Přejít na obsah

Fotka

Challenge - volná diskuze

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
725 odpovědí na toto téma

#241 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 896 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2016 - 20:28

Vzhlede k tomu, že je to kdesi v Rakousku, tak mě to zajímá skutečně pouze teoreticky, nakolik to je nebo neni splnitelný. Jinak mám splněno s rezervou, takže tak těžký to nebude.

Kdesi v Rakousku... uvědom si prosím, že pro hodně z nás je Vídeň blíže než Praha nebo dokonce Liberec.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 31 květen 2016 - 20:30

• 2

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#242 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2016 - 20:33

Kdesi v Rakousku... uvědom si prosím, že pro hodně z nás je to blíže než něco v Praze nebo dokonce v Liberci.

To chápu, já reaguju na Kámoše, kterej se pohoršuje nad tím, proč mi to zajímá, když je to PM keš. Já na ní do Rakouska fakt ale nepoletim, i kdyby PM nebyla :D.

• -2

#243 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2016 - 23:43

Tak už víte, kdo je "kačer teoretik"? ;)

• 7

#244 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2016 - 6:18

Tak už víte, kdo je "kačer teoretik"? ;)

My jsme se ve škole vždycky učili, že dobrá teorie je ta nejlepší příprava pro praxi :D :D :D

• -1

#245 pavlisp

pavlisp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2016 - 18:33

Já splněno nemám, protože v Praze ani Brně moc nelovím a jinde dostatečně výživné kešky moc nejsou. Ale stačí počkat rok dva (možná méně) a splněno bude, aniž bych musel cokoliv nového ulovit.

Jako spousta challengí funguje tak, že stačí dostatečně dlouho lovit a budou splněny samy od sebe, tak tady dokonce stačí (s nějakým základem) dostatečně dlouho počkat i bez lovení.

Ano. Protože i já (třeba někdy možná) a mnoho jiných jednou snad přejdou do PM. A to se pak bude nadělovat.

• 0

#246 krky

krky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2016 - 14:27

Zdravím. Mám dotaz v souvislosti s novými pravidly pro challenge. Jak snadno a rychle zjistit, kolik (respektive jestli určitý počet) kačerů má splněnou podmínku pro challenge, spočívající v odlovu určitého počtu keší podle nějakého kritéria? Keše splňující podmínku mám v bookmarku.

Uvedu smyšlený teoretický příklad: Podmínkou výzvy je odlovit 50 keší v povodí Bečvy, všechny keše (186ks) v povodí mám v bookmarku. Kolik kačerů v tuto chvíli splňuje podmínku chalenge? (reviewer se ptá, jestli je jich aspoň 20...) Díky za odpověď.

• 0

Čím víc hvězdiček, tím víc geocaching! * Kdo nebyl na Brázdě, kešuje zbytečně.

#247 d-n

d-n

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2016 - 14:47

http://project-gc.com/Statistics/Top

Dole klikneš na Add filter a vybereš Bookmark list. Bookmark musí být veřejný.

• 4

#248 krky

krky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2016 - 15:05

Aha, díky moc, zkusím. Já věděl, že to musí přes project-gc jít, ale nenašel jsem jak.

• 0

Čím víc hvězdiček, tím víc geocaching! * Kdo nebyl na Brázdě, kešuje zbytečně.

#249 VitDLa

VitDLa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 9:20

Snažil jsem se projít vše co mě napadlo, zde na foru, ale nenašel jsem. Nevíte jestli existuje bookmark stávajících challenge keší v ČR? Případně zdali je nějaká mapa? Předem díky za odpovědi.

