Chci logovat kešky, které jsem si připravil do Fieldnotes, jenže texty si připravuji v tabulkovém procesoru a po přehrání do fieldnotes se mi najednou kazí čeština. Nevíte, jak se to dá opravit? Poprvé jsem to nahrál do nového rozhraní a zobrazil se mi tam znak bílého otazníku v černém čtverečku místo snad všech znamének diakritiky. Podruhé se mi to nahrát podařilo už jen ve starém vzhledu (po vymazání FieldNotes mi je nešlo nahrát změněný soubor na novém vzhledu. Zajímavé je, že jsem zkusil upravit soubor na flešce a čeština je jinak - to pak píše místo ď - ï, místo ě - ì, místo ů - ù, místo ř - ø, ale třeba š, ž, é jsou dobře.
Přitom v TXT souboru není napsáno v jaké znakové sadě to je.
Krom toho dříve se mi zobrazilo správně v textu logu odřádkování (tvrdé zalomení řádku, v libre office přes CTRL+ENTER), teď už nějakou dobu to nejde. Nevíte, jak to udělat? Pro editaci texťáku používám poznámkový blok, který se mi otvírá rovnou z Total commanderu.
Pro předepisování logů používám tabulku v libre office (mám tam přidané automatické přidávání čísla a času logu). Krom toho si do té tabulky dělám i soukromé poznámky, které nechci dávat do logu, takže se nedivte tomu postupu.
Předem díky za radu.