Ahoj,
vím že tu podobné téma je, nicméně je hodně obecné a není vůbec konkrétně zaměřené na tento typ keší.
Zajímalo by mne zda znáte nějaké kešky v ČR, postavené na Arduinu, PIC nebo něčem podobném.
Abych vysvětlil pro ty kteří třeba pojmenování neznají.... jedná se zjednodušeně o kešky postavené na programovatelných čipech, které třeba vyžadují nějaký speciální postup, zadání kodu, zvýšení nebo snížení teploty, vlhkosti apod. aby vám otevřely dvířka za kterými se skrývá samotná krabka, popř. ukázaly další postup, souřadnice...
Takovým základním znakem je, když má keška například funkční display, tlačítka, LED diody, číselnou klávesnici apod.
Rád bych dal dohromady seznam, pokud to tedy vůbec množstevně na nějaký seznam bude, kešek, které fungují tímto způsobem a i se nechal inspirovat pro své budoucí pokusy, jelikož moji známí podnikají s tímto typem technologie a tím pádem pro mě není problém vytvořit prakticky cokoliv, od kamer, přes scannery čárových či QR kodů, mikrofony, výškoměry, tlakoměry,... prakticky cokoliv co jde, nicméně rád bych viděl reakce lidí v logách a hodnocení u již existujících obdobných keší, abych se nechal inspirovat co by se mohlo nejvíc líbit.... Případně budu rád, když přidáte i své nápady na to, jakým způsobem by případně fungovala keška, která by se vám osobně líbila a dali by jste jí FP.
K vytvoření tohoto tématu mě dovedla a inspirovala keška Infra Red, lokací ve vesnici Pchery, která možná ani neběží přímo na nějakém čipu ci procesoru, nicméně princip je stejný a odezva od kečerů je prostě skvělá...
Pro ty co si stále nedokáží představit o co se jedná, házím tady příklad videa na YT, jak vypadá taková typická keš..
díky za všechny informace a tipy...
Tento příspěvek byl upraven od WiliamBill: 13 březen 2016 - 2:01