Já se obávám, že jste trochu nekonzistentní. Před časem tu probíhaly vášnivé diskuze o tom, že určité „historické“ keše by se neměly nechat archivovat, ale zachovat za každou cenu i přesto, že se o ně owner už nestará (protože třeba už vůbec nekešuje). Argumentovalo se tím, že keše s tak krátkým kódem jsou vzácnou relikvií a že by se tedy ostatní kačeři měli semknout a starat se o tyto keše a svépomocí je udržovat při životě. Nejednou se u takové keše změnilo její provedení, ale protože k listingu nikdo nemá práva a owner nereaguje, zůstaly atributy keše původní, maximálně se o změně zmínilo ve WN logu.
Nyní tady naprosto vážně probíhá debata, že s atributy keše by se už nikdy nemělo hýbat, ale v případě nutnosti takových změn by měl owner původní keš archivovat a místo ní založit jinou s upravenými atributy. Argumentuje se tím, že změna by mohla někomu rozhodit statistiky nebo plnění challenge.
Ty názory jdou jaksi proti sobě a podle mého názoru jsou v obou případech v rozporu se zdravým rozumem. U „historicky cenných keší“ je archivace zapovězena a je nabádáno k udržení keše (spíše jejího GC kódu) při životě i v situacích, kdy je keš humusoidní, na špatném místě, kdy její atributy neodpovídají skutečnosti, anebo se několikrát změnily (v případě, že owner je aktivní). U těch ostatních je zase nabádáno k tomu, aby nedocházelo k žádným změnám a radši se to řešilo archivací a následným založením keše nové. V obou případech je hlavním důvodem především ono známé „protože já to tak chci, protože mně to zrovna takhle vyhovuje“.
Osobně si myslím, že keše, které jsou v nevyhovujícím stavu a o které se jejich owner z libovolného důvodu nestará, by měly být archivovány a měly by uvolnit prostor případným novým keším bez ohledu na délku jejich kódu (na to přece existuje pravidlo). Stejně tak owner, který se o keš stará a chce řešit její problémy, ať tak činí v souladu s pravidly a s aktuálními potřebami, bez ohledu na to, jestli to bude mít nějaké vedlejší efekty pro nějaké obskurní statistiky nebo challenge.