Gpx je také zdroj dat, dokonce tradiční, a umožňuje denně získat více kesi než přes api. ... Proč by to neměli lidi používat?
Krom toho, api je uzavřeno. Právo ho používat má jen hrstka aplikaci, ... Takže když chceš vyrobit jakoukoliv novou aplikaci, jsi odkázán jen na gpx. Z api nezíská nic.
Pokud jsi tímto reagoval na můj příspěvek, tak je tvoje reakce nějak mimoběžná, nebo ji nechápu. Nepsal jsem přece, že by lidi neměli PQ používat, nechystám se vyrobit žádnou novou aplikaci, tvoje argumentace míří někam úplně jinam (takže je klidně možné, že ani nereaguješ na můj příspěvek).
Troufám si tvrdit, že pro většinu kačerů (po celém světě) je současné řešení v pohodě postačující a dokonce jim to komfort přidává. Tito kačeři totiž v mých představách nahrávají mysterky do navigace až poté, co je vyluštili, takže skutečnost, že si je tam nahrají se souřadnicemi změněnými na finální, je pro ně rozhodně přidaná hodnota. Naopak informace o tom, že tyto souřadnice nejsou souřadnicemi startu, je pro ně zbytečná. Jedinou relevantní připomínku napsal Modrák, a sice že u některých mysterek jsou úvodní souřadnice zapotřebí i po vyluštění finálky. Ovšem kolik takových je? Zlomek, skoro by se dalo říci, že zanedbatelný zlomek. Takže závěr — současné řešení je pro většinu kačerů u drtivé většiny mysterek dostačující a přináší jim to užitek.
Komu to užitek nejspíš nepřinese, jsou ti „profesionálové“, kteří si z geocachingu udělali „vědní obor“. Já jsem třeba za celých osm let nepocítil potřebu mít kdekoliv (v navigaci, v telefonu, v Geogetu) stažené všechny keše v republice, dokonce ani všechny keše v Praze. A jsem přesvědčen, že tento názor sdílí většina kačerů. Nikomu však neberu, když to tak mít chce, má k tomu své důvody a nemusí mě o nich přesvědčovat. U těch lidí pak ale nechápu, proč brblají nad GPX a nepoužívají již existující programy s podporou API, kde je tohle řešitelné.
Ovšem s Modrákovým odstavcem, kde popisuje, co tomu ověřovátku chybí, plně souhlasím. Taky mi to přijde jako nedodělané a když si vezmeme, že 16 let od vzniku geocachingu přijdou s tímhle, tak to taky není zrovna nic moc k chlubení. Na druhou stranu — za cca 10% nákladů potřebných na komplexní řešení ověřovátka uspokojili cca 70 – 80% kačerů, to mi nezní zase tak špatně.