Přátelé,
zřejmě vás zajímá, co že to vlastně nastává za změny v revírnickém týmu. Někteří z vás už dokonce správně odhalili, co přesně to má být. Tak už je asi čas, něco k tomu napsat. Navíc je dnes opravdu krásný den, tak jak říká klasik „dnes by to šlo“.
Chci vám tedy oznámit můj odchod do výslužby, a to v září tohoto roku (těsně po gigáči). Kraje Moravskoslezský a Olomoucký převezme ValenReviewer.
V týmu českých reviewerů pracuji zhruba 4,5 roku. Práci reviewera jsem se vždy snažil dělat podle svého nejlepšího přesvědčení a tak věřím, že mé působení v této funkci bylo naší společné hře aspoň trochu prospěšné. Za dobu svého revírničení jsem získal nové přátele, za což jsem rád, ale samozřejmě se najdou hráči, kteří s mou prací spokojeni nebyli a nepatří mezi ty, kteří by mi někdy poděkovali. To proto, že práce reviewera zahrnuje i kroky mezi velkou částí komunity značně nepopulární či nepochopené. Málo kdo totiž ví, co všechno práce reviewera obnáší. A věřte, že je toho opravdu mnohem víc, než jen klikání na tlačítko „publish“.
Důvodů pro mé rozhodnutí je několik. Především bych se opět rád věnoval i jiným koníčkům, které jsem kvůli revírničení odsunul do pozadí. Práce reviewera totiž spotřebuje velmi mnoho času a člověk se tomu musí věnovat opravdu naplno. Být reviewer a vědět, že tu práci nebudu dělat pořádně, protože už jí nechci věnovat dostatek času, mi přijde nefér jak vůči hráčům, tak vůči kolegům.
Dalším důvodem je skutečnost, že se v hráčské komunitě rok od roku zvětšuje procento, jak to jen slušně napsat… nevím, zkrátka blbů, kteří znechucují hru jak ostatním hráčům, tak i reviewerům. Do hry se čím dál víc zapojují různá více či méně arogantní individua, která vytvářejí prapodivná díla v podobě listingů a keší. A kolegové mi jistě dají za pravdu, že jednání s těmito "hráči" je velmi únavné a vyčerpávající, a že jeden takový hráč nám dokáže vzít energii na hodně dlouho dobu. Pohár mé trpělivosti byl naplněn a já už nemám chuť tyto problémy dál řešit.
Můj současný stav aktivního reviewera zůstane jen na dobu nutnou k zaškolení nového kolegy a dořešení věcí kolem připravovaného gigáče.
ValenReviewer již přebírá kraj Moravskoslezský a někdy během července a srpna převezme i kraj Olomoucký, kromě věcí spojených s blížícím se gigáčem.
Děkuji vám za všechny hezké kešky, které jsem měl možnost publikovat. Mé velké poděkování patří také všem betatesterům a všem dalším, kteří mi byli nějak nápomocni při mé práci. A rovněž velice děkuji všem, kteří mi někdy za mou práci poděkovali.
Na závěr bych rád poděkoval i svým kolegům za skvělou spolupráci. Děkuji pánové, bylo (a ještě dva měsíce bude) mi ctí pracovat s vámi v týmu :-)
Howgh!