Dne 17.4.2016 se již potřetí konalo CITO Skoky. Jak je u mých eventů zvykem - pokud se konají uvnitř tak je krásně, když jsou venku je přinejlepším zataženo. Naštěstí ani špatné počasí, ani poplašná zpráva o nesjízdnosti cesty, která druhý den z internetu zmizela stejně tak jako hromada kmenů a větví z kopců kolem kostela, neodradila bezmála 40 kačerů a 1 brontosaura aby přijeli. Na začátku eventu proběhlo předání 1000Kč na obnovu poutního domu a certifikátu 72hodin včetně nových poutnických placek. Já jsem získal certifikát o absolvovaní poutě.
Poté se již začal kopec zaplňovat postavičkami s menšími či většími fragmenty stromů (z dálky to vypadalo jak hemžení v mraveništi). Pyromani opět nezklamali a za chvíli už šlehaly plameny pěkně vysoko. Nevím kde se tolik stromů, větví a klestí vzalo, když jsme na stejném místě již pálili před rokem.
O výdej teplých nápojů v prostoru před kostelem se letos postaraly malá káčata a nahoře u ohýnku se klasicky baštili buřtíky - v porovnání s fatramy, které plály za kostelem byl tento takovým umíráčkem, ale svůj účel splnil.
Po ukončení uklízecí části následovala prohlídka kostela a přilehlého okolí. Za tu dobu co se zde eventy konají, se zde už formuje parta pravidelných účastníků a já jsem za to opravdu moc rád!
Poděkování všech organizátorů včetně mého patří především vám všem, ať jste tady byli poprvé nebo potřetí za kus práce, která se zde odvedla a je na první pohled vidět. Takže ještě jednou vám všem od srdce děkujeme a těšíme se na viděnou na již čtvrtém eventu: CITO SKOKY 2016 - Podzim, který by se měl konat 15. 10. 2016.