• 0

#250 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 149 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 9:37

Nevim o nem a pochybuji o jeho existenci. Ale protoze musi ve jmenu kese byt to sluvko challenge, neni problem si to v GG vyfiltrovat. Pravda, budou tam i kese, ktere tam nepatri, protoze to maji ve jmenu z jineho duvodu, ale to se da pak smazat. Pokud chces, mohu ti GC kody tech kesi dat.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#251 VitDLa

VitDLa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 9:42

Nevim o nem a pochybuji o jeho existenci. Ale protoze musi ve jmenu kese byt to sluvko challenge, neni problem si to v GG vyfiltrovat. Pravda, budou tam i kese, ktere tam nepatri, protoze to maji ve jmenu z jineho duvodu, ale to se da pak smazat. Pokud chces, mohu ti GC kody tech kesi dat.

Díky za tip. Už to mám, jen trochu profiltrovat a je to to co potřebuji.

• 0

#252 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 10:50

Já jsem viděla mapu challengí na GC-projectu, tam to dokonce ukazuje, jestli ji máš splněnou...
  • 0

#253 VitDLa

VitDLa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 10:55

Já jsem viděla mapu challengí na GC-projectu, tam to dokonce ukazuje, jestli ji máš splněnou...

Díky, jen nejsem platícím členem GC-project :(
Přes ofiko GC stránky, jsem již odfiltroval :)

• 0

#254 N.o.e.

N.o.e.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 506 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2016 - 14:00

Ahoj,

mám dotaz: týká se tohoto tématu (viz. http://wiki.geocachi...Challenge_cache )

konkrétně bodu:

Subjektivita:

- Výzva musí oslovovat rozumný počet geocacherů a musí být pro ně dosažitelná. Reviewer může požadovat seznam geocacherů z Vaší oblasti, kteří kritéria splňují.

Toto pravidlo má za cíl zaručit, že výzva je dosažitelná rozumnému počtu hráčů. Pokud keš výzvou může najít a zapsat její návštěvu jen několik lidí, pak jde v podstatě o soukromou keš. (Soukromé keše nejsou na našich stránkách přípustné.) „Rozumný počet“ hráčů musí mít bydliště v oblasti, kde se vaše keš nachází.

Chtěl bych vědět, co si o tom myslíte a KOLIK to asi JE „Rozumný počet“ hráčů? Protože subjektivní názory se mohou značně lišit.

Dík za vaše názory ;)

• 1

Vloženo do PM         

S5 (N5800XM)

#255 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2016 - 14:11

Množství větší než malé :)

• 6

#256 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2016 - 20:30

Ahoj,

konkrétně bodu:

Subjektivita:

- Výzva musí oslovovat rozumný počet geocacherů a musí být pro ně dosažitelná. Reviewer může požadovat seznam geocacherů z Vaší oblasti, kteří kritéria splňují.

Toto pravidlo má za cíl zaručit, že výzva je dosažitelná rozumnému počtu hráčů. Pokud keš výzvou může najít a zapsat její návštěvu jen několik lidí, pak jde v podstatě o soukromou keš. (Soukromé keše nejsou na našich stránkách přípustné.) „Rozumný počet“ hráčů musí mít bydliště v oblasti, kde se vaše keš nachází.

Chtěl bych vědět, co si o tom myslíte a KOLIK to asi JE „Rozumný počet“ hráčů? Protože subjektivní názory se mohou značně lišit.

Dík za vaše názory ;)

Odhadoval bych to tak na 5-25% kačerů kteří mají bydliště v oblasti keše, s tím, že oblast bydliště bych si představoval  kruh v dosahu MHD u velkých měst, v okruhu dojezdu za odpoledne na kole u menších a do půl dne cesty na koni na vesnicích.... :-)

• 1

#257 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2016 - 21:01

Ahoj,

konkrétně bodu:

Subjektivita:

Dík za vaše názory ;)

Udělej výzvu s jednoduchými a jasnými pravidly a tak, aby ji byl schopen splnit i kačer, který loví poctivě. Tedy neloví ve skupině, kdy se skupina rozeběhne po lese a každý najde něco a loguje společným lepíkem, není to finálkář a když jde na terénně náročnější keš, tak nečeká, až mu ji někdo přinese a aktivně se lovu účastní. Pak je myslím docela velká šance, že bude dostupná rozumnému počtu hráčů. 

