Nakonec nevadi to ani tobe. Misto abys tady zbytecne brecel, muzes mazat logy, nebo jim muzes do kese napsat co si o nich myslis. Nejlepe oboji. Nic nebrani tomu napsat WN s vyctem nicku kterym mazes logy, s oduvodnenim ze to delas jednak proto ze jsou finalkari a za druhe proto ze v kesi dokonce ani nejsou zalogovani. Logy jim smazes a tohle tam zustane jako pomnik. Udelas to? Neudelas protoze se nechces s nikym dohadovat. Pak si ale nestezuj ze se to deje.
Brečet na fóru nepomůže.
Tak jestli to berete jako [zbytečné] brečení, tak se omlouvám. Tohle vlákno jsem založil až poté, co jsem zjistil, že jiný kačer nabízí svoje wherigo v Sázavě k adopci právě kvůli tomu, že ho už přestaly bavit logy, které mu tam padají z Čertovy brázdy. Protože jsem chtěl otevřít diskuzi na toto téma, jak správně pochopil Kulhal.
Jak tak koukám, tak většina z vás to zredukovala na radu mazat logy lidem, kteří nejsou v logbooku, včetně těch, kteří nejsou zapsáni přesným zněním svého nicku (což já už považuju minimálně na hraně, spíš za hranou). Já osobně si myslím, že takových, kteří nejsou v LB zapsáni vůbec, zase tolik nebude. Mně vadí kromě toho i ti, kteří zapsaní jsou, ale je jasné, že se k finálce dostali nečestným způsobem. A to jsou ti, proti kterým podle pravidel nemůžeš dělat vůbec nic. Proti těm žádnou radu nemáte, na ty jste asi rezignovali.
Takže pořád se to stejně všechno točí jenom kolem těch „bodů“. Jenom z druhé strany. Snažit se najít nějakou kličku, jak mu ten log smazat. Smazat log = sebrat bod. Když mu ho smazat nejde, tak ho neřešit. A takové ty éterické kategorie jako morálka, etika, čest, dobrý pocit ze hry, za to si nikdo nic nekoupí, proč to řešit. Ano, je to pragmatické. Když si to postavíte do této roviny, bude se vám líp spát. Není to nic odsouzeníhodného. Osobně je mi pragmatismus celkem sympatický (s určitou výhradou uvedenou dále). Člověk se soustředí jen na to podstatné, okolním „balastem“ si nezatěžuje hlavu. Něco tomuhle přístupu ale podle mého názoru chybí. Asi duše, nebo jak to nazvat. To, co se nedá kvantifikovat. Někomu to nechybí. Někomu ano. Mně asi jo. Proto jsem tohle vlákno založil. Chtěl jsem si o tom popovídat a dozvědět se vaše názory. To se podařilo.
Pod čarou:
Jestli jim to takto udělalo radost a těší je odlov tímto způsobem, tak s tím nic neuděláme. Pouze mě hodně netěší, že z toho stává norma a časem třeba nebudou vznikat zajímavé keše, protože owneři nebudou chtít investovat úsilí do tvorby něčeho, co většina zfinálkaří a napíše hromadný nicneříkající log.
Ano, to je přesně to, co mě trápí a proč jsem tu diskuzi otevřel. Když to budeme veřejně pranýřovat, ale nejen na fóru, ale při každé možné příležitosti, na eventech apod., třeba se to trochu zlepší. Naivita? Asi jo. Ale to tučně zvýrazněné opravdu hrozí a v některých případech se již stalo.