Ještě mě napadla jedna věc. Koukám, že je nová virtuálka na Václaváku. Mám tam fotku ještě z výletu s rodiči, která je tak z roku 1995.
Splňuje všechny podmínky, takže si můžu zalogovat nález pár let před začátkem geocachingu?
Publikováno 23 prosinec 2017 - 10:50
Ještě mě napadla jedna věc. Koukám, že je nová virtuálka na Václaváku. Mám tam fotku ještě z výletu s rodiči, která je tak z roku 1995.
Splňuje všechny podmínky, takže si můžu zalogovat nález pár let před začátkem geocachingu?
Jde se lovit!
Moje statistiky ZDE
Publikováno 23 prosinec 2017 - 12:11
Ještě jinak, aby to bylo opravdu pochopeno: řeč je o keši, ne o objektu. Keš tam v době návštěvy nebyla. Že je virtuální, znamená jen to, že nemá krabici. Ale je to keš, jeden z druhů provedení. A buď někde je, nebo není. Stejně, jako ta s krabicí.
Publikováno 23 prosinec 2017 - 13:16
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 23 prosinec 2017 - 13:19
Publikováno 23 prosinec 2017 - 13:24
Misha.in a další: Prostě si to zalogujte, když to owner dovolí a pravidla to nezakazují. Sice jste na daném místě byli v době před existencí keše, ale když v tom nevidíte problém, pak bych rozhodnutí přenechal na ownerovi. Jen bych byl pro, aby takový log měl datum vaší skutečné návštěvy a ne například dnešní či včerejší. Ať je na první pohled jasné, kdy jste místo navštívili.
Publikováno 23 prosinec 2017 - 13:25
No to prave nepokulhava, protoze jedine co virtualce chybi je listing. Stejne jako nepublikovane tradicce.Jenže jak píše zmijovkar, i před publikaci tam ta krabice JE a zápis do ní před publikací platí, takže tenhle příklad hodně pokulhává. Mně se zdá použití fotografie z doby před vznikem virtuálky (tj. před její PUBLIKACÍ) nekorektní - určitě tedy nevznikla proto, abys splnil podmínky virtuálky, jedině že bys viděl do budoucnosti ;-)
Tento příspěvek byl upraven od Misha.in: 23 prosinec 2017 - 13:26
Publikováno 23 prosinec 2017 - 17:30
Já chápu odůvodnění "obou stran sporu", proč zpětně logovat i proč je zpětné logování nesmysl.
U fyzických krabek je to jednoduché, zapíšu se do logbooku a díky tomu můžu logovat nález, bez ohledu na to, zda už keš byla publikována, nebo zda jsem náhodou (nebo jinak) našel finálku mysterky nebo multiny.
U fyzických krabek je tomu jinak jen u challenge keší, ale tam je to taky jasné, výzva může být splněna i před publikací, přičemž je jedno, zda challenge keš odlovím před nebo po splnění výzvy.
Jak je tomu u podle pravidel u virtuálek, ale nevím a docela by mě to zajímalo. Zda platí, mám splněno, můžu logovat, nebo zda jsou platné odlovy uskutečněné po publikaci virtuálky.
Publikováno 23 prosinec 2017 - 17:59
Vysvětlení pomocí pravidel se asi nedočkáš. Ale v mnoha věcech stačí používat rozum a je hned jasné jak se věci mají. Je to podobné jako tenhle příklad.
Na Křivoklátě v pokladně je mysterka. Viděl jsem jí, když jí tam logoval jiný kačer a i mi jí půjčil do ruky, abych si ji prohlédl. Už vím i kód. Hele Míro až tam příští týden pojedeš a budeš se zapisovat, zapiš mě do logbooku také. Na co bych tam jezdil znova.
Podle pravidel by měl owner pokud by log smazal, smůlu. Jsem zapsán v logbooku? Jsem. No a podle zdravého rozumu. Proč bych tohle dělal?
Takže asi jen lze říci, zamyslete se každý sám nad sebou, jestli GC hrajete kvůli tomu v mnohých případech nicneříkajícímu číslu v profilu a nebo pro zábavu.
Publikováno 23 prosinec 2017 - 18:48
Vysvětlení pomocí pravidel se asi nedočkáš. Ale v mnoha věcech stačí používat rozum a je hned jasné jak se věci mají. Je to podobné jako tenhle příklad.
Podle pravidel by měl owner pokud by log smazal, smůlu. Jsem zapsán v logbooku? Jsem. No a podle zdravého rozumu. Proč bych tohle dělal?
Takže asi jen lze říci, zamyslete se každý sám nad sebou, jestli GC hrajete kvůli tomu v mnohých případech nicneříkajícímu číslu v profilu a nebo pro zábavu.
Publikováno 23 prosinec 2017 - 19:21
Promin, ale tenhle priklad je opet nesmysl. Ackoliv bys mel i tak na log v podstate pravo, tak to nelze srovnat, protoze bys cast odlovu neuskutecnil (u mysterky napriklad lusteni). Neco jineho je pokud by ses zapsal a mysterku si vyresil zpetne, coz je pomerne bezny postup kdyz lovis ve skupine a neco ti chybi vylustit.
Takže podle tebe nemůžu logovat nevyluštěnou mysterku? A co když někdo loví metodou BF?
Publikováno 23 prosinec 2017 - 19:48
Promin, ale tenhle priklad je opet nesmysl. Ackoliv bys mel i tak na log v podstate pravo, tak to nelze srovnat, protoze bys cast odlovu neuskutecnil (u mysterky napriklad lusteni). Neco jineho je pokud by ses zapsal a mysterku si vyresil zpetne, coz je pomerne bezny postup kdyz lovis ve skupine a neco ti chybi vylustit.