• 4

#258 N.o.e.

N.o.e.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 506 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2016 - 21:25

Díky za vaše názory.

Pro bližší seznámení, výzva je situována "mimo civilizaci", asi tak, že nechci, aby ji měl někdo za barákem. No na druhé straně i na samotách žijí kačeři.

Není to otázkou jednoho či dvou dnu, ale dlouhodobá záležitost. Záleži však na každém, za jak dlouho ji dokáže splnit. Pokud ji někdo bude vyloženě chtít -> několik měsíců.

V současné době ji splňuje řádově několik desítek kačerů, možná je problém v tom, že z celé ČR. Takže z každého regionu, jsou to řádově jednotlivci. Proto se ptám, na "rozumný počet hráčů".

To je ve zkratce vše, co k tomu můžu napsat.

• 0

Vloženo do PM         

S5 (N5800XM)

#259 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2016 - 21:49

Osobně si myslím, že několik desítek kačerů v ČR je celkem v pohodě. Navíc se mnohdy k challengím vyjadřují i lidé, kteří je mají několik set kilometrů od baráku a nemusely by je tedy trápit, že? :) Tudíž lze ČR považovat za danou oblast a desítky kačerů je docela velký počet. Taky dost závisí na tom, jestli je to splnitelné i pro začátečníky nebo jenom pro kačery se spoustou nálezů. Aby ten seznam kačerů, co výzvu splňuje, nezahrnoval pouze kačery z výšin žebříčku počtu nálezů.

• 2

#260 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2016 - 0:07

Podle me kdyz je challenge dobra, staci kdyz ji bude ochotno plnit treba jen par lidi z okruhu 100-200 km.

To co pise petegeo je s prominutim pitomost. Koho dnes zajima dosah MHD? Kaceri jezdej na kese bezne >100km. Vem si treba muj Yellow Matrix. Jezdej mi tam lidi treba z Berlina a podobnejch vzdalenosti. Evidentne jim to stoji za to. Vubec bych se toho nebal. FTFkar na green matrixu prijel z Moravy. Ja jel na FTF na challenge 200 kilaku do Nemecka. Pokud ta challenge bude zajimava, tak si lidi najde i na obrovskou vzdalenost. Pokud ne, tak je to stejne jedno. Ja treba pres 2 roky delam na challengi v Lipsku. Je mi jedno jak je daleko, proti tomu co se musi udelat aby sla zalogovat je jeji vzdalenost bezvyznamnej detail. Aktualne ji ma loglejch snad 8 lidi a pochybuju ze nekdo z nich prijel tramvaji. Jsou challenge pro vsechny a ty muzou bejt na dosah MHD. Pak jsou challenge pro par silencu a ty naopak na dosah bejt nemuzou, nemelo by smysl mit yellow matrix nebo Jasmer v kazdym okrese. Naopak to se ani nesmi aby byly moc huste. U tech tezkejch veci kdyz bude ochotno v cely CR se do toho pustit 5-10 lidi tak to bohate staci. Dalsi prijedou zvenku. Ovsem musi to stat za to.

BTW pojem soukromy kese je naprostej nesmysl. Vsechny kese jsou z principu verejny a pro vsechny. Nejvejs jsou PM only, ale i ty jsou verejny. Challenge pro 5 lidi je OK. Je to totez jako mysterka pro 5 lidi. Takovejch jsou mraky a nikomu to nevadi a za soukromy je nikdo nepovazuje. Sice jen protoze jdou narozdil od challenge zfinalkarit, ale to na veci nic nemeni. Nebo silenosti jako kes v Dalesicky prehrade. Kolik lidi to muze odlovit? Taky jen par, presto je to OK a neni duvod aby to nemohlo existovat. Challengi se neboj, kdyz bude dobra tak si lidi v pohode najde. Jestli ji uz pred publikaci splnuji desitky lidi z CR, tak neni co resit, staci to.

• 8

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama