Ahoj, po poslední aktualizaci Geogetu (možná se aktualizovalo i něco ve WIN10) se nenačítají v listinku mapové náhledy. Ještě před tím to bylo v pořádku. nastavení geogetu je pořád stejné, nikde jsem nic neupravoval.Objevuje se pouze prázdný čtvereček se šipkou a logem zeměkoule. Mapy jsou zvolené tyto: mcz_turist a gm_orto. Dokážete někdo poradit?
Publikováno 29 srpen 2017 - 8:26
Pri prvnim otevreni listingu se dela jednorazovy upgrade databazi s mapovymi podklady. Pokud mas ty datanbaze vetsi, muze to trvat treba par minut. Pokud ale to okno s listingem zavres, tak se upgrade nedokonci, a priste jede zase znova od zacatku.
Pokud se ti nechce cekat, muzes vypnout Geoget, a z datoveho adresare smazat soubory md_mcz_tourist.* a md_gm_orto.* a pustit Geoget znovu.
Publikováno 05 září 2017 - 10:11
Nechal jsem listing běžet 20 minut a nic. V datovem adresari nenalezeny žádné soubory md_mcz_tourist.* a md_gm_orto.*. Někde je chyba ale kde? V geogetu mám asi 40000 keší. Díky
Publikováno 05 září 2017 - 13:52
dandu1 napsal/a 05 Zář 2017 - 09:11:
Nechal jsem listing běžet 20 minut a nic. V datovem adresari nenalezeny žádné soubory md_mcz_tourist.* a md_gm_orto.*. Někde je chyba ale kde? V geogetu mám asi 40000 keší. Díky
Odhadovala bych to na problémy kvůli počtu keší - těch 20 minut je tady podle mého málo. Zkus to ještě jednou otevřít a podívat se do adresáře s daty, zda se tam alespoň jeden z těch souborů začíná vytvářet. U mě to trvalo daleko déle při nesrovnatelně nižším počtu keší, přitom počítač nemám nijak extra pomalý. Osobně bych to zkusila nechat běžet přes noc, pokud se ten soubor opravdu začal vytvářet.
Publikováno 05 září 2017 - 13:55
To musi byt nejaky hodne pomaly disk.. na mem obycejnem tocivem disku mnohem vetsi databaze trvala asi minutu...
Ty soubory tam musi byt, koukni se poradne.
Publikováno 05 září 2017 - 19:51
Mám pocit, že když jsem to zkoušel, ty soubory se vytvořily okamžitě a jak jsem se koukal, byly čím dál větší. Pak jsem to zastavil a udělal jsem si to jen pro okolí, kam jsem jel, jinak by to bylo nekonečný.
Publikováno 09 září 2017 - 8:23
Disk opravdu pomalý nemám, je to SSD a 8GB RAM, 64bit WIN10. Dříve to bylo za pár vteřin. Žádné soubory se ani nezačnou vytvářet, prostě nic. Opravdu tam žádné soubory v celém adresáři GEOGET nejsou. (md_mcz_tourist.* a md_gm_orto.*). Jinak vše funguje úplně bez problémů. Nenačtou se tedy ani obrázky v listinku, prostě nic z grafiky. Všechny texty, souřadnice... jsou OK.
Publikováno 09 září 2017 - 8:50
Publikováno 09 září 2017 - 9:12
Nebo jebnuty prava v ty slozce...
Publikováno 10 září 2017 - 19:29
Práva jsou OK, ani geoget není v offline režimu.
Publikováno 21 září 2017 - 20:51
Také mám problém s mapami. Nevíte někdo proč po aktualizaci GG vidím u mapy.cz (základní, tourist a ortofoto) pouze rastr a nenačítá to dlaždice?
Tento příspěvek byl upraven od *mio*: 21 září 2017 - 20:52
Publikováno 21 září 2017 - 20:55
Ještě jeden dotaz. Snažil jsem se k příspěvku vložit obrázek jak to vypadá, ale ať přiložím k příspěvku soubor *.jpg nebo ho přímo vložím přes schránku po odeslání tam není. Poraďte někdo jak se to dělá. Děkuju.
Publikováno 21 září 2017 - 21:11
...ani kdyz smazes v datovem adresari vsechny soubory md-*.sqlite a pustis Geoget znovu?
Publikováno 22 září 2017 - 13:07
Pak muzes mit jeste bud:
- zapnuty offline rezim, takze se ani nic z internetu nesnazi tahat
- blbe zaopnutou/vypnutou proxy, takze se do internetu nedoboucha
- spatnou definici mapy v nastaveni. (nejakou tvoji vlastni, ta moje funguje)
- nebo jsi necim nastval mapy.cz (jine mapy ti funguji?)
- nebo jsi ty soubory nesmazal, ci smazal v jinem adresari, nez se doopravdy pouzivaji
Publikováno 22 září 2017 - 13:24
Možná, že to jen neumím vysvětlit. Ostatní mapy jdou, pouze mapy.cz ne. Přihodil bych obrázek kde to nejde, ale nevím jak.
Nejde to v Změnit bod -> Sou5adnice -> Mapa.
Publikováno 22 září 2017 - 13:32
Jo takhle! To jsem fakt nepochopil, ze myslis tuhle mapu. (interne tomu rikam mapedit).
Tahle mapa se otevira ve vlozenem Internet Exploreru, ktery si taha ty mapove dlazdice primo, bez ucasti Geogetu. A protoze mapy.cz nedavno presli na sifrovane HTTPS, je mozne, ze tvuj explorer tam ma nejaky problem s certifiklaty, ci neco podobneho.
Zkus si pustit rucne Internet Explorer, a vyzkousej si tam, jeslti ti mapy.cz funguji.
Publikováno 22 září 2017 - 13:46
Je ale matoucí, že jiné mapy v mapeditu jdou a také, že před upgreadem GG to šlo?
Publikováno 22 září 2017 - 13:55
kdyz nejdou v samostatnem IE, nemohou jit ani v GG.
V Geogetu se tady ale nic nemenilo. Spise jde o to, ze mapy.cz presly na https, a treba s tim ma tvuj IE problem. Nemas tam nejakou prastarou verzi?
Publikováno 22 září 2017 - 13:57
Mám tam stejnou verzi jako při předešlé verzi GG, kde to fungovalo.
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa
Ostatní →
Témata mimo geocaching →
Mapa vhodná pro zobrazení bodůZaloženo od Kreten8 , 13 lis 2023 mapa |
|
|
||
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Nalezli jsme kešku, nenašli jsme ji ovšem na mapě.Založeno od Tomysak , 28 pro 2022 mapa, logbook |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Kruhy v aktivní mapě Project-GCZaloženo od Dan-Sam , 16 lis 2022 mapa |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Nezobrazuje se mi mapa keší (nikde)Založeno od jezevcik , 22 dub 2021 mapa, groundspeak |
|
|
||
Projekty →
GeoGet →
GGmap a osm.czZaloženo od HaLuMa , 31 srp 2020 geoget, mapa |
|
|
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů