V kratke dobe se tu objevily dva velmi podobne prispevky, strucne bych je shrnul do veticky "Proc mi Stator nenabizi pro prepinani vybarvovacich map stat XY, kdyz v nem mam kesky odlovene?"
Napred si ujasneme, co nazyvame vybarvovacimi mapami. Jsou to mapy statu s vyznacenymi uzemne spravnimi celky, ktere jsou vybarvovany podle toho, jak jsou v jednotlivych uzemne spravnich celcich nalezeny kese.
Pro urceni uzemne spravniho celku, do ktereho keska patri, je mozne pouzit 2 metody (obe Stator podporuje):
- udaj od GS, ktery ale casto byva nepresny a je to pouzitelne jen pro nejvyssi uroven, u nas kraj, jinde treba spolkova zeme, ...
- informaci ulozenou v tagu, ktery vytvari plugin Divider - to je idealni, protoze "mame ve svych rukach" urovne (v CR az do urovne mestske casti) i presnosti (jak si nakreslime ohranicujici polygony, tak presne to budeme mit)
Nestaci tedy mit jen mapu statu, ale je treba v ni mit zakreslene i hranice prislusnych uzemne spravnich celku. A protoze preferujeme tagy, je treba, aby nekdo take vytvoril polygony, podle kterych se tagy vytvareji.
Takze pokud neni mapa a nejsou polygony, nema co byt v prepinani. Pridani statu do nejakeho seznamu proste stacit nemuze. Navic je treba podporu statu doplnit i do vlastniho generatoru na gc.cz, kde v manualu pro aktualni verzi generatoru (dnes http://www.geocachin...n/4.3/index.php) muzete najit seznam podporovanych statu a kontinentu.
My, kteri se starame o Stator a generator, vytvarime mapy, ale na vytvareni polygonu nam jiz nestaci sily a nedostava se cas. Oboji je celkem narocne na cas a na peclivost a zacali jsme s mapami podle sveho vyberu z toho, co ma uz vytvorene polygony. Casem budeme mapy doplnovat zejmena podle toho, jak budou poygony pro Divider pribyvat (opakuji, ze preferujeme tagy pred udaji od GS).
Pokud tedy mate zajem o doplneni nejake mapy:
- dejte nam vedet (treba do tohoto vlakna)
- prilozte ruku k dilu vytvorenim kvalitnich polygonu nebo alespon nejakou pomoci (zkusenosti s tim ma Arne1, snad mi promine, ze mu potencialne touto zminkou pridam praci)
Z predchoziho vlakna vybiram 2 mozne prvni adepty: Anglie, Finsko.