S nevyužitým potenciálem nelze souhlasit. Myslím, že pro každého ownera je ten potenciál nastaven jinde. Každý měl svůj důvod a hlavně šanci ji umístit kam chtěl. To mi na tom přijde fajn. To je jako by jsi řekl, že 90% ownerů keší tradiček nevyužilo potenciál
Jojo, to zase nechci rozporovat. Já zde jen uvádím svůj (byť možná trochu radikální) pohled na tuto problematiku, ale jde o to, že mě se prostě obecně tyhle akce s virtuálkami principielně vůbec nelíbí. Stejně tak si někdo může myslet, že já zabírám spoustu míst obyčejnými krabičkami (a jo, nemusí se to někomu líbit a když dá PÁDNÉ argumenty, tak to beru - na útoky, že se o keše nestarám atp., aniž by to mělo racionální základ, to jo, pak se vztekám a to dost).
Zastávám pravidlo, že novým virtuálkám nedávám FP. Ze zásady, protože se mi to prostě nelíbí. Udělal jsem zatím dvě výjimky: jedna byla v Žilině, kde mají synagogu, z níž non-stop hraje hudba, která má v textu lidi, kteří přispěli na obnovu synagogy. Mimo fotky je tvým úkolem pořídit zvukový záznam s deseti jmény. Jsi tak donucen si této zajímavosti všimnout - to normální keší neuděláš, nebo jen ztěžka. To je ten, podle mě, využitý potenciál. Druhá výjimka byla virtuálka ve Vestci, ale to je spíš mou naprosto neskutečnou ulítlostí na Cimrmana. Dopředu třeba vím, že FP dám virtuálce na Olšanských hřbitovech - to je totiž přesně ono! K hrobu někoho významného na hřbitov keš nedáš (OK, multinu nebo tak něco ano, ale přímo k hrobu ne), tak tam plácneš virtuálku! Bezva nápad, owner dostal virtuálku, tak ji dá někam, kam to s fyzickou krabkou nejde. Podobně třeba Památník obětem hor v Krkonoších - místo, kam se fyzická krabička umisťuje velmi špatně, protože jsi v NP a keš musíš dát prakticky na cestu. Bomba, řešíš virtuálkou. To je to, o čem mluvím. Nebo i to, co teď hned vyšlo v Polsku - něco zjistit. Virtuálka v Bratislavě, kde musíš prolézt radnici, ne se jen "trapně" vyfotit. A tak. To je ten potenciál, o kterém mluvím. Možná to souvisí s tím, že obecně až tolik nemusím tradičky a rád si dopřeju keše, pro které musím něco udělat (mystery, multi atp.) To je paralela pro ty "náročnější" virtuálky.
Naopak opačný extrém a TOTÁLNÍ zabití mi přijde např. virtuálka Čumil - opět v Bratislavě, kterému přímo je věnovaná tradička. Virtuálka na Václaváku "u koně" - vždyť Václavák jako takový má zase dvě tradičky. Vyšehrad - bazilika má svou keš, v areálu je jich tolik, že se tam další nevejde. Letiště Václava Havla - mělo přímo letiště keš od vavrose, teď ode mě, za chvíli zřejmě od někoho dalšího. Sloup v Olomouci, kterému se věnuje několik stagí jiných keší. Tak PROČ zase další duplicita, PROČ ne někam, kde žádná keš není??
Tak snad jsem to dostatečně vysvětlil :-)