Ahoj,
Seznam všech bodů - moc nechápu, zdrojová data jsou OpenStreetMap, ke stažení třeba na Geofabriku. Renderuje se ale jen to, co je definované v mkgmap stylech. Konkrétně by to šlo vytáhnout z Overpassu, ale naučit se syntaxi je na pár krušných večerů...
Cyklotrasy - leda jako separátní mapu, tahle má být opravdu určena především na turistiku a nechci ji mít přeplácanou. Takže - někdy snad ano, v nejbližších měsících to ale nevidím.
Ahoj, já si říkal, že jsem to asi napsal nejasně... Šlo mi o to, že pokud otevřu tvůj soubor TYP, tak např. rozcestník vypadá takto:
[_point]
Type=0x04c
SubType=0x01
;GRMN_TYPE: //
String1=0x12,Rozcestnik
String2=0x04,Guidepost
ExtendedLabels=N
DayXpm="8 12 2 1" Colormode=16
"! c #000000"
" c none"
" !!!!!!!"
"!!!!!!!!"
" !!!!!!!"
" !! "
"!!!!!!! "
"!!!!!!!!"
"!!!!!!! "
" !! "
" !! "
" !! "
" !! "
" !! "
;12345678
[end]
a mě zajímalo, jak zjistím to 0x04c:0x01 i pro další ikony. Ale už jsem se díval, že to vše je definované ve stylu pro mkgmap.
Cyklotrasy - chápu, že chceš mít co nejjednodušší mapu. Ale protože jsou cyklotrasy pro mě vcelku klíčové, rozhodl jsem se, že využiji tvůj styl a vytvořím si vlastní mapu. Rád bych udělal něco na úrovní mezi Garminíma TOPO Pro mapami a těmi od pawse (osm.paws.cz). Výsledek rád zveřejním, ale nemám podmínky pro nějaké pravidelné generování...
Při tom jsem narazil na dvě chybky v tvých stylech. Soubor ./inc/compat_lines:124
setaccess=no
vs
set access=no
a v polygons:13 (zde moc nevím, co je špatně)
$building!=no
První pokusy vypadají slibně, ale trochu válčím s vrstevnicemi. Můj postup je následující:
Pomocí phyghtmap vytvořím osm soubor s vrstevnicemi (ten využiji i pro generování mapy do mobilu), který použiji společně s mapovými daty. Výsledkem je funkční mapa s vrstevnicemi. Co mi ale nefunguje je počítání výškového profilu v BaseCamp, který mi hlásí, že mapa neobsahuje výšková data. Po chvilce hledání jsem došel k závěru, že je do ní potřeba doplnit tzv. DEM data. Takže jsem je pomocí příkazu --dem=./hgt/ dodal, ale stále mi to nefunguje.
Mohl bys mi poradit? V tvé mapě vše funguje.
EDIT:
Tak chyba odhalena. Na vině byla instalace programem MapSet. Když jsem mapu nainstaloval pomocí GMapTool, tak už vše funguje.
Tento příspěvek byl upraven od VasaM: 10 June 2018 - 8:44