Millanu napsal/a 23 Dub 2016 - 19:03:
Pontiac : Já ho četl už od začátku a stále nemůžu pochopit vaše diskuze.Najdu keš,do logbooku picnu razítko,přes c.geo napíšu log,pošlu a jdu dál. Nejsi v logbooku - nemáš keš,mažu log na geocaching.com.A je to. Není co dál řešit. Co napíšou do logu je věc druhá. Nikdo není dokonalý.A co se týče PWT? Jeden jsme si prošli na Brněnské přehradě když jsme měli na měsíc na zkoušku PM.Od té doby nikdy více.Jaká je to zábava hledat petky u silnice? Jo - honibodů je dost.Já radši najdu nejakou novou BERXovku. A ted´mně můžete ukamenovat 
Ahoj,
pokusim se Ti trosku nastinit svuj pohled jako ownera par slozitych kesi:
1) Jak spravne rikas: "Najdu keš,do logbooku picnu razítko,přes c.geo napíšu log,pošlu a jdu dál. Nejsi v logbooku - nemáš keš,mažu log na geocaching.com.A je to. Není co dál řešit." Mas naprostou pravdu. Dohadujeme se tu s lidma, kteri tvrdi, ze je preci normalni do kese nedat svoje razitko, nebo se napsat. Ze je v cajku tam dat uplne jiny nick a my nemame pravo mu smazat log (tohle mi osobne nevadi zas tak moc. Logy nemazu a rikam si, ze je to jejich vec ze nedodrzuji pravidla)
2) Co se finalkareni tyce, tak asi nema smysl cokoliv rikat. Pro tyto lidi slozitejsi kese nedelame. Pro ty mam lehke tradicky co jsou par metru od silnice.
3) Co me jako ownera silne prudi je to, ze udelas kesku. Vrazis do toho pomerne hodne penez. Nastavis ji tak, ze tam pojede par lidi do roka a najednou mas v tesne blizkosti nejaky PT a ta krabicka co byla vyrabena pro par fajnsmekru dost trpi najezdy finalkaru, co ani nevi co lovi. Co mam pak delat? Udrzovat ji v chodu za zvysene financni naklady (kdybych vedel kolik lidi na ni bude chodit, tak ji udelam jinak)? nebo ji mam archivovat, nebo presunout jinam? Nebo se smirit s tim, ze nebude takova jakou jsem ji planoval a udelat nejake opatreni aby byla aspon lovitelna? Ja jsem zatim zvolil variantu 3 s tim, ze aspon par poctivcum udela tu radost pro kterou jsem to vyrabel.
Mozna Ti pride, ze to moc zereme, ale vyzkousej si nejakou krabicku zalozit (a tim nemyslim hodit do skarpy lock&lock, ale neco sofistikovanejsiho), dej tuhle krabicku nekam kam jde zajet autem a za rok az dva mi napis sve dojmy, pocity a motivaci znova investovat cas, penize a namahu do vyrobeni neceho pro ostatni.
Me to poucilo a vim, ze k silnicim musim pohodit lock&lock a dat to jako tradicku a pokud chci vyrobit neco hezkeho (coz uz mam pripravene), tak to musim dat aspon kilometr od silnice a nejlepe na kopec. Bohuzel nekteri nasi spoluhraci jsou velmi neohleduplni. :-(