Zdravím, na Oregonu 450t mám na displeji šedé pruhy. Některý servis nabízí výměnu displeje, Garmin tvrdí, že se tento displej už nedováží. Řešil jste někdo podobný problém v poslední době nebo máte doporučení? Mám v přístroji mapy Lifetime po dobu životnosti přístroje a nerad bych o ně přišel
Publikováno 22 listopad 2016 - 6:58
Displej mají na Aliexpresu, ale za 85 dolarů. Tj. ještě ti napočítají DPH a asi i clo a jsi na 2500Kč. To už se asi ani nevyplatí. S rizikem, že to musíš rozebrat a vyměnit sám.
Můžeš zkusit jestli třeba na ebay by nebyl levnější, ale bude to podobné.
Publikováno 22 listopad 2016 - 8:11
Nebo se zkus podivat po nejakym bazarovym kousku, kde nefunguje neco jinyho (mohl by byt levny) a prehodit to. Samozrejme netusim, jak moc technicky narocna to je operace a jestli by nebylo snazsi z toho tveho vykuchat mapy a dat je jinam.
Publikováno 22 listopad 2016 - 8:24
Když už budeš kasat rukávy, zkus před sháněním nového displeje jeden zoufalý pokus. Displej je spojen se základní deskou plochým páskem a zaklapávacím pidikonektorem. Najdi si na webu videonávod na výmenu displeje a zkus displej odpojit, opatrně očistit pásek a vrátit zpět do konektoru. Za pokus to stojí...
P.S.
Jen upozorňuji, že zrovna práce s konektorem dipleje vyžaduje větší než malé množství zručnosti a trpělivosti. Dodneška si tuhle část operace výměny digitizéru na Oregonu 300 živě pamatuji.
Publikováno 22 listopad 2016 - 8:33
Vykuchat mapy znamená je hacknout, protože jsou blokované na ten jeden konkrétní kus. Ne že by to nešlo a když je mám koupené, není to krádež, ale legální to pochopitelně není. Asi tak jako mapy koupené na SD kartě a blokované na tu jednu kartu, když potřebuju větší.
A s tím očištěním kontaktů - to opravdu může být příčinou. Takovéto displeje jsem nikdy neopravoval, ale digitálky, budíky apod. už několikrát, to bývá kontaktováno vodivou gumou a tu stačí umýt v lihu a ošoupat třeba jen papírem. Ovšem demontáž a montáž Oregona bude piplačka sama o sobě.
Publikováno 22 listopad 2016 - 9:54
Taky bych zacal vycistenim konektoru. Pravdepodobne to bude tim.
jako druhou vec bych vyzkousel sehnat nekde oregona na nahradni dily a pouzit display z neho (pripadne vydrazit nejakou akci - ted jedna zrovna bezi)
piplacka je to rozhodne mensi, nez kdyz jsem menil baterku a display u Iphona. Tam jsou tak maly sroubecky, ze jsem se nemohl ani trefit do dirky:
viz video: https://www.youtube....Bs&spfreload=10
Publikováno 28 listopad 2016 - 14:14
Díky všem za názory, v servisu mi zkontrolovali kontakty a zjistili, že je skutečně vadný displej. Budu tedy používat, dokud bude čitelný a pak uvidím. Garmin údajně provádí opravu výměnou za jiný přístroj cca za 2600 Kč.
Publikováno 28 listopad 2016 - 15:05
Jak u navigace Garmin Vista, tak u Sony Nex se mi vyplatilo počkat. Ceny náhradních dílů se bohužel přibližují bazarovým cenám přístrojů, ale s určitou trpělivostí se dá najít někdo, kdo má rozbité právě to, co Vám funguje a pak to jen seskládáte dohromady. Na Youtube jsou k nalezení i mnohé videonávody na svépomocné opravy.
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 26 prosinec 2016 - 20:30
Taky jsem řešil opravu Oregonu 300, kus za kus. V ceně 2600 jsem obdržel nový Oregon 450. Možná by to stálo za úvahu.
Publikováno 26 prosinec 2016 - 20:58
Díky za příspěvek, možná dostanu taky novější typ, doufám, že i se stávající mapou lifetime.
Publikováno 27 prosinec 2016 - 11:10
Scháním plíšek co drží sd kartu v oregonu 550.Jestli někdo má ten plíšek třeba v nepoužitelném garminu,rád odkoupím .
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin
Hardware a software →
Garmin →
eTrex SEZaloženo od hkstaripraha , 14 bře 2023 garmin |
|
|
||
Hardware a software →
Garmin →
Oregon 700 x AndroidZaloženo od tor47h , 27 lis 2021 android, garmin |
|
|