GC89143 Česká mše vánoční "Hej mistře"
Publikováno 29 prosinec 2019 - 12:06
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 31 prosinec 2019 - 11:02
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 21 leden 2020 - 16:20
Už to tu asi bylo probíráno mnohokráte, ale na Slovenku jsem narazil na virtuálku ze série 2.0, kde owner vysloveně vyžaduje fotku lovce, nikoliv jeho CWG s nickem, či GPS, apod. Poradíte mi, jak zjistit, jaká jsou tedy skutečná pravidla? Pokud by to nebylo možné vyžadovat, jakože si myslím, že ne, protože tu máme ochranu soukromí a tak (jinak bychom se přeci neregistrovali nicky, ale skutečnými jmény), jak něco takového vůbec může projít přes revírníka při schvalování? To nečte listingy? Něco podobného se děje i v Brně, kde se vyžadují fotky nad rámec pravidel (neuvádí se dobrovolnost úkolu vyfotit se s něčím). Rád bych v tom měl konečně jednou provždy jasno.
Tento příspěvek byl upraven od Dan Škareda: 21 leden 2020 - 16:23
Publikováno 21 leden 2020 - 16:37
Měla jsem původně chuť se fotit zády, ale potom jsem si řekla proč, takovou blbost řešit nebudu - kdyby mě někdo omylem unesl, ještě moc rád mě vrátí a něco navrch připlatí, aby se mě zbavil! :-)
Publikováno 21 leden 2020 - 16:57
A zmiňuje v listingu přímo potřebu obličeje nebo ne? Pokud ne, tak se mu klidně vyfoť zády a podmínku splníš, o čemž se už zmínila zvědavka.
Publikováno 21 leden 2020 - 16:58
Už to tu asi bylo probíráno mnohokráte, ale na Slovenku jsem narazil na virtuálku ze série 2.0, kde owner vysloveně vyžaduje fotku lovce, nikoliv jeho CWG s nickem, či GPS, apod. Poradíte mi, jak zjistit, jaká jsou tedy skutečná pravidla? Pokud by to nebylo možné vyžadovat, jakože si myslím, že ne, protože tu máme ochranu soukromí a tak (jinak bychom se přeci neregistrovali nicky, ale skutečnými jmény), jak něco takového vůbec může projít přes revírníka při schvalování? To nečte listingy? Něco podobného se děje i v Brně, kde se vyžadují fotky nad rámec pravidel (neuvádí se dobrovolnost úkolu vyfotit se s něčím). Rád bych v tom měl konečně jednou provždy jasno.
Tak se na takovou keš prostě vyignoruj, když máš nepřekonatelný problém se svojí fotkou. Nemusíš mít všechno. Ani nemůžeš, pokud nejsi jen script. Ale v naprosté většině takové skrývání znamená, že ten dotyčný je podvodník.
Kvůli takovým kverulantům se zakázaly fotky u EC, aby se nedávno zase milostivě povolily. Jak jinak bys chtěl prokázat, žes byl na místě? Ve fyzické keši máš aspoň ten podpis, i když ani to u některých známých firem vůbec neznamená, že se k té keši byť jen přiblížili na sto kilometrů; nicméně to je jiná pohádka.
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 21 leden 2020 - 17:10
"Ale v naprosté většině takové skrývání znamená, že ten dotyčný je podvodník"....
"Ale v naprosté většině takové skrývání znamená, že ten dotyčný je podvodník"....
Proč mám takovou keš ignorovat? V pravidlech nic o tom že na fotce má být obličej není. Když tedy z osobního přesvědčení nikde nechci zobrazovat můj obličej (jako že na to právo mám ) jsem tedy podvodník? Neházej tak rychle všechny do jednoho pytle.
Publikováno 21 leden 2020 - 17:11
Nemám sám se sebou problém, jde o princip. Mohl bych to ignorovat, mohl bych se fotit zády, dokonce by možná prošla i jen ruka, jenže každý má ve hře své povinnosti, i já jako owner a sice že budu respektovat pravidla. Jenže jaká ve skutečnosti jsou? Kdo to ví? Kde jsou napsaná? Podle čeho rozhodují revírníci, pokud to není tajné? Pravidla by měla být jasná - v případě tradiček jsou, tak jaká jsou u virtuálek? Konkrétně mi jde o keš: GC892PB.
Publikováno 21 leden 2020 - 17:14
Proč mám takovou keš ignorovat? V pravidlech nic o tom že na fotce má být obličej není. Když tedy z osobního přesvědčení nikde nechci zobrazovat můj obličej (jako že na to právo mám ) jsem tedy podvodník? Neházej tak rychle všechny do jednoho pytle.
To už je tady takový zvyk... Nepřekvapuje mne to. Není to poprvé, co jsem se zeptal a ihned jsem byl někým takto podezříván z nepoctivosti.
Publikováno 21 leden 2020 - 17:19
A fakt máš s fotkou takový problém? Já si říkám, že když se chce někdo u mailu děsit, klidne mu ji pošlu.;-)
Měla jsem původně chuť se fotit zády, ale potom jsem si řekla proč, takovou blbost řešit nebudu - kdyby mě někdo omylem unesl, ještě moc rád mě vrátí a něco navrch připlatí, aby se mě zbavil! :-)
Tohle by šlo?
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 21 leden 2020 - 17:38
Ale v naprosté většině takové skrývání znamená, že ten dotyčný je podvodník.
Tak to je hodně odvážné tvrzení. Ne každý hodlá trousit své osobní údaje (kam fotka rozhodně patří) po veřejné síti.
Publikováno 21 leden 2020 - 17:46
Publikováno 21 leden 2020 - 17:53
Jenže jaká ve skutečnosti jsou? Kdo to ví? Kde jsou napsaná?
Jo, a ten gesicht se opravdu nesmí požadovat - "a face cannot be required in the photo". Tož tak.
Publikováno 21 leden 2020 - 18:02
Děkuji. Jestli tomu dobře rozumím, tak tyto body lze požadovat a owner si může vybrat, které bude chtít od hráčů splnit. Takže owner té slovenské keše opravdu postupuje dle pravidel. A jak jsem se díval do fotek u keše, je tam i jen ruka, takže to předpokládám půjde i tak.
Tento příspěvek byl upraven od Dan Škareda: 21 leden 2020 - 18:05
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:groundspeak
Geocaching →
Oznámení →
Novinky z Megaeventu Rico's 10Založeno od Marty 1905 , 14 říj 2024 schvalování, pravidla, event a 2 více... |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Newsletter v češtiněZaloženo od Beetovy , 21 zář 2022 groundspeak |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Nezobrazuje se mi mapa keší (nikde)Založeno od jezevcik , 22 dub 2021 mapa, groundspeak |
|
|
||
Ostatní →
Dotazníky a hlasování →
Dotazník o TB a GCZaloženo od vojtisekp , 19 lis 2020 geocoin, groundspeak, pravidla a 1 více... |
|
|
||
|
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Pořadí logování při použití GC.com a appkyZaloženo od Dan-Sam , 06 říj 2020 android, groundspeak, log |
|
|
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů