ProKesTom napsal/a 22 Led 2018 - 17:40:
Všimni si, že v tom logu kačer psal: "a začal tvrdohlavě hlásit vzdálenost kešky 0 metrů, ať jsem dělal co jsem dělal". To nemá s šikovností hráče nic společného. Párkrát se mi taky stalo, že zóna najednou měla velikost jednoho bodu (ačkoli ji autor takovou určitě nevytvořil). A do takové zóny se dostane asi jen Chuck Noris. Prostě, když máš smůlu, tak to je nutné začít znovu a někdy i znovu stahnout kartridž.
Tome, na jednu stranu to byla samozřejmě hyperbola. Na stranu druhou ale na tom něco je, neříkám, že se tomu musí říkat (ne)šikovnost, ale něco na tom bude. Já jsem odehrál do této chvíle 105 wig (těch zalogovaných, pak mám ještě odehráno pár nezalogovaných), začínal jsem s OpenWigem, pokračoval přes Garmina 300 k dnešnímu telefonu s Androidem, na kterém jsem v různých verzích WhereYouGo a na čtyřech různých telefonech s různou verzí OS odehrál zrhuba polovinu z tohoto počtu. A kromě opravdu fatálních problémů v začátcích na wigu „Za pražskými vodníky“, které jsem je napotřetí dohrál jenom s největšími obtížemi (Symbian telefon s BT GPS modulem a OpenWIGem), a problému na wigu „Celtic adventure“ (Garmin 300), si nevybavuji žádný zásadní technický problém, který by mi nějak zkomplikoval hraní. Žádné záhadné mizení zón, nepředvídatelné chování přístroje, pár pádů jsem zažil na Garminu, ale na telefonu si je nedokážu vybavit.
Čeho jsem si ale několikrát všimnul, bylo to, že dost často měli technické problémy lidi, kteří se na wherigo koukali spíš s despektem. Viděl jsem několik logů typu „je to dávno, co jsem naposledy hrál wherigo, nemám ho rád, dnes jsem tomu dal po delší době znovu šanci a dopadlo to katastrofálně“ a následuje popis příkoří, které dotyčný v průběhu hraní s technikou měl. Jsem přesvědčen, že tito lidé dělají podvědomě (to zdůrazňuji) něco jinak, nevhodně a z hlediska hraní wiga nebezpečně, a to má vliv na jejich problémy. Je to podle mě stejný případ, jako když třeba trpím závratí a mám přejít třeba v deseti metrech po půl metru širokém prkně. Jakmile se toho začnu hrozit, mám velkou pravděpodobnost, že skutečně spadnu. Zatímco pokud se bát nebudu, tak to přejdu bez problémů. Prostě už jenom to, jak budu klást nohy za sebou po tom prkně, jak (ne)budu udržovat rovnováhu apod., bude implikovat můj neúspěch. Já přistupuji k wigům tak, že si je chci zahrát, pobavit se jimi a absolutně si nepřipouštím, že bych nějaké problémy mohl mít. A tak je taky v drtivé většině nemám. A to na stejných keších, na kterých je ti nešťastníci mají.