Jsem tedy zatím z těch nových českých virtuálek trochu zklamaný. Všechny na místech, kudy proudí stovky a tisíce turistů tak jako tak, neukazují nic nového. Loket. Luční bouda. Centrum Prahy. Karlovy Vary. Centrum Plzně. Centrum Olomouce. Všechny obsypaný jinýma kešema, které upozorňují na tatáž místa. Jedno laciný "FP oslíčku, otřes se" vedle druhýho.
Dalo by se "vzácnosti" ikonky využít a přivést turisty na venkov, k technickým památkám, do přírody (třeba jeden z nejkrásnějších výhledů do krajiny, který mi utkvěl, byl výhled na údolí Ohře z Himlštejna) - každý jistě má nějaký krásný zážitek z netuctového místa. Proč propagovat pořád to samé dokola. Orlické hory, Jeseníky, Slavkovský les, Novohradky,... by si zasloužily pozornosti. Nebo přidat zážitek - návštěvu Rudického propadání třeba.
PS - Teď jsem koukal na Slovensko: Prešovská virtuálka je taky o "velmi opomíjeném" objektu, Bratislavská mi přijde výrazně lepší (i když je v také v centru běžné pozornosti), není zadarmo a donutí návštěvníka se objektem keše naplno zabývat, nejde jen o tupé vyfocení se během vteřiny jako u všech ostatních.