Asi to, že když naviguju na keše (v jejich terminologii Poklady), tak mi to ukazuje vždy seznam nejbližších. Když naviguju, můžu přepínat na listing, přidat další zastávku (Enter new stage), případně přejít na jinou keš.
POI musím vyhledávat v menu Doplňky (přepsal jsem si to na POI), mám to rozdělené na kategorie, waypointy jsou v jiném stromu kategorií než keše, takže když chci na listing, je to vždycky na velké přepínání. Osobně když už musím na POI, tak vůbec ne přes menu, ale naklikávám si to z displeje. Pak ale na listing můžu jedině když si to znovu nakliknu. Nejde prostě se během hledání podívat do listingu. A navíc, když je několik multin propletených (typicky třeba v městech), snadno se splete stage se stagí jiné multiny.
Telefon, to je něco úplně jiného. Znám jen Adrake, ale tam se prostě dá procházet multina po stagích, nebo zobrazit stage jen k jedné keši, to je to, co v Garminu chybí.
A s tím přesunem - já prostě nepotřebuju táhnout na úvodky mysterky. Když někdy jo, tak stačí ten Start waypoint, co mi GG udělá. A více FW? To jsem potřeboval jen asi jednou a stejně když je víc FW, znamená to, že mám něco blbě a že si musím dávat pozor, takže tam složitější navigování nevadí.
Ale už chápu, že přesouvat nebo nepřesouvat je otázka důležitější než Losnu nebo Mažňáka. Důležité je to, že ten FW a případně Start waypoint existuje a že se na ně dá navigovat.
A ověřovátko přímo v listingu? Chová se podle GS logicky. Když ho použiju, souřadnice přesune. Na co jiného by bylo? Jak by ty změněné souřadnice do Garminu dostalo? Pravda, mohlo by také u listingu udělat další waypoint. Jenomže bychom byli tam kde jsme, na ten waypoint se v Garminu nedá jednoduše přepnout. Takže tam přesun souřadnic vychází nejlogičtěji. Je to blbě, ale nejen u GS, i u Garminu. A kombinací dvou blbostí vznikla třetí.