přesun keše pomůže jenom krátkodobě. Pouze do doby, než se najde někdo, kdo to nové umístění finálky dále sdílí. A těch lidí je bohužel hodně.
Tak a to je věc, která mě taky zajímá. Kdo je ten NĚKDO? Ve většině případů je na začátku toho řetězu ten, kdo si tu keš poctivě odlovil a souřadnice tak získal, i když jsou i jiné možnosti (otevírání pokladů, BF, dekompilace cartridge, informace od kamaráda apod.). Ptám se, proč to udělá? Co ho k tomu vede? (Jasně že vím, že to většinou funguje na výměnném principu, takže tam ty souřadnice dá, protože za to chce získat nějaké jiné.) Myslím, co ho vede k tomu, že takhle plivne ownerovi do obličeje, znehodnotí jeho práci a ještě si s ním třeba následně farizejsky pokecá u piva. Poradit řešení, proč ne, ale rovnou souřadnice?
A když už jsme u toho a pranýřujeme, tak mám čerstvou zkušenost i na keši Princip televize. 10.4.2016 se mi ozval kačer tomcak1194 s tímto mailem:
Zdravim...nedavno jsme vyresili vasi peknou kesku LABYRINT...nini se vsak potykame s PRINCIP TELEVIZE.... uz po ctvrte vylustena a na miste vxdy nic..podle loogu neni ukradena a grosllepota nevim...nase deti jsou jako cuchaci psi;) vyrobily krasny travel bug co tam chteji dat....nevim kde je chyba...a kontrola souradnic nam nefunguje..mohu poprosit o souradnice? Budlime vedle ni a deti dost drazdi;)
Georodinka
Diky:)
Zamáčknul jsem slzu při pomyšlení na ty chudáky děti, které vyrobily TB a nemůžou ho dát do mé keše, a odepsal jsem:
Dobrý den.
Co znamená, že vám nefunguje ověření? Nechce vám potvrdit souřadnice, nebo vám vůbec nejde použít?
Napište mi, prosím, k jakým souřadnicím jste se dopracovali a jakým způsobem. Určitě to společně dáme dohromady.
Odpověděl mi:
Dobry vecer souradnice jsou n 50. 01. 089 ...e 014.25.156
Vzdy spadne web kdyz je tam zadam..ve vsech prohlizecich....
Diky
Tomas
Ten má ale smůlu. Odepsal jsem mu:
Souřadnice nejsou správné. Jak jste k nim dospěli?
Už neodpověděl. Místo toho se mi 12.4.2016 ozval jiný kačer, jmenovat ho úmyslně nebudu, který mi napsal toto:
"Ahoj,
dostal jsem tento email vztahujici se k Tve cache.... Pripada mi drsny, ze se nekdo takto snazi ziskat souradnice...
Nevim jak se takovy uzivatel "bonzuje". V kazdem pripade mu neodpovim resp odpovim ze jsem s komunikaci s Tebou nemel problem...
Jirka
[GEO] tomcak1994 contacting XXXX from Geocaching.com
Zdravim, uz po pate lustim Princip televize a poras na miste nic a nic k nalezeni..mam dlouhodobe problem spojit se s ownerem..vidim ze si mezi poslednimi kdo ji odlovil...nesmenil by si jeji souradnice za jine treba? Bydlime vedle ni a drazdi me ji nemit
Moc by mi to po mohlo diky!
Tomcak1994
Souřadnice mu neporadil, ale tomcak1994 nakonec u někoho stejně uspěl, protože ještě ten den logoval: http://coord.info/GLMKZHG5. Kvalitní log a taky super TB, který se v keši objevil. Dělám si legraci. Asi to nakonec nedopadlo právě kvůli tomu dlouhodobému problému se se mnou spojit.
Aby bylo jasno, nebrečím, pouze pranýřuju. A taky dokládám, že nakonec mu někdo z těch, kdo odlovili, ty souřadnice nejspíš dal. Pouze jeden jediný se našel, který mě na to upozornil.
Jo, ještě jsem tomcakovi napsal poslední mail:
Ahoj.
Gratuluji k vyluštění keše a děkuji za pěkný log. Vidím, že jsi nakonec moji radu ani nepotřeboval.
Hádejte, jak mi odpověděl. Ne, sprostě ne. Nijak.