Trošku se odkláníme od tématu, které se týká toho, jak trpí keše v blízkosti sérií. Já takový problém zatím nemám, ale kdybych měl a dostal unifikovaný log, který zjevně souvisí s blízkým trailem, tak bych ho smazal a hned bych kačerovi poslal předpřipravený mail č. 1:
Ahoj,
všiml jsem si na mé keši tvého logu, který podle textu patří blízké sérii a je tedy zalogován omylem. Abys neměl nepořádek ve statistikách a časem velké problémy s dohledáváním, tak jsem si dovolil ho smazat. Kačeři si mají pomáhat!
Ať se daří
xxx
Co by se stalo: zjistil by to, přemýšlel by, co se děje, zjišťoval by, co to bylo za cache a kde a nakonec by buď logoval znovu nebo by mi napsal. V takovém případě bych odesílal předpřipravený e-mail č. 2:
Ahoj,
promiň za smazání, vypadalo to, že to bylo zalogováno omylem. Pokud jsi skutečně moji cache navštívil, zaloguj se znovu.
S pozdravem
xxx
Hlavně vše ve slušnosti. Co by to vyřešilo? V podstatě nic. Ale té mé keši by věnovali trochu víc usilí a jim by to sebralo pár minut života. Čím víc ownerů dotčených keší by to dělalo, tím víc minut. Pro ně má čas dost velkou cenu, jak vidno z finálkaření a CTRL+C/CTRL+V logování a každá jeho ztráta je bude bolet.
Ano, jednalo by se o pouhopouzé pruzení na hraně (nebo za hranou). Ale přijde mi, že víc toho dělat nelze.