Všiml jsi si, že jsem napsal"už vím i kód" ? Možná jsem to špatně napsal, ale tím že vím už i kód, jsem chtěl říci, že jsem jí i vyluštil. A ano, to co jsem napsal je celkově nesmysl. Stejně tak jako logování čehokoliv, co v době mé návštěvy na místě nebylo.
Je to jako by jsi radil nováčkovi,co se třeba dnes zaregistroval ať si klidně hned zaloguje všechny virtuálky z míst kde byl a ví případné odpovědi.
Publikováno 23 prosinec 2017 - 20:07
Takže podle tebe nemůžu logovat nevyluštěnou mysterku? A co když někdo loví metodou BF?
Nic takového jsem nenapsal. Ba naopak! Asi máš problém se čtením psaného textu. Viz: "Ackoliv bys mel i tak na log v podstate pravo, tak to nelze srovnat"
Publikováno 23 prosinec 2017 - 20:09
Všiml jsi si, že jsem napsal"už vím i kód" ? Možná jsem to špatně napsal, ale tím že vím už i kód, jsem chtěl říci, že jsem jí i vyluštil. A ano, to co jsem napsal je celkově nesmysl. Stejně tak jako logování čehokoliv, co v době mé návštěvy na místě nebylo.
Je to jako by jsi radil nováčkovi,co se třeba dnes zaregistroval ať si klidně hned zaloguje všechny virtuálky z míst kde byl a ví případné odpovědi.
Pokud sis ji vyluštil, tak si ji můžeš zalogovat pokud ses předtím zapsal do logbooku. Pokud jsi to neudělal, tak je to stejné jako by ses u virtuálky předtím nevyfotil.
A poslat tam někoho ať tě do logbooku zapíše je podobné jako bys někoho poslal ať tě vyfotí na virtuálku.
EDIT: Ještě k tomu logování něčeho co na místě "nebylo". Kdyby to tam nebylo, tak není možné splnit podmínky virtuálky. Jenže ono to tam bylo.
Tento příspěvek byl upraven od Misha.in: 23 prosinec 2017 - 20:13
Publikováno 23 prosinec 2017 - 20:16
Nic takového jsem nenapsal. Ba naopak! Asi máš problém se čtením psaného textu. Viz: "Ackoliv bys mel i tak na log v podstate pravo, tak to nelze srovnat"
Tak teda nevím, jestli mám problém se čtením psaného textu, nebo je problém někde jinde:
Pokud sis ji vyluštil, tak si ji můžeš zalogovat pokud ses předtím zapsal do logbooku. Pokud jsi to neudělal, tak je to stejné jako by ses u virtuálky předtím nevyfotil.
A poslat tam někoho ať tě do logbooku zapíše je podobné jako bys někoho poslal ať tě vyfotí na virtuálku.
EDIT: Ještě k tomu logování něčeho co na místě "nebylo". Kdyby to tam nebylo, tak není možné splnit podmínky virtuálky.
Z té první věty mi totož vyplývá, že pokud jsi ji nevyluštil, tak se zalogovat nemůžeš (podle tebe).
Publikováno 23 prosinec 2017 - 20:20
Tak teda nevím, jestli mám problém se čtením psaného textu, nebo je problém někde jinde:
Z té první věty mi totož vyplývá, že pokud jsi ji nevyluštil, tak se zalogovat nemůžeš (podle tebe).
Z té první věty vyplývá, že si ji můžeš zalogovat pokud ses předtím zapsal do logbooku, nic jiného.
Publikováno 23 prosinec 2017 - 20:21
Z té první věty vyplývá, že si ji můžeš zalogovat pokud ses předtím zapsal do logbooku, nic jiného.
Pak tedy nechápu, proč věta začíná slovy "Pokud sis ji vyluštil..."
Publikováno 23 prosinec 2017 - 20:22
Pak tedy nechápu, proč věta začíná slovy "Pokud sis ji vyluštil..."
Protože to je reakce na jiný příspěvek ve kterém psal, že ji vyluštil.
Publikováno 23 prosinec 2017 - 20:22
Misha.in. Odpovídáš už úplně na něco jiného a začínáš se v tom pěkně motat. Takže jestli máš nějaké opodstatněné připomínky k tomu, že logovat virtuálku logem z doby, kdy ještě dané místo virtuálku nemělo, je podivné, sem s ním. V opačném případě bude následovat i na přání autora, zamknutí vlákna. Protože tohle nikam nevede.
Publikováno 23 prosinec 2017 - 20:23
Protože to je reakce na jiný příspěvek ve kterém psal, že ji vyluštil.
Takže ji podle tebe může zalogovat i když ji nevyluštil?
Publikováno 23 prosinec 2017 - 20:24
Takže ji podle tebe může zalogovat i když ji nevyluštil?
Jistěže může, to on s tím měl psychický problém, že logovat nevyluštěnou mysterku je nemorální.
Geocaching →
Obecné →
Proč owneři mažou kačerům DNF logy?Založeno od jidis , 18 srp 2024 log, pravidla |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
TB s podmínkou logováníZaloženo od Katulda , 16 kvě 2023 travelbug, pravidla, log |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Nepřichází na e-mail logy z vlastních kešek.Založeno od c.jirin , 11 pro 2022 log |
|
|
||
|
Odpovězeno
Geocaching →
Poradna →
Pořadí logování při použití GC.com a appkyZaloženo od Dan-Sam , 06 říj 2020 android, groundspeak, log |
|
|
|
Geocaching →
Poradna →
Upload obrázku k loguZaloženo od Werki , 12 kvě 2020 log, groundspeak |
|
|
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů