Já jsem si na svůj web dal obrázkový odkaz s ještěrkou a textem "Klikni pro získání trackovacího kódu" a po kliknutí odkaz vede na zaheslovanou stránku. Po zadání hesla se načte celá stránka a na ní je poděkování a trackovací kód virtuálního GC. Na tom obrázkovém odkazu je i jasně napsán Hint, který je heslem pro tu stránku.
Takto jsem to udělal ze dvou důvodů:
1. kdybych tu stránku nezahesloval, najdou ji vyhledávače a za pár dnů bude googlem viditelná na celém světě
2. protože je kód využitelný jen a pouze pro geocaching, má to potenciální zájemce o kód maličko ztížené tím, že musí podle hintu zadat to heslo pro přístup. Takže je to vlastně i mysterka D1
A přesto, že je to velice jednoduché, už jsem dostal pár mailů s výtkou, kde má vzít to heslo. Moje odpověď vždy byla "použij hint".
Mám web s tématikou železnice, tedy pro dost úzký okruh čtenářů a zajímalo mě, kolik kačerů má podobné zájmy. Napadlo mě to zjistit právě tímto způsobem, a zatím zjišťuju, že těch pár, co už se objevilo, nedokáže vyluštit D1.
No a pokud se kód někde veřejně objeví, prostě ho archivuju a ta sranda mě stála pouhých 60 českých. A hlavně se dá celkem lehce odvodit, kdo ten kód pustil do světa a dá se předpokládat, že i přispívá na i využívá služeb finálkových webů.
Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 17 srpen 2017 - 6:01