v manuálu varují, že je třeba vložit zcela vybitý akumulátor - nechápu, proč si ta nabíječka nemůže ten aku nejprve vybít a pak začít to nabíjení.
3. chybí mi tam jednoduchý cyklus zcela vybít a pak nabít, což je vhodné u NiCd, aby neměli paměťový efekt
4. chybí mi na displeji údaj o nabité energii (ten se ukazuje jen v průběhu nabíjení) ale po skončení cyklu je vidět jen vybitá energie (tedy použitelná kapacita aku) - srovnáním nabité a vybité energie se dá zjistit účinnost, která se zhoršuje u špatných aku.
5. a odmítá nabíjet některé horší aku, které ta C2020 ještě nabije - používám je dětem do různých hraček, kde jejich menší kapacita nevadí, alespoň je dřív klid, když ty hračky nevydrží moc dlouho na ty aku fungovat.

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 13 říjen 2015 - 8:56

• 0

#1190 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2015 - 10:02

Hmm, tak druhý slot je v křemíkovém nebi. Výměna SMD mi nic neříká tak asi půjde do závalu. Přemýšlel jsem nad tou MAHA 9000,

ale 1400 je čtrnáctset.

Mosfet se dá vyměnit, pokud ho seženeš. Zalít všechny nožičky cínem, prohřát a pak odsávačkou očistit spoj. Měnil jsem i šváby s dost nožičkama. Jen prodejny to smetí často vůbec nevedou. A na tu výměnu jsou třeba dobré oči a jistá ruka, to první se dá nahradit brýlemi nebo velkou lupou.

• 0

#1191 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2015 - 11:21

ale 1400 je čtrnáctset.

Pokud bys ji vyhazoval, beru ji za poštovné na náhradní díly :)

• 0

#1192 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2015 - 18:36

Reklamní okénko - v Lidlu mají od pondělka v akci opět akouše, temtokrát tu řadu, jež se mi nejvíc osvědčila. http://www.lidl.cz/c...Detail&id=40062

• 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#1193 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2015 - 18:40

A už jsou tam zas… Nyní nové přednabité s kapacitou 2300 mAhhttp://www.lidl.cz/c...Detail&id=25570

A teď zase: http://www.lidl.cz/c...Detail&id=40062

• 0

RACCOON TEAM

#1194 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2015 - 18:58

Já ti nevím, mám je od minulé akce v černostříbrné verzi a nějak mne nenadchly. Ze tří používaných značek a druhů mi přijdou nejslabš, nabíjím je v nabíječce stejné značky. Starší baterie zažily horší nabíječku a řekla bych, že drží víc.

• 0

#1195 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2015 - 19:17

Trocha googleni, a vylejzaji na znacku Tronic pekne veci.  :huh:  Treba akumulator velikosti burtu uvnitr skryva pouhou tuzkovku. Nebo ze 2500mAh vyrobi tak, ze vezmou 2000mAh a napisi na nej vetsi cislo. Ale treba je to jen kec, kdo vi?

Ale fakt vam neni podezrele, ze ty Tronicy jsou 2.5x levnejsi nez jine akumulatory srovnatelnych parametru?

Akumulatory nejsou zrovna vec, kterou bych kupoval kazdou chvili, abych musel takto šetrit. Možná právě proto... ;)

• 0

#1196 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2015 - 19:43

Tak ony ani ty parametry tech Tronicu nejsou srovnatelne. Asi proto ta nizka cena. Jen se podivejte:

1. Podle obalu to ma uvadenou zivotnost 1000 cyklu. Pro porovnani, to mely uplne prvni Eneloopy, ktere se uz leta nevyrabi. Eneloopy jsou nyni ve ctvrte generaci, a maji 2100 cyklu.

2. Uvadena kapacita 2300mAh asi nebude realna. Uz jsem vygooglil druhe mereni, podle ktereho to vypada spise na standardni 2000mAh...

3. Pry udrzi 85% kapacity po 90ti dnech. I ta nejstarsi generace Eneloopu mela sice take 85%... ale az po jednom roce! B) Soucasna ctvrta generace Eneloopu ma 70% po peti letech.

Chapu, nekomu se to i tak muze hodit. Berte to jen jako vysvetleni, proc je to o tolik levnejsi nez co prodavaji ostatni.

• 2

#1197 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2015 - 20:16

1000 nebo 2000 cyklú je jedno. Baterie stejně vydrží max. pár let. To by se musely nabíjet denně. Navíc není nikde řečeno, jak mají ty cykly vypadat. Z jakého vybití, jak dlouho mezi tím vybité, atd. Navíc ještě skladovací teplota.

S ostatním souhlasím, chtělo by to, kdo má příslušnou nabíječku, aby tu kapacitu změřil.

• 0

#1198 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2015 - 21:04

Já ti nevím, mám je od minulé akce v černostříbrné verzi a nějak mne nenadchly. Ze tří používaných značek a druhů mi přijdou nejslabš, nabíjím je v nabíječce stejné značky. Starší baterie zažily horší nabíječku a řekla bych, že drží víc.

Je to tak, ty černostříbrné s červeným proužkem a nápisem jsou daleko slabší, nová řada, co je v akci nyní (2300 mAh) se mi osvědčila výrazně lépe.

• 0

RACCOON TEAM

#1199 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2015 - 21:10

Logicka uvaha: Kdyby vydrzela baterka jen par let, tezko by se udavala uroven nabiti po peti letech... jiste, je to jen nejaka interpolace, ale praxe ji potvrzuje. Viz. nize.

Cyklus u NiMH je proste uplne vybiti a uplne nabiti. kdyz ji vybijes do pulky, natocis jen pulku cyklu. Je to skoro v kazde teorii NiMH akumulatoru. To vse za vyrobcem definovanych provoznich podminek. Provoz mimo tyto podminky zivotnost jen zkracuji.

Ale konec teorie, praxe je takovato:

Nejstarsi Eneloop, co tu mam doma, je z roku 2006! A je uz znat, ze je mekci nez za mlada. Dost verim, ze tu tisicovku cyklu ma natocenou. Na narocnejsi pouziti do rodinnych GPSek davam Eneloopy z roku 2010, a ty se stale chovaji velmi dobre.

A tak si opravdu nemyslim, ze baterka ma vydrzet jen par let.

• 2

#1200 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2015 - 21:25

Nemá vydržet jen pár let, ale dost lidí to potvrzuje. Už mám dost GP, Troniků (černých, původních), apod, které čekají až je odnesu do recyklovatelného odpadu.

A k Eneloopům - měl jsem je, po několika letech jsem je dal synovi do foťáku, on moc nefotí, ale baterky drží. Asi je koupím znovu. Teď mám nějaké zelené Greencely, také nízkovybíjecí, na den keškování vydrží, tak těch 6-8 hodin, podsvícení mám skoro naplno, jinak nic nevidím. A ty baterky mám proto, že jsem je dostal víceméně zadarmo k nabíječce, která nabíjí slušně, po jednom článku. Další budou Eneloopy, nechci kupovat kopie za cenu originálů. Ale možná ty nové Troniky jsou dobré, nevím.

• 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama