Třeba bude další vlna..?
No - nebo radši ne
Další vlnu nepřímo ohlásili již při oznámení této… Takže jich bude přibývat a je třeba se s tím smířit, že svět Geocachingu se pomalu ale jistě mění ve virtuální (LABky, Virtuálky).
Já myslel, že virtuálky jsou tak nějak za zásluhy.
První „vlna“ byla v srpnu 2017, kdy GS použilo svůj tajúplný algoritmus a přidělilo ji bez předešlé konzultace lidem, kteří se až později dozvídali, co se vlastně dělo. Verze 2.0 byla ohlášena v květnu 2019, kdy už se měli hlásit kačeři splňující nějaké podmínky a hlavně mající skutečně zájem o virtuálku, což bylo mnohem lepší řešení napoprvé (ostatně, ze 4000 přidělených keší v roce 2017 jich šlo ven 2668, pokud lze věřit údaji na blogu GS z května 2019). Zatím poslední akce byla ohlášena minulý únor a opět s obdobnými podmínkami jako v roce 2019. Docela by mě však zajímalo, kde proběhlo to nepřímé ohlášení další várky? Jasně, lze se dočíst něco o tom, že „se bude vyhodnocovat a v budoucnu se uvidí“ (minimálně tohle si pamatuji z nějakého článku na blogu GS blogu z roku 2017 nebo 2019), ale jestli to brát jako nepřímé potvrzení, to nevím.
A jestli 4.0 radši ne...no, za mě klidně jo. Ve smyslu hesla „still better love story than Twilight“ (mi to tak naskočilo, že jsem tuhle větu musel použít ) bych k virtuálkám pro ty, kteří je moc nemusí, řekl, že „still better geocache than LAB“. Už jsem tu v minulosti uváděl, že virtuálky mě baví, a to zejména v zahraničí. Vždyť třeba jen díky virtuálce v Zürichu na letišky mám „vybarvené“ Švýcarsko (je to síce virtuálka typu „vyfot se a loguj“, nicméně vzhledem k okolnostem toho dne byl pro mne její odlov doslova nezapomenutelný a doufám, že jsem pobavil i ownera svým logem). Labky mě nebaví a nemusím je z více důvodů, nicméně virtuálky se mi obecně poměrně líbí. Raději už mám jen webky.