Přesně tak, mně se to bohužel také stalo. Virtuálce v ČR jsem věnoval doslova několik dní práce, dva dvoudenní výlety na Šumavu s přespáním, podpořilo mně v tom několik kamarádů, kteří šlapali se mnou a výsledek? Pokud bych splnil všechny požadavky RW, byla by z toho virtuálka revírníka a né moje. Prostě mně "bylo vysvětleno", že buď to bude "tuctovka", nebo nebude vůbec. Nakonec jsem udělal "tuctovku" v Norsku na Prejkestolenu a ty reakce mě také doslova šokovali -ale přesně obráceně, tedy pozitivně. Nejdříve se RW omluvil, že na Prejkestolenu má místní kačer daný bod a chce jí pustit ke konci termínu. Já mu napsal, jak moc mám rád Norsko, že mě to moc mrzí, ale že se nedá nic dělat. A on na to, že mě jeho kamarád kačer Nor pozdravuje, že má u mě pivko a mam si jí tam dát. Pak následovaly maily, jak jsou místní Norové vděční, že tam dá z takové dálky kačer z ČR virtuálku a jak je to super. Prostě přesně opak české nátury. Takže z mého pohledu jsou v ČR takové virtuálky, jaké si zasloužíme .... bohužel. Byli jste někdy v Norsku? Příroda je tam nádherná, ale co je tam ještě lepší....? Místní lidé. Až je z toho člověku smutno. Přeji všem hezký den.
Na Prejkestolenu jsme byli, ale to už je osm let. Bylo to tam krásné, jen z těch desítek dnešních keší tam byla jediná - právě u Preikestolenu:-). Jen tam bylo trochu moc lidí.
Asi jsem spíše rád, že tam bylo tenkrát tak málo keší. Stihli jsme toho za těch 14 dní alespoň více. Stejně mi tenkrát kamarádi zakázali říkat slovo keš (a to oba kešky občas hledají :-) ). Tenkrát jsme říkali "Ovce"...
Norsko je nádherná země. Doufám, že se tam podíváme s rodinou, až kluci trochu vyrostou a budou moci dělat větší tůry (no, tak počítám za 10 let :-) ).
Ještě více se mi líbil výšlap na Trolltungu (GC1T9XT). Tam totiž bylo jen pár lidí co jsme potkali za celý den, narozdíl od těch davů na Praikestolenu.
A možná ještě úžasnější místo je třeba zde: https://coord.info/GLWQ74J3 (bohužel z Norska jsem měl stovky fotek, takže jsem se nedokopal vložit nějakou pěknou ke svému logu, tak dávám odkaz na tuhle). NP RAGO. Keš je jediná - dole v údolí. Od svého založení necelých 100 nálezů. Krajina úchvatná a nahoře je toto úžasné jezero s ještě úžasnějším vodopádem (nad vodopádem vede mostek, z kterého je výhled z jedné strany na jezero, z druhé přímo na vodopád). Za celodenní túru jsme tam potkali myslím 2 lidi! Tam jsme byli před 6 lety. Nejspíše kvůli tomu, že nahoře to je NP tam není jediná keš. Tam se hodila virtuálka... I když tam by neměla tolik nálezů.
Jinak dodneška, když si vzpomenu na Preikestollen nebo Trolltungu, tak si říkám, že se divím, že tam ještě nikdo neudělal zábradlí, protože tam muselo být už tolik smrťáků (potom, co jsem viděl, že se fotí na rohu skály při výskoku atp. :-) ). Z toho Preikestolenu ty loďky dole vypadaly jako dětské hračky, i když to byly velké jachty :